У тролейбусі заразитися на ковід легше, ніж у турецькому басейні, — кажуть експерти

У тролейбусі заразитися на ковід легше, ніж у турецькому басейні, — кажуть експерти
З 16 червня без тестів і обсервації українських туристів чекають також в Болгарії, Америці, на Мальдивах
  • З 16 липня Болгарія дозволила в'їзд для українських туристів без 14-денного карантину і проходження тесту на коронавірус.
  • Також Кабмін ухвалив рішення, яке дозволить після повернення з Єгипту та Албанії не проходити двотижневу обсервацію або самоізоляцію чи робити тест.
  • Про туристичні напрямки, які відкриває світ для українців і про безпеку подорожей говорили менеджери з туризму і лікарі на зібранні тревел-клабу. 

Представники турагенції Artinov.travel провели зібрання, на яке запросили мандрівників і менеджерів з туризму, щоб обговорити тему безпечних подорожей в період карантину.

На початку засідання тревел-клабу оголосили приємну для туристів новину: з 16 липня Болгарія дозволила в'їзд для українських туристів без 14-денного карантину і проходження тесту на коронавірус. Та є одне «але». В'їзд можливий до 31 липня, тобто до кінця карантину. Далі — все залежитеме від ситуації з коронавірусом, яка складеться в Болгарії.

Відео дня

Також турменеджери розповіли, що Кабмін, вслід за Туреччиною, дозволив після повернення з Єгипту та Албанії не проходити двотижневу обсервацію або самоізоляцію чи робити тест.

— Без тестів і без самоізоляції українцям можна також подорожувати в Сербію, Македонію,Танзанію, Ірак, Іран, Афганістан,Білорусь,— розповів керівник турагенції Владислав Рильський. — Також готові наших туристів приймати Мальдівські острови і Америка. США, до речі, українців пускатимуть до себе, якщо ті не робили пересадку в Європі. Так що, якщо плануєте подорож до штатів, летіть транзитом через Туреччину. 

Говорили також і про доцільність тестування до мандрівки або після.

— Інкубаційний період коронавірусу — до двох тижнів. ПЛР-тест позитивний з першого дня захворювання, найбільш чутливий на 3-5 день, але не одразу після контакту з носієм вірусу — розповідав лікар Андрій Шиманський. — Тому я не розумію, який сенс робити тести за день перед мандрівкою чи одразу після неї. 

— Що стосується безпеки подорожей в умовах карантину, кожен турист має сам промоніторити ситуацію, і зрозуміти, чи варто в ту чи іншу країну їхати, — продовжив медик. —Ті країни, які відкрили двері для наших туристів, вони дотримуються санітарних норм, аби не тільки туристи були в безпеці, а й місцеві жителі. Повірте, якщо готелі приймають мандрівників в період пандемії, вони пройшли чимало перевірок. Тобто в міському тролейбусі набагато більше ризиків заразитися коронавірусом, ніж в басейні в Туреччині.

Також на засіданні тревел-клабу говорили про нововведення, які запровадила Верховна рада. В другому читанні ухвалили законопроект, який передбачає збір за виліт кожного пасажира: внутрішній переліт — 0,5 долара, для міжнародних перевезень — 2 долари.

Опитування

Чи збираєтеся у туристичну подорож найближчим часом?


Читайте також:

В масках, без нічних шоу і кондиціонерів: карантинний відпочинок в Туреччині очима журналіста 

На кар'єри і лавандові поля: вінницькі турагенції пропонують інстаграм-подорожі 

Випити чарку на природі, побачити палаци. В карантин вінничани взялися за сільський туризм 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • И.С.

    не знаю насчет бассейна, а в троллейбусе, где 70% людей ездят без масок, или просто выставляют над масками свои не очень красивые носы - реально заразиться можно намного больше, чем на базарах, которыми нас пугали.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up