Не Вінницею єдиною. Де можна зустріти Новий рік та у скільки обійдеться подорож в інші міста

Не Вінницею єдиною. Де можна зустріти Новий рік та у скільки обійдеться подорож в інші міста
  • Для того, аби не переплачувати та мати більший вибір готелів чи ресторанів — до святкування Нового року потрібно починати готуватися вже зараз. На носі грудень, тож саме час розглядати варіанти. 
  • Якщо у Вінниці ви святкувати прихід 2022-го не хочете, ми підрахуємо у скільки обійдеться вінничанину поїхати відзначити Новий рік в інші міста нашої країни.

Нещодавно ми вже писали текст про те, скільки коштує орендувати житло на Новий рік. Як розповіли нам власники квартир та рієлтори, вінничани вже починають активно бронювати собі місця для майбутнього святкування. Наразі ціни ще не сильно «кусаються» і можна розглянути багато варіантів. Детальніше можете прочитати ТУТ.

Якщо ж ви хочете змінити звичну міську обстановку, то чудовий варіант — побачити інші міста у час новорічно-різдвяних свят і зустріти 2022-й, до прикладу, у Харкові. 

Або ж, якщо ви давно не були в горах, то на Новий рік у наших Карпатах, ймовірно, пануватиме особлива атмосфера. 

Відео дня

У час карантину потрібно дотримуватися всіх правил та обмежень, але подорожі країною ніхто не забороняв. Аби не хвилюватися за свою безпеку чи інших людей — краще, звісно, бути вакцинованим, тоді мандрівка буде найменш загрозливою. 

Порахуємо для вас, скільки ж коштуватиме вінничанину поїхати відзначити Новий рік у: Карпатах, Києві, Львові та Харкові. 

Карпати

Це найпопулярніший варіант для святкування Нового року. Атмосфера, краєвиди, гірське повітря та дух Карпат у зимовий час особливо захоплює. Тим паче поїхати туди можуть й ті, хто надає перевагу тихому святкуванню. Для цього можна орендувати будиночок подалі від інших людей десь у горах.

Підійде варіант й тим, хто любить потанцювати чи зустрічати Новий рік десь у ресторані, адже останніх тут в Буковелі вдосталь. А також для тих, хто полюбляє активний відпочинок, і перший день у році такі люди зможуть розпочати з катання на лижах чи сноуборді. 

Тож, підрахуймо у скільки обійдуться найбільші витрати такого святкування: дорога з Вінниці, оренда готелю чи будинку та вартість святкування в ресторані. Дивилися на ціни у Буковелі, обираючись середні. 

  • Дорога

Варіантів, як доїхати є кілька. З Вінниці їде прямий автобус в Буковель, його ціна 450 гривень і ви пробудете в дорозі дев'ять годин. Можна обрати потяг і доїхати з Вінниці в Яремче. Його ціна від 160 гривень за квиток в плацкарті. Звідти можна доїхати в Буковель автобусом, який коштує від 190 гривень, дорога триває одну годину. Або ж на місці шукати попутників чи викликати таксі. 

  • Оренда житла

Вибір готелів в Буковелі широкий, кожен може обрати на свій смак та гаманець. Ми ж шукаємо недорогі варіанти. За допомогою сайтів з пошуку готелів обираємо дату на яку ми хочемо заселитися: з 31 грудня на 1 січня, і отримуємо понад сотню варіантів. 

Найдешевший хостел обійдеться у 550 гривень, а готелі від 1100 гривень. У деяких готелях є правило, що ви мусите бронювати номер тільки пакетами, до прикладу, з 27 грудня і до 3 січня. 

Львів

Вузькі вулички, прикрашені гірляндами, архітектура, яка не дозволяє дивитися під ноги та привітні містяни. Через це все і не тільки Львів теж заманює багатьох святкувати Новий рік саме там. Ви можете зустріти Новий рік біля головної ялинки, в одному з місцевих цікавих закладів чи просто, гуляючи містом. 

  • Дорога

З дорогою у Львів трішки легше, ніж у Буковель. Але квитки теж варто купувати заздалегідь, особливо, якщо ви вирушатимете потягом. Останній обійдеться вам з Вінниці у Львів від 182 гривень за плацкарт до 820 за люкс, а інтерсіті коштує від 420 до 630 гривень. Можна поїхати й автобусом, квиток коштує 300 гривень. 

  • Оренда житла

Хостел можна знайти недорогий у Львові, але потрібно дзвонити, уточнювати ціну та бронювати попередньо. Ціни стартують від 300 гривень за кімнату, де, крім вас ще буде 12 осіб. На готелі ціни в новорічну ніч в середньому стартують від 800 гривень. 

Київ

У столицю з Вінниці, на щастя, їхати недалеко, а вражень можна привезти з собою безліч. Києвом можна гуляти довго, і зустріти Новий рік на Софіївській площі біля головної ялинки країни. Можна обрати собі з сотні закладів, той, який найбільше припав до душі та відзначити там. Працюватиме в Києві у святковий час і Зимова країна на ВДНГ, і містечко зимових розваг. 

  • Дорога

Їхати у Київ з Вінниці орієнтовно три години, тож дорога вас не втомить. Їхати можна потягом, квиток у плацкарті коштує 200 гривень, купе — 250, Інтерсіті — від 280.

Квиток на автобус коштує 250 гривень, але у дорозі ви пробудете мінімум п'ять годин. 

  • Оренда житла

Якщо постаратися, то навіть у новорічну ніч можна знайти недорогі хостели у столиці, щоправда, вони будуть далеко від центру. Ціна стартує від 150 гривень. Готелі коштуватимуть від 800-900 гривень за ніч.

Харків 

Завершує нашу добірку колишня столиця України, місто з найбільшою площею у Європі та безліччю історичних пам'яток, парків та фонтанів. 

Якщо ви ніколи там не були, то Новий рік — чудовий час завітати. Підрахуймо, у скільки обійдеться мандрівка у Харків. 

  • Дорога

Їхати у Харків потягом орієнтовно 12 годин, доволі довга дорога. Коштує квиток у люксі —  1 100 гривень, у купе — 440, а плацкарт — 200. Можна добиратися й автобусом, вартість квитка — 550 гривень, а в дорозі ви пробудете 13 годин. 

  • Оренда житла

Хостел можна знайти за 140-180 гривень з людини, але, звісно, майже всюди вказано, що бронювати варто заздалегідь. Ціна на номер в готелі стартує орієнтовно від 600-700 гривень. 

Читайте також:

Порівнювати ціни та дивитися розклад транспорту: ТОП-5 корисних додатків для вінничан

Здавай старий одяг — допомагай іншим. Куди у Вінниці можна віддати непотрібні речі?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up