Жовтневі обстріли Вінниччини: окупанти здійснили п’ять атак на об’єкти електроенергетики

Жовтневі обстріли Вінниччини: окупанти здійснили п’ять атак на об’єкти електроенергетики
  • Протягом жовтня агресор здійснив більше атак на об’єкти української енергетики, ніж за попередні місяці. Загалом 85 атак, починаючи з 24 лютого, з них 51 прийшлися на жовтень. Енергетичні об’єкти Вінниччини були одними з найчастіших цілей російських атак.

рашисти здійснили 85 атак на об’єкти електроенергетики України. Про це повідомляє Генеральний прокурор України Андрій Костін.

Близько десяти відсотків усіх атак по енергетичній інфраструктурі з боку російських військових прийшлися саме на Вінницьку область. За жовтень по об’єктах нашої області було завдано п’ять повітряних ударів.

Найбільше атак зазнала Дніпропетровщина — 8, Львівщина — 6, Вінниччина — 5, Сумщина — 4, Харківщина — 4 та місто Київ — 4.

Відео дня

«Це політика знищення українців через створення умов, непридатних для життя. З наближенням зими російське керівництво свідомо позбавляє людей базових речей: води, електрики, тепла. Так само як свідомо прирікало на голодну смерть під час Голодомору 1932-1933 років. Це — тероризм і воєнний злочин», - резюмує російські обстріли Генеральний прокурор України.

Ракетні удари у жовтні на Вінниччині

З 10 жовтня, Україна знаходилася під атаками російських терористів. Були вибухи в Києві, у Хмельницькому, Житомирі, Дніпрі також було чутно вибухи. Також декілька вибухів сталися у Львові та області — у Львові в окремих районах зникло світло. На Вінниччині спрацювала ППО.

російські війська бомблять Україну. Повідомлення про вибухи та роботу ППО надходять з різних областей. Енергетичні цілі на Вінниччині потрапили під обстріл ворога 

17 жовтня також були вибухи на Вінниччині. Росіяни влучили в електростанцію. У Вінницькій області понад три години тривала повітряна тривога. 

Приліт підтвердив голова Вінницької ОДА Сергій Борзов.

— Вінницька область знову під ракетним обстрілом, — каже Борзов. — Є влучання по об’єкту критичної інфраструктури. Попередньо — без жертв.

Вибухи на Вінниччині: росіяни влучили в електростанцію

19 жовтня повітряну тривогу оголосили о 12.51. За годину після її оголошення місцеві мешканці чули звуки, схожі на вибухи. Перші вибухи на Вінниччині почули о 13.56, повторні — о 14.02.

Як інформують Повітряні Сили, о 12.05 19 жовтня ворог атакував Україну з північно-східного напрямку стратегічною авіацією. Із бомбардувальників-ракетоносців — Ту- 95 та Ту-160 випустили шість крилатих ракет Х-101/Х-555.

Одну ракету знищено винищувальною авіацією, одну зенітним-ракетним підрозділом у зоні відповідальності Повітряне командування «Центр» на Київщині та Вінниччині. Ще дві ракети — збито протиповітряною обороною Сухопутних військ на Чернігівщині.

Постраждалих унаслідок влучання в об'єкт критичної інфраструктури на Вінниччині немає. Про це в етері телемарафону повідомила керівниця об’єднаного територіального пресцентру Сил оборони та охорони півдня Наталія Гуменюк.

Впродовж кількох наступних днів, нагадаємо, Укренерго знадобиться додаткове обмеження електроспоживання. Це дасть можливість ремонтним бригадам відновити електромережі і якомога швидше забезпечити знову надійне енергопостачання.

Вінничан просять економити електроенергію

— Починаючи із 7.00 до 23.00 години необхідно мінімізувати користування електроенергією, — наголошують у Вінницькій ОДА. — Це стосується жителів усіх областей країни. Якщо цього не зробити слід готуватися до тимчасових відключень. Це вимушені кроки. Тому всі разом працюємо на своєму фронті!

У містах також обмежать використання вуличного освітлення. 

Вінничани до 20.00 не вмикайте потужні електроприлади:

  • мікрохвильові печі, електрочайники,
  • кондиціонери, 
  • праски, 
  • бойлери,  
  • електрообігрівачі.

У містах також обмежать використання вуличного освітлення. 

Підприємцям, власникам виробництв, магазинів, кафе та ресторанів радять максимально виключити освітлення та рекламу.

— Навіть невелика економія та зниження електроспоживання в кожному приміщенні допоможуть стабілізувати роботу національної енергосистеми, — зазначають у Вінницькій міській раді. — Тільки гуртом, коли кожен виконає рекомендації, ми зможемо вистояти, допомогти усім тим службам, що працюють цілодобово, щоб відновити зруйновані об’єкти та забезпечити безперебійне енергопостачання по всій території країни.

 

Читайте також:

Де у Вінниці можна безкоштовно здати тест на COVID-19 

Алгоритм дій на випадок тактичного ядерного удару. Як підготуватись та що робити

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Natalya Kindrat

    😡😡😡

keyboard_arrow_up