Ракетний обстріл Вінниччини: рятувальні служби працюють на місці

Ракетний обстріл Вінниччини: рятувальні служби працюють на місці
фото ілюстративне
  • У Вінницькій області пролунав ряд вибухів. Повідомили про ракетний обстріл.
  • ОНОВЛЕНО. Загроза минула, дали відбій повітряній тривозі. На жаль, є влучання. 

Повітряну тривогу оголосили о 12.51. За годину після її оголошення місцеві мешканці чули звуки, схожі на вибухи. Перші вибухи на Вінниччині почули о 13.56, повторні — о 14.02.

— Залишайтесь в укриттях! Вінницька область під ракетним обстрілом! Працюють військові, — повідомив голова ОДА Сергій Борзов.

Відео дня

Відомо, що ціллю росіян став знову Ладижин. 

Наразі повітряна тривога оголошена по всій країні, окрім Криму. Про вибухи повідомляють у Київській та Івано-Франківській області. Також інформують про ракети в небі над Україною, які змінюють напрямок руху.

Знов під ударом об'єкти критичної та енергетичної інфраструктури.

Внаслідок ракетного обстрілу у низці населених пунктів Вінниччини відсутнє електропостачання. Про це Суспільному повідомили місцеві жителі.

ОНОВЛЕНО

О 14.54 дали відбій повітряній тривозі у Вінницькій області.

Згодом Борзов повідомив: «Знову ворог б'є по енергетичних об'єктах. Є влучання і по Вінницькій області. Рятувальні служби працюють на місці». 

Як інформують Повітряні Сили, о 12.05 19 жовтня ворог атакував Україну з північно-східного напрямку стратегічною авіацією. Із бомбардувальників-ракетоносців — Ту- 95 та Ту-160 випустили шість крилатих ракет Х-101/Х-555.

Одну ракету знищено винищувальною авіацією, одну зенітним-ракетним підрозділом у зоні відповідальності Повітряне командування «Центр» на Київщині та Вінниччині. Ще дві ракети — збито протиповітряною обороною Сухопутних військ на Чернігівщині.

Постраждалих унаслідок влучання в об'єкт критичної інфраструктури на Вінниччині немає. Про це в етері телемарафону повідомила керівниця об’єднаного територіального пресцентру Сил оборони та охорони півдня Наталія Гуменюк.

Минулого тижня, нагадаємо, російські ракети пошкодили близько 30% енергетичної інфраструктури України та продовжують це робити сьогодні. Частина жителів залишилася без світла та води. Небезпека досі існує та загрожує усім регіонам.

Вінничан просять поставитися з розуміння до складної ситуації та бути готовими до будь-яких випадків.

 

Читайте також:

Як діяти, якщо ви виявили вибухонебезпечний предмет? Поради та рекомендації

Не ігноруйте. Вінничанам нагадують про чотири види сигналу у разі екстрених ситуацій

Можливі ракетні удари. Що робити вінничанам після сигналу «Увага всім!»

Не нехтуйте власною безпекою. Правила безпечної поведінки у надзвичайних ситуація

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (14)
  • Алла Ясницька

    Без переселенців із Донбасу не обходиться,нюхом чую,в Росію не їдять,а шкодять в Україні,сволота,іуди,Тай не тільки із Донбасу, зрадники є у всіх регіонах,на жаль,бачите, якщо знімають на телефон,чи підозрілих осіб,заявляйте в СБУ
  • Лариса Чернушенко

    Господи спаси та сохрