«Зробили проблему — нехай тепер її вирішують». На Кореї скаржаться через капремонт дороги

«Зробили проблему — нехай тепер її вирішують». На Кореї скаржаться через капремонт дороги
Віктор Келіб каже, що зараз йому затоплює гараж. За його словами, щоб прибрати нахил потрібно знімати верхній шар асфальту на 5-10 сантиметрів
  • Мешканці 2-го провулка Рилєєва жаліються на ремонт дороги.
  • Віктор Келіб говорить, що через це асфальтування утворився нахил. І під час дощів йому та сусідам підтоплює подвір’я.
  • До слова, цей капремонт коштував понад 2 мільйони гривень, з яких 120 тисяч — дали мешканці. То як усунути проблему?

До редакції звернувся мешканець 2-го провулка Рилєєва (нині це вулиця Глібова) Віктор Келіб зі скаргою на ремонт дороги. Їм заасфальтували шлях цієї осені, за програмою співфінансування.

— Я одразу побачив, що дорогу роблять не в рівень. Навпроти мого будинку та сусіднього утворився «горб», — каже чоловік. — Говорив, що треба робити асфальт на 5-10 сантиметрів нижче, бо інакше мене буде постійно заливати під час опадів. Звертав увагу на це і виконроба, і робітників, але мої зауваження проігнорували. Свою роботу вони закінчили. І під час першого дрібного дощу мій гараж почало заливати.

@vn20minut Асфальтування з бонусами 🌊 Мешканцям приватного сектору по вулиці Глібова підтоплює подвір'я та гаражі під час опадів. Усе «завдяки» ремонту дороги, який вартував 2.2 млн грн. При чому 120 тисяч з цієї суми заплатили самі мешканці вулиці за програмою співфінансування. #вінничани #ремонтдоріг #затоплення #проблеми #асфальтування #приватнийсектор #гроші #міськарада ♬ оригінальний звук - Новини Вінниці

«Що не роби тут, все одно заливатиме»

Через проблему з підтопленням Віктор Келіб дзвонив та писав заяви до міської влади, звертався на урядову гарячу лінію. Відповідей на звернення немає, каже він.

— Нещодавно до мене приїжджали чиновники з благоустрою та виконавець робіт. Подивилися, вислухали мене. Сказали, що на наступний день приїдуть і щось будуть вирішувати. Але минуло вже півтора тижня, рухів ніяких по розв'язанню проблеми, — говорить Віктор.

Питаю, що потрібно доробити, щоб гараж чоловіка не заливало?

— Що не роби, тут все одно буде заливати. Вважаю, що біля мого будинку варто зняти шар асфальту, щоб зрізати цей горб і опустити рівень дороги на 5-10 сантиметрів, — відповідає Келіб.

— А якщо підняти чи розширити бортик перед гаражем? — каже журналіст.

— Немає сенсу: вода тече зверху вниз від перехрестя, що вище. Тим більше через цей імпровізований бордюр я тепер не можу виїхати з гаража — машина чіпляє асфальт переднім бампером. Гадаю, що якщо вони зробили цю проблему, то мають її вирішувати, — говорить мешканець вулиці Глібова.

Віктор Келіб планує подати колективні скарги разом з іншими незадоволеними мешканцями вулиці. А ще хоче звернутися до прокуратури та суду з позовами на міську раду.

— Бо це недбалість. І розтрата бюджетних коштів. В нас була дорога більш-менш, і нормально жили без цього «благоустрою», — говорить він.

«Невдовзі робітники повернуться»

З тендеру на «Прозорро» дізналися, що капремонт вулиці Глібова коштував 2 мільйони 188 тисяч гривень. Робили по співфінансуванню, де більшу частину виділили з міського бюджету. А з мешканців взяли 120 тисяч гривень.

— Я дав тільки тисячу. Сказав, що віддам решту, коли побачу результат робіт. От і побачив, що тут прийдеться ще з них знімати гроші за таку дорогу, — говорить Віктор Келіб.

