Де у Вінниці можна безкоштовно здати тест на COVID-19

Де у Вінниці можна безкоштовно здати тест на COVID-19
  • У вінницьких закладах охорони здоров’я, за потреби, можна безкоштовно здати тест на COVID-19.

Останнім часом у Вінниці фіксується підвищення динаміки захворюваності на COVID-19. Як повідомляє міська рада, єдиний спосіб своєчасно його виявити — здати тест.

Зробити це можна за медичними показами, звернувшись до сімейного лікаря при наявності симптомів гострого респіраторного захворювання.

«Ми наголошуємо на важливості дотримання протиепідемічних заходів, — каже директор департаменту охорони здоров’я Олександр Шиш. — При перших же симптомах ГРВІ потрібно звернутись до свого сімейного лікаря, тому що лише він може призначити ефективне лікування».

Відео дня

Наразі доступні два типи тестування на COVID-19

ПЛР-тести:

  • Їхня чутливість найбільша в період між 7 і 14 днями після інфікування. Для дослідження береться мазок із носа і ротоглотки;

Швидкий тест на визначення антигену SARS-CoV-2:

  • Використовують на ранніх стадіях захворювання і виявляють у вірусі певний білок на основі зразка з носа або носоглотки. Його перевагою є швидке та легке виконання (результат готовий за 15–30 хв).

Що робити якщо в Вас з’явились симптоми?

Якщо під час самоізоляції у Вас з’явились симптоми (кашель, ускладнене дихання, підвищена температура, діарея) — негайно зверніться за медичною допомогою телефоном до сімейного лікаря  та повідомте йому про подорож та можливі контакти з особами, хворими на гострі вірусні захворювання.

Відслідковувати усі новини на тему «коронавірус» можна за посиланням.

 

Читайте також:

За скільки часу до вінничан має приїхати швидка: відповідь медиків

«Легких операцій не буває»: вінницький хірург Олег Гончаренко уже 27 років рятує людей

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Маргарита Каричинская

    Дуже цікава інформація

keyboard_arrow_up