Понад 21 мільйон гривень на автомобілі витратили вінницькі комунальники

Понад 21 мільйон гривень на автомобілі витратили вінницькі комунальники
  • Нещодавно одне з вінницьких комунальних підприємств придбало пікап — автомайстерню для обслуговування парків. На один автомобіль витратили 1,4 мільйона гривень.
  • Хто з вінницьких КП та які саме машини купували з початку великої війни? Переглянули в закупівлях на «Прозорро».

Для обслуговування парків комунальне підприємство «Дирекція парків та дозвілля тергромади» придбало Пікап — автомобільну майстерню АВТОСНАБ AVMG-08.

Машина нова, 2023 року випуску, має 2-літровий, дизельний двигун, п’ять сидячих місць, повний привід з механічною, шестиступеневою коробкою передач. З додаткової комплектації — компресор, продуктивністю 400 літрів на хвилину; дизельний генератор (6000W); зварювальний інвертор на 3 кВт.

Це авто коштувало 1 мільйон 440 тисяч гривень (майже $38 тисяч за середнім банківським курсом). У цю вартість входить вартість пакування і транспортування до Вінниці.

Відео дня

А які ще автомобілі купували собі вінницькі комунальники? Переглянули дані у «Прозорро», за строк з початку повномасштабної війни та по сьогодні.

Вантажні фургони

Вантажний фургон Fiat Doblo Cargo Maxi купило «Вінницяміськтеплоенерго» на початку 2023-го. Вартість — 780 тисяч гривень ($19,2 тисячі на момент купівлі авто).

Автомобіль у базовій комплектації: 1,4-літровий, бензиновий двигун, механічна КПП, вантажопід’ємність до 900 кілограмів. Додатково до машини мали надати комплект зимових шин. Постачальником є товариство «Автомир Н».

Теж вантажний автомобіль, але вже на базі Renault Master, у серпні 2023-го придбало комунальне підприємство «Вінницький інформаційний центр». За один автомобіль заплатили 1 мільйон 534 тисячі гривень ($40,4 тисячі на момент купівлі авто).

Машина нова, 2023 року випуску, тип кузова — фургон. Під капотом 2,3-літровий, дизельний двигун, механічна, п’ятиступенева КПП, передній привод. Кількість місць — 4+1. З додаткової комплектації — відкидний столик на два робочих місця, багажник на даху та сходи на дах авто.

Транспорт для медиків

І наступні чотири автомобілі купували комунальні медики — центри первинної медико-санітарної допомоги (далі скорочено центр - авт.).

Центр №3 купив Fiat Fiorino Combi у вересні 2023 року за 652 тисячі гривень ($16,8 тисячі). Продавцем машини було товариство «Автомир Н». Комплектація авто невідома — технічні характеристики машини не вказали ані в тендерній документації, ані в договорі.

Центр №4 купив Renault Logan у липні 2022 року за 484 тисячі гривень ($12,3 тисячі). Це машина 2022 року випуску, 1-літровий бензиновий двигун, мінімальний пробіг (до 40 км), передній привод, механічна КПП, п’ять місць для сидіння. Додаткова комплектація — відеореєстратор, комплект зимової гуми, килимки і чохли у салон, компресор для підкачки шин. Постачальником було товариство «Торговий дім «Фаворит авто Вінниця».

Центр №2 придбав квітні 2023-го року автомобіль Citroen C-elysee за 640 тисяч гривень ($19,8 тисячі). Рік випуску — 2023; 1,5-літровий, бензиновий двигун; седан; механічна, п’ятиступенева КПП і решта базової комплектації. Додатково до машини мали доставити — комплект зимової гуми з дисками, килимки у салон і багажник. Постачальником стало товариство «Лев».

А раніше, цей же Центр №2, купив у березні 2022 року автомобіль Peugeot 301 за 499 тисяч гривень ($16,6 тисячі). Комплектація авто не вказана. Постачальником було товариство «Автовінн».

Вінницьким транспортникам — спецтранспорт

Спеціалізовану і вантажну техніку для своїх потреб купує «Вінницька транспортна компанія».

Зокрема, у листопаді минулого року купили вантажний Mercedes-Benz Sprinter зі здвоєними тяговими колесами та встановленим гідробортом 2018 року випуску. За цей автомобіль заплатили 1 мільйон 383 тисячі гривень ($34 тисячі на момент купівлі авто).

Автомобіль — вживаний, мав пробіг 190 тисяч кілометрів, тип кузова — фургон. Стан транспорту — без механічних пошкоджень та слідів корозії. Постачальником виступило товариство «Авто-Захід-Брок».

Невдовзі, у квітні 2023-го, «Вінницька транспортна компанія» купує самоскид на базі Ford Truks 1833D. Ціна — 4 мільйони 590 тисяч гривень ($120 тисяч). Транспорт є новим, 2023 року випуску, місткість кузова — 10 кубів; 8,9-літровий, дизельний двигун; 9-ступенева коробка передач; ресорна підвіска, колір кузова — білий. Гарантійний термін — 24 місяці без обмеження пробігу. Постачальником є товариство «Сучасні вантажівки».

І зараз вінницькі транспортники шукають продавця автомобіля з підіймачем для обслуговування і ремонту контактної мережі. Очікувана вартість — 7,339 мільйона гривень ($193 тисячі).

Автомобіль повинен бути новим, виготовленим на базі Ford Trucks 1833D або еквівалент. До кабіни потрібно прикріпити платформу з гідропідіймачем, на якій працюватимуть вінницькі транспортники, обслуговуючи контактну мережу.

Є обновки і в ЖЕКу

І наостанок своїми обновками може похизуватися управляюча компанія «Київська», яка є міським комунальним підприємством. За 1 мільйон 716 тисяч гривень купили трактор КИЙ-14904. Станом на момент купівлі, 6 листопада 2023 року, вартість цього транспорту в перерахунку на долари складала $45,4 тисячі.

До трактора постачальник має надати додаткове обладнання: щітка, відвал, екскаваторне обладнання. Термін поставки — до 31 грудня цього року. Продавцем виступило товариство «Укравтозапчастина».

А загалом, з 24 лютого 2022-го по 16 листопада 2023 року, вінницькі комунальні підприємства витратили на транспортні засоби для своїх потреб понад 21 мільйон гривень. Підсумкова ціна може бути меншою, оскільки ще триває закупівля спецтранспорту для «Вінницької транспортної компанії». Але це навряд чи — у проаналізованих тендерах ми побачили або нульову економію, або мінімальну (не більше 10-20 тисяч гривень).

Раніше, нагадаємо, ми розбиралися про те, хто освоює майже 400 мільйонів гривень, які вінницька влада виділила на укриття.

 

Читайте також:

У Вінниці може з’явитися ще одне місто-побратим

Влада Вінниці хоче купити військових облігацій на суму до 200 мільйонів гривень

Що буде з цінами на нерухомість: головні тренди та прогнози

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Люси Люси

    Головне дата"з 24 лютого 2022-го по 16 листопада 2023 року" а до війни чомусь не виходило придбати авто. Питання Ч О М У
  • Александр Логинов

    Это много или мало?
  • Pasha Aivazov

    Скільки дронів можна було придбати на 21 мільйон 🤔🤔🤔🤔
  • Ярик Пашкевич

    дивно.. у офіціалов такої ціни на рено мастер нема )) там до 1491000 .. і ще скидка 100 штук 😂😂😂

keyboard_arrow_up