Автобусні тури з Вінниці до морських курортів України. Попит зріс в рази, а які ціни?

Автобусні тури з Вінниці до морських курортів України. Попит зріс в рази, а які ціни?
Пляжі Одеси приймають перших відпочивальників. Фото: «Одеське життя»
  • Оскільки світові моря та океани поки закриті для українського туриста, попит на морський відпочинок в межах країни зріс в рази, кажуть у вінницьких турагенціях.
  • У ці вихідні з Вінниці поїдуть автобусні тури до курортів Чорного та Азовського морів.
  • Фахівці з туризму розповідають, які напрямки обирають вінничани, що це їм буде коштувати і яких санітарних умов мають дотримуватись відпочивальники.
  • Також журналіст 20minut.ua промоніторила на букінг-ресурсах ціни на проживання на наших морських курортах.

Туризм у світі поступово оживає після декількох місяців затишшя через пандемію коронавірусу. З 15 червня Україна відновила міжнародне авіасполучення, а Європа відкрила кордони всередині ЄС і Шенгенської зони. Вже з 1 липня Євросоюз готується відкритися для туристів з третіх країн, щоправда, не для всіх, а тільки для тих, хто відповідає певним критеріям безпеки. 

Є всі підстави вважати, що Україна на початковому етапі не зможе відповідати цим критеріям, а тому навряд чи потрапить у «першу» хвилю відкриття зовнішніх кордонів ЄС. В останні дні кількість нових випадків COVID-19 в країні і на Вінниччині, нагадаємо, значно зросла. Тому у вінничан вибору немає. Вони з настанням перших спекотних днів зможуть дістатися лишень рідних морських узбереж. 

Морські курорти України-2020

Сервіс наш з світовими курортами не порівняти, проте у морському відпочинку в Україні теж є свої плюси. Крім позасмагати на сонячному узбережжі і купатися в морі, можна відвідати унікальні природні пам'ятки та заповідники, історичні об'єкти. Крім того, в епоху пандемії на півдні України відносно стабільна ситуація із захворюваністю коронавірусом, і, як наслідок, краща транспортна доступність. 

Відео дня

З Вінниці до Одеси, до прикладу, ходять потяги. Автобусом можна дістатися на всі південні курорти. У вінницьких туристичних агенцій стартували автобусні тури на українські морські узбережжя, які цьогоріч користуються особливою популярністю. Єдина умова — в транспорті пасажирів просять бути в масках і сидіти в шахматному порядку.

Анастасія Попович, організатор поїздок тур-клубу «Бідняжка» розповіла, де найбільше полюбляють відпочивати вінничани, які карантинні заходи потрібно буде дотримуватись у цьому сезоні, і які гроші будуть просити за відпочинок українські курорти.

Путівки розбирають, як гарячі пиріжки

З кінця травня 2020 в Україні дозволили відновити роботу готелів в обмеженому режимі — без басейнів і ресторанів, а з 10 червня гостей приймають санаторії і хостели. Розширився і набір послуг у готелях. Разом з тим, установи по розміщенню туристів зобов'язані забезпечити заходи безпеки для туристів в умовах пандемії коронавірусу: засоби захисту, соціальна дистанція, дезінфекція, особливі умови для харчування і так далі.

— Особлива умова для туристів — на морських курортах у приміщеннях та громадських місцях бути в захисних масках, — розповідає фахівець з туризму Анастасія Попович. — На пляжах, звісно, захисні засоби одягати не потрібно. А от антисептиками користуватися варто, при чому всюди. Працівники готелів теж мають забезпечити туристів безпечними умовами проживання, харчування, відпочинку. 

Попит на українські курорти цього року, як ніколи, високий. На популярних сервісах з бронювання курортного житла на літо-2020 вже показує завантаженість приблизно 75%. 

У вінницьких турагенціях путівки на узбережжя Чорного та Азовського морів розбирають, як гарячі пиріжки. Найбільше, кажуть у тур-клубі «Бідняжка», вінничани люблять відпочивати на Одещині, в Миколаївській та Херсонській областях.

