Хаб замість кінотеатру. У міській раді пояснили, навіщо Вінниці «Business hub»

Хаб замість кінотеатру. У міській раді пояснили, навіщо Вінниці «Business hub»
  • Через два тижні перестануть існувати кінотеатр імені Коцюбинського та вінницький «Експоцентр». Їх замінить новостворений Business hub.
  • Директор департаменту економіки та інвестицій ВМР розповів, навіщо такий хаб потрібен нашому місту, хто у ньому працюватиме і які послуги там надаватимуть.

Напередодні ми розповідали про закриття кінотеатру імені Коцюбинського та вінницького «Експоцентру». Закінчився термін оренди, а продовжувати його міська влада відмовилася. У приміщеннях, які незабаром звільняться, має з’явитися Business hub. Там малий та середній бізнеси міста зможуть отримати різноманітні консультації. 

Директорка кінотеатру Анжела Фахмутова, нагадаємо, повідомила нашому журналісту, що їх останнім робочим днем стане 30 листопада. Крім того, очільниця кінотеатру наголосила, що у Вінниці немає іншої локації, куди б міг переїхати їх заклад. Будувати нове приміщення, за її словами, також ніхто не планує.

Раніше ми говорили й з директором Вінницької торгово-промислової палати Юрієм Кулаковим, який розповів, що новий «Експоцентр» потенційно можна було б розмістити за межами міста, але у такому разі на їх виставки буде приїжджати значно менше відвідувачів. Наразі такий варіант серйозно не розглядають.

Відео дня

Працюватиме «Експоцентр» до 3 грудня включно. Після цього виставкове обладнання законсервують, а кінообладнання продадуть. Понад 40 працівників доведеться звільнити. Цілком очікувано, що після публікації нашого попереднього матеріалу, знайшлося чимало вінничан, які не погоджуються з діями міської влади. 

Попросили директора департаменту економіки та інвестицій Вінницької міської ради Максима Мартьянова пояснити, навіщо Вінниці потрібен Business hub. За словами очільника департаменту, поява такого хабу закладена в стратегії розвитку міста «Стратегія 3.0» та Програмі розвитку малого та середнього підприємництва. 

Мартьянов говорить, що поява такого центру обговорювалася у ВМР останні 3-4 роки. Найбільшою перепоною був пошук відповідної локації для його розміщення. На будівлі нині діючого кінотеатру зупинилися через хороше розташування, велику площу, що зможе вмістити усе необхідні для функціонування хабу: офіси, коворкінги, приміщення для проведення консультацій тощо. Крім того, за словами чиновника, цьому сприяли терміни оренди будівлі, які добігали кінця. 

Планується, що у Business hub для вінницьких підприємців буде доступним чималий перелік консультацій. Зокрема: з ведення бухгалтерського обліку та складання фінансової звітності, оподаткування, маркетингу, бізнес-планування, реклами та просування власних товарів та послуг тощо.

У новий Центр консультування бізнесу планують залучати й адміністраторів ЦНАПів (прозорих офісів), які надають вузькоспеціалізовані послуги. До прикладу, з питань реєстрації ФОПів або юридичних осіб, заміни коду виду економічної діяльності (КВЕД) тощо. 

Ймовірно у хабі працюватимуть й представники різноманітних департаментів та інших міських структур. До прикладу, фахівці департаментів архітектури та земельних ресурсів зможуть консультувати підприємців прямо у Центрі, що позбавить останніх необхідності шукати потрібних їм фахівців у міській раді. 

— Земельні відносини, архітектура і містобудування, дозволи на будівництво, — це якраз ті питання, з якими підприємці найчастіше звертаються до міської ради, — пояснює Максим Мартьянов. — Коли Центр почне працювати, підприємці зможуть розв'язувати всі питання в одному місці. 

Фінансуватися Business hub буде коштом місцевого бюджету. Надалі планується, що Центр стане прибутковим. Орієнтовні дати його відкриття наразі невідомі. Як і сума коштів, що будуть виділити на реконструкцію та запуск проєкту. 

Читайте також:

«Нам не запропонували ніякої альтернативи»: чому закривають найстаріший кінотеатр Вінниці

Платні парковки і нові заборони для водіїв. У Вінниці хочуть затвердити власні правила паркування

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Александр Полищук

    Все кругом народное-все кругом мое!🤫
  • Дмитрий Мисюра

    Снова продается что-то в городе, а мы терпим!
  • Андрей Ковальский

    Это как?

keyboard_arrow_up