На кар'єри і лавандові поля: вінницькі турагенції пропонують інстаграм-подорожі

На кар'єри і лавандові поля: вінницькі турагенції пропонують інстаграм-подорожі
  • В епоху соцмереж важливими в подорожах стали не лише гарні враження, а й яскраві світлини. 
  • Вінницькі турагенції почали організовувати спеціальні тури по фотогенічних місцях, де разом з гідом, під час подорожі вас супроводжуватиме професійний фотограф.

Мальовнича Україна і наше сонячне Поділля вражає краєвидами, пам'ятками архітектури  і культури, природними дивами. В епоху активного розвитку соцмереж, де головною складовою являється крутезне фото, кількість лайків і підписників, туристичні агенції стали організовувати фотоподорожі. Такі тури призначені не так для відпочинку, як для класних фото з яскравими локаціями. Ми, разом із вінницькими тургідами, розкажемо про такі напрямки, популярні і не дуже, туристичні і не всім відомі, але дуже інстаграмні і романтичні.

Глуховецький кар’єр — українське Памуккале

У невеликому селі Глухівці, що на Вінниччині, увагу туристів привертає справжнє природне диво — велика кількість білого каменю-пісковику та білої глини високої якості, які знаходяться в самому селищі. Хтось називає цю місцевість «українським Памуккале», за аналогією з гірськими вапняними терасами в Туреччині. Кар’єр, внизу якого знаходиться чарівне озеро небесно-блакитного кольору, оточене білим пісковиком. Тут роблять найкосмічніші фото вінницькі інстадіви.

Відео дня

Іванівський гранітний кар'єр

Кар’єр в селі Іванові давно приваблює своїми краєвидами відвідувачів. Особливість місцини в її краєвидах. Частину кар’єру заповнила вода. Навколо — гранітні «сходинки» та хвойний ліс.Там часто влаштовують фотосесії. А вінницькі степістки з Flame Tap нещодавно зняли на його території новий кліп, що вражає своєю атмосферністю.

Черепашинецький кар'єр — українські Мальдіви

Вже кілька років справжньою «перлиною» Вінниччини називають «блакитну лагуну» поблизу Черепашинець.Раніше на цьому місці був кар'єр. Його закрили ще в середині 90-х. Після цього він поступово почав затоплюватися. У колишньому каоліновому кар’єрі утворилося озерце, яке за кольором води нагадує Індійський океан Мальдівських островів.  Кожного року вода лише прибуває. Про це свідчать і дерева, які росли на березі та вже практично пішли під воду. за погожої днини тут роблять фантастичні фотосесії.

Дендропарк «Добропарк» і лавандові поля

Цієї весни під Києвом з'явилась абсолютно нова локація — унікальний парк «Добропарк».  Серед дерев і квітів там розташовані локації для розваг, в тому числі парк динозаврів і атракціонів.

Цьогоріч у парку вже відбувся фестиваль тюльпанів та заплановано фестиваль петуній та бегоній. В червні туди запрошують у пік цвітіння лаванди.

Коли починають цвісти ці ніжні квіти, земля вкривається фіолетовим килимом, а повітря просочується чудовим ароматом. Поціновувачі такої краси не можуть оминути казкове явище, тому обов'язково їдуть на поля, неподалік від Києва, щоб зробити яскраві фото та помилуватись цвітінням лаванди.

Будинок рибалки на острові любові

Острів любові був створений в 19 столітті не закоханим Ромео, а звичайним рибаком на Житомирщині. Це маленький острівець, на якому розташовується невеликий дерев'яний рибальський будиночок. Побудований з дерева, виглядає так, ніби перенісся в реальність зі старої казки. Однак місце виглядає неймовірно романтично - будиночок оточений водою і декількома деревами, а веде до нього невеликий дерев'яний міст. Кажуть, якщо закохані пройдуться по місточку до будинку, то збережуть своє кохання навіки.

Замок Радомисль

Замок Радомисль, що на Житомирщині — це дійсно казкове місце, де річка шумить по каменях повз ангельських скульптур, де зібрана унікальна колекція української домашньої ікони, де можна своїми руками виготовити аркуш паперу за технологією XVII століття і покуштувати смачного борщу з пиріжками прямо з печі. В ньому розташований єдиний у світі Музей української домашньої ікони з експозицією «Душа України». Будівля унікальна, адже це єдиний замок в світі, який не має рукотворного фундаменту. Ексклюзивні фото у такій локації вам гарантовано. 

Музей Пирогово

Під Києвом є найбільший за площею музей в Україні «Пирогово» . Музей під відкритим небом — головна етнографічна скарбниця нашої країни. Спів пташок, зелена травичка, квітучі дерева, старенькі хатки, дерев'яна церква, млин...Тут, на 150 га, розкинувся Музей народної архітектури та побуту, архітектурно-ландшафтний комплекс, який розповідає про всі історико-етнографічні регіони України. В музеї можна дізнатися про традиції, обряди і побут нашого краю і зробити найкращі світлини у вишиванках.

Аутлет-містечко Мануфактура

Не далеко від Пирогово відкрили аутлет-містечко. Тут широкі вулички та алейки на яких знаходяться магазини відомих брендів, ресторанчики, кондитерські та дитячі майданчики. Але туди туристи їдуть не для шопінгу, а заради незвичних і гарних фото. Архітектура цього містечка виконана в стилістиці північно-європейських старовинних міст.

Тунель кохання

Найромантичніше місце західної України — Тунель кохання. Зелений тунель у лісовому масиві, утворений через рух потягу до/від деревообробного заводу в Оржеві, що на Рівненщині. На своєму шляху через ліс потяг збиває гілки дерев, кущів. Внаслідок цього утворився щільний коридор точної арочної форми. Тут подорожуючих чекає приголомшлива фотосесія на серію нових аватарок та яскравих фото. Тунель заворожує, притягує та нікого не залишає осторонь.


Читайте також:

Випити чарку на природі, побачити палаци. В карантин вінничани взялися за сільський туризм 

Автобусні тури з Вінниці до морських курортів України. Попит зріс в рази, а які ціни?

20 гарячих туристичних точок відкриваються для іноземців. Які країни приймають українців? 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Sasha Sinelnikv

    Черепашинский карьер уже так загадили что туда без противогаза не заедешь, вонь от человеческих испражнений кругом такая что не возможно дышать, грязно очень, людей как на Центральном базаре в середине 90-х не протолкнутся, все на головах друг у друга - не умеют украинцы ценить то что у них есть и особенно не умеют ухаживать и поддерживать в нормальном состоянии разные территории.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up