На море за кордон: куди і за скільки вінничани можуть поїхати відпочивати

На море за кордон: куди і за скільки вінничани можуть поїхати відпочивати
фото ілюстративне
  • Через пандемію більшість туристичних країн досі не відкрили свої кордони. Проте вінничани все таки зможуть цьогоріч насолодитися відпусткою на деяких світових курортах.
  • Ми дізнались, куди поїхати цього літа, скільки це коштує та які умови перетину кордонів для українців.

Після трьох місяців, на початку липня, морські країни знову покликали туристів на відпочинок. Утім поки лише в певних напрямках. Нещодавно до переліку «зелених» країн, тобто безпечних від коронавірусу, у МОЗ додали ще дев’ять держав. 

Станом на 21 липня для громадян України відкрили свої кордони повністю або з певними умовами 39 країн. Всю актуальну інформацію щодо того, які країни відкриті для в'їзду або транзиту громадян України, можна дивитися за посиланням. Ми вибрали п’ять найпопулярніших напрямків, куди можна поїхати на море за кордон і дізнались у скільки це обійдеться. 

Болгарія

Громадянам України дозволено в’їжджати на територію Болгарії за умови надання документу, що показує негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР, проведеного не пізніше ніж за 72 години до в’їзду в країну. Рішенням Уряду Болгарії від 27 липня у країні продовжено дію надзвичайної епідемічної ситуації до 31 серпня. 

Відео дня

Вартість поїздки на тиждень у вінницьких турагенціях коливається від 5 000 до 8 500 тисяч. Ми вибирати найближчі дати поїздки, на початок серпня.  

Турклуб «Бідняжка», наприклад, виїжджає з Вінниці, у них відпочинок у тризірковому готелі в Болгарії на сім днів коштуватиме 6 684 гривні. У турклубі «Бомба тур» кажуть, ціни на відпочинок за кордоном знизились, порівняно з минулим сезоном. Вони коливаються в залежності від класу готелю. У Verona Tour можливий виїзд тільки з Києва. У них вартість турів на найближчі дати у Болгарію коливається від 5 500 до 7 500 гривень. 

Туреччина

У пункті пропуску передбачено медичний огляд на предмет наявності симптомів коронавірусу. В разі виявлення симптомів під час огляду безкоштовно проводиться ПЛР-тест. З 1 липня запровадився в’їзд за умови обов’язкової наявності страхового полісу на COVID-19, який можна придбати онлайн, у туроператора, під час придбання авіаквитків, а також безпосередньо в аеропорту Туреччини після прибуття.

До слова, наша журналістка відпочивала цього літа у Туреччині і розповіла, як пройшла її поїздка. 

Щодо цін, то турклуб «Бідняжка» пропонує відпочинок у Туреччині на шість ночей за 11 900. У турклубі Verona Tour орієнтовна вартість коливається від 13 до 17 тисяч гривень. Наприклад, у туристичній агенції «Мер-­Ка-­Ба» пропонують за сім ночей у чотиризірковому готелі Туреччини за 8 700 гривень на початку серпня.

Єгипет

В’їзд громадянам України дозволено. Якщо напередодні чи на момент вильоту з країни проживання ця країна буде знаходитись у списку країн, оголошених Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ) такою, що має високий рівень зараження населення коронавірусом COVID-19, мандрівники будуть зобов’язані надати результати останнього ПЛР-тестування, зробленого за 48 годин до дати поїздки, при в’їзді в АРЄ. 

Вартість відпочинку у Єгипті у вінницьких турагенціях коштує орієнтовно 13 000 - 17 000 гривень. У вінницькому турклубі «Янко», наприклад, пропонують поїздки на сім ночей у Єгипет в чотири-зірковому готелі за 8 000 - 12 000 гривень. Туристична агенція «Мер-­Ка-­Ба» пропонує семиденний відпочинок за 10 500 гривень, а турклуб «Жираф» пропонує відпочинок у Єгипті від 8 800 до 10 00 гривень за тиждень. Ціна відрізняється через розташування готелю, розмір готелю, харчування та умови проживання.

Хорватія

Люди, які в'їжджають в цю країну з туристичною метою, або іншою діловою метою та заради навчання можуть в’їхати до Хорватії без обов’язкової 14-денної самоізоляції, за умови пред’явлення негативного результату ПЛР-тесту, що зроблений не пізніше, ніж за 48 годин до вильоту, або з обов’язком 14-денної самоізоляція за відсутності ПЛР-тесту.

Турклуб «Бідняжка» організовує поїздку в Хорватію на початку вересня. Вартість туру на сім ночей орієнтовно складає 11 000 гривень. У Verona Tour орієнтовна вартість коливається від 22 000 до 28 000 гривень за тиждень відпочинку. А турклуб «Фора тур» організовує поїздку на чотирі дні за 3 500 гривень. 

Чорногорія 

В’їзд на територію Чорногорії для громадян України тимчасово дозволений лише повітряним шляхом. Це означає, що в’їзд та проїзд територією Чорногорії будь-яким видом автотранспорту для громадян України заборонений. З 3 липня громадяни України й іноземці, які повертаються або їдуть в Україну з Чорногорії, мають пройти обов’язкову 14-денну обсервацію або самоізоляцію.

У Чорногорію вінницькі турклуби везуть орієнтовно за 10 000 - 16 00 гривень за тиждень. Наприклад, тур «Янко» організовує поїздку на сім днів за 9 700 гривень, а «Бідняжки» пропонують семиденну подорож за 12 500 гривень. 

Опитування

Чи плануєте цьогоріч відпочивати за кордоном?

 

Читайте також: 

«Не привезти вірус з поїздки». П’ять правил, як безпечно подорожувати під час пандемії

«Дикий» відпочинок у наметах. Лайфхаки і місця в області, куди можна поїхати

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди Від читача 15:53 Збір для мого тата на бронежилет 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up