Оскільки тендер оголошував міський департамент комунального господарства і благоустрою, то звернулися за коментарем до директора цієї установи, Юрія Семенюка.

— Невдовзі підрядник повернеться до роботи. Очікували, поки будуть сприятливі погодні умови, — каже по телефону Юрій Семенюк.

— А як будете усувати проблему? Мешканець вулиці (Віктор Келіб - авт.) пропонував зрізати частину асфальту, щоб прибрати «горб». 

— Безумовно, у чоловіка може бути своя думка. Але варто довірятися фаховим дорожникам, — відповів Семенюк.

— То як будуть усувати проблему з підтопленням? — ще раз перепитав журналіст.

— Я вам зараз не можу описати, — відповів директор департаменту комунального господарства і благоустрою міськради.

Попри те, що будівельний сезон уже майже закінчився, Юрій Семенюк додав, що проблему на вулиці Глібова мають усунути цього року.

Хто був підрядником

Підряд на капремонт дороги на Глібова отримало товариство «Хмільницька будівельна компанія».

За даними YouControl, фірма була заснована у 2008 році, має прописку в Хмільницькому районі Вінницької області та 325 тисяч статутного капіталу. Керівницею фірми є Лусіне Алексанян. Засновником і бенефіціаром — Наірі Бзнуні.

Основний вид діяльності — «71.12 Діяльність у сфері інжинірингу, геології та геодезії, надання послуг технічного консультування в цих сферах». Втім, серед КВЕДів є й «42.11 Будівництво доріг і автострад». Негативних згадок у медіа та кримінальних справ фірма немає.

Компанія охоче бере участь в державних тендерах. З 2016 року і по цей час отримала 231 підряд на загальну суму 255 мільйонів гривень. Найбільше замовлень компанія отримала саме від департаменту комунального господарства і благоустрою Вінницької міськради: 25 тендерів на суму 48,5 мільйона гривень. Усі ці закупівлі стосувалися капремонтів доріг.

Так, «Хмільницька будівельна компанія» виконувала капремонти на вулицях Гагаріна, Суворова, Пирогова (від 2-го пров.Вишневського до Пирогова, 203), Квітуча, Заньковецької, Гастелло та інші. Про це дізналися з системи Clarity Project.

Раніше, нагадаємо, ми розповідали, що біля Писарівки будують «незаконну» автозаправку.

 

Читайте також:

Майже 400 мільйонів гривень Вінниця витратить на укриття. Хто освоює ці кошти?

Продовжується конфлікт на Привокзальному ринку. Дізнались нові подробиці

У приміщенні колишнього кінотеатру імені Коцюбинського тепер «Муніципальна варта». Чому?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Александр Стягайло

    Вже понад рік ця вулиця називається Глібова
  • Сергей

    хахахааха!

    Так им барыгам на 2 переулке Рылеева надо!

    СТРОИТЕЛИ МОЛОДЦЫ!
  • Читач75

    Чоловік лукавить. Грошей не здавав, зробили нахаляву дорогу, тепер шукає крайніх щоб не платити. Якщо знімуть 5-10см асфальту так як він хоче - в тому місці буде калюжа, яка, можливо, підтоплюватиме інших людей. До того ж, якщо зняти асфальт - залишиться дуже тонкий шар, який проломається автомобілями, а калюжа тільки прискорить процес.

    Раніше не затоплювало, бо не було асфальту і вода рівномірно по всій поверхні йшла в землю. Реально врятувати ситуацію могла б тільки дощова каналізація
  • AK

    Побудував проти всіх правил та норм буду на дорозі і всіх звинувачує. Робив би гараж на території із заїздом, проблема б вирішилась легко. Нехай відірве асфальт і викине його. Краще б пару дронів купили чим їм дорогу робити.

keyboard_arrow_up