У приміщенні колишнього кінотеатру імені Коцюбинського тепер «Муніципальна варта». Чому?

У приміщенні колишнього кінотеатру імені Коцюбинського тепер «Муніципальна варта». Чому?
Фото з архіву «20 хвилин»
  • Віднедавна у будівлю на Соборній, 68 перебралися працівники Мунварти. Чому так сталося, якщо у приміщеннях колишнього кінотеатру міська рада планувала створити «Бізнес хаб»?

Два роки тому кінотеатр імені Коцюбинського, який був найстарішим у нашому місті, а також вінницький «Експоцентр» отримали відмову від міської влади на продовження терміну оренди приміщень за адресою Соборна, 68. Відтак, кінотеатр повністю припинив своє існування на 90-му році, а керівництво експоцентру розпочало пошуки нової будівлі. 

У департаменті економіки та інвестицій Вінницької міської ради нам тоді пояснювали, що за вказаною адресою з'явиться Business hub, в якому вінницькі підприємці зможуть отримати консультації фахівців з різноманітних питань: з ведення бухгалтерського обліку та складання фінансової звітності, оподаткування, маркетингу, бізнес-планування, реклами та просування власних товарів й послуг тощо. У майбутній Центр консультування бізнесу планували залучати й адміністраторів ЦНАПів (прозорих офісів), які надавали б вузькоспеціалізовані послуги. 

За три місяці опісля тих роз'яснень розпочалася велика війна, тому проєкт створення Business hub відклади на невизначений термін. Про приміщення на Соборній, 68 також майже не говорили, крім того, що певний час у ньому був пункт видачі гуманітарної допомоги переселенцям. 

Відео дня

Однак днями стало відомо, що в приміщення колишнього кінотеатру має переїхати комунальне підприємство «Муніципальна варта». Воно підпорядковується Вінницькій міській раді. До їхніх обов'язків входить контроль за станом благоустрою, забезпечення чистоти і порядку, контроль за утриманням в належному стані багатьох об'єктів нашої громади тощо. 

Простіше кажучи, якщо у Вінниці засмічена водойма або не полагоджений дитячий майданчик, можна звертатися до Мунварти й просити їх відреагувати на ситуацію. Вони своєю чергою вимагатимуть від відповідальних за цей об'єкт осіб усунути несправності. 

Нинішнє приміщення «Муніципальної варти» на вулиці Скалецького планують знести, щоб побудувати там чергове «Муніципальне житло» — так називають багатоповерхові будинки, в яких можна придбати квартири за ціною, що є однією з нижчих на ринку первинної нерухомості. 

Про те, чи назавжди Мунварта переїжджає на Соборну, а також чи відмовилися у міській раді від ідеї створити Business hub ми запитали в начальника «Муніципальної варти» Віталія Чигура. 

— У приміщення колишнього кінотеатру ми переїхали тимчасово, поки не визначать наше майбутнє місцеперебування, — пояснює Чигур. — Некоректно казати, що у нас з'явилося нове та сучасне приміщення. Ми працюємо у напівспартанських умовах. Зайняли кілька кабінетів, щоб люди могли виконувати свою роботу та завдання. Усе інше ми не використовуємо.

За словами начальника Мунварти, у приміщенні вони тому й тимчасово, що за сприятливих умов у Вінниці повернуться до ідеї Business hub. Тоді служба й перебереться в інше приміщення. До того часу вони знаходитимуться на Соборній, 68. 
 

Читайте також:

Понад 21 мільйон гривень на автомобілі витратили вінницькі комунальники

У швейцарських трамваях Tram-2000 демонтували поручні на задніх дверях. Для чого це зробили

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Александр Логинов

    Здание обречено,вопрос времени

    Читач reply Александр Логинов

    Оно ещё не аварийное. Капремонт и лет 50 ещё б стояло
  • Читач

    Розклали якусь ватру непонятну як на базарі. Раньше сігарети Ватра були вроді при кучмі
  • Олег Каськов

    Губа не дура в нашої найвартовішої варти.

    Читач reply Олег Каськов

    Того й гляди всю будову займусь менти, есбеушники і прочі лягаві, а кінотатру і виставці ніякого нового місця не придумали

keyboard_arrow_up