Ціна на Одесу та область 

Одеса та Одеська область — один з найбільш розкручених і популярних напрямків для морського відпочинку в Україні. Всі місцеві курорти розташовані на Чорному морі. В самій Перлині біля моря — в місті (колоритному та з непоганою ресторанною традицією і розважальною програмою), розміщення обійдеться від 300 гривень за ніч за дуже скромний двомісний номер. А ось пристойний готель ближче до моря обійдеться мінімум в 1000 гривень за ніч. 

Проживання у хорошому готелі з басейном, додатковими послугами та сніданком коштуватиме від 3000 гривень за ніч за двомісний номер. В Одесі традиційно ціни на рівні, а то і дорожче, закордонних курортів.

Якщо не хочете до переповненого відпочивальниками міста, можна поїхати на більш скромні курорти Одеської області. Наприклад, в Чорноморськ (в минулому Іллічівськ). Тут пропонують відпочинок за ціною від 500 гривень за ніч у двомісному номері. 

Ще один варіант — місто Южне. Тут проживання коштує від 400 гривень за ніч. Щоправда, умови там далеко не скрізь виглядають привабливо.

Український курорт Росєйка: унікальна піщана коса, чисте море та мінімум сервісу. Також можна пошукати щастя в невеликих курортних селищах/селах — Затока (від 300 грн за двомісний номер) чи Лебедівка, Приморський, Курортне, Кароліно-Бугаз та інших, менш відомих. У названих місцях пропозицій знаходимо небагато, а ціни такі: від 400-500 гривень за ніч з двох осіб. 

Автобусні тури з Вінниці в Кароліно-Бугаз коштують від 2600 гривень на п'ять днів з людини (з проживанням в готелі). В Грибівку — від 3000 грн за шість днів.

Також можна податися в Білгород-Дністровський. Щоправда, є одне «але»  — знаходиться це місто не на морі, а на Дністровському лимані. Але там розташована найбільша в Україні фортеця, яку можна буде побачити. На цьому курорті беруть від 200 гривень за двомісний номер.

Курорти Миколаївській області

Сусідня з Одеською областю Миколаївщина пропонує відпочинок у Коблево, Рибаківці, Очакові. Останній частково розташований не тільки на Чорному морі, але і на Дніпровській затоці. 

Найбільш розвиненим з названих місцин вважається Коблево, де пропонують розміщення за ціною від 250 гривень за двомісний номер. 

У Рибаківці на сайтах бронювання житла бачимо, що тут за скромне житло просять від 120 гривень, більше пристойне — від 560 гривень та 900 гривень. 

В Очакові пропонують варіанти розміщення за від 150 гривень на добу, будиночки від приватників — по 500 гривень на добу, готелі/апартаменти — ближче до 1000 гривень на добу.

Морський відпочинок на Херсонщині

У минулому році місцева влада почала з новою силою розкручувати туристичний потенціал херсонських курортів, не зациклюючись суто на морському відпочинку. Туристів тут дивують гастрономією, природними красотами — острів Джарилгач, Асканія-Нова, Арабатська стрілка, Лемурійське озеро, Херсонський каньйон, Олешківські піски, а також оздоровчими можливостями.

Найбільш відомими морськими курортами Херсонщини, що розташовані на Чорному морі, вважаються Залізний порт, Лазурне, Скадовськ, Приморське і Генічеськ (Азовське море), а також невеликі села на Арабатській стрілці (Азовське море). 

З Вінниці в Арабатську стрілку автобусний тур на шість днів коштуватиме від 3200 гривень з людини ( з проживанням в готелі). В Залізний порт — від 2000 гривень.

На початку сезону тут пропонують розміщення за ціною від 200 гривень у приватників і від 700 гривень в пансіонатах і готелях. 

В Лазурному просять від 700 гривень за двомісний номер на добу, у Скадовську і Генічеську — від 500 гривень за номер для двох.

Читайте також:

Випити чарку на природі, побачити палаци. В карантин вінничани взялися за сільський туризм

20 гарячих туристичних точок відкриваються для іноземців. Які країни приймають українців?


 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Artem Bondarenko

    на airbnb есть цены поприятнее
  • Олег Бетлінський

    Якась нісенітниця( ціни 10річної давності... Двомісний номер від 300грн).
  • Андрей Ящук

    Який попит ? Пропозиції які розпочинаються з обману , потрібно обходити десятою стороною 😠😠😠
  • Катерина Гандзий

    👍
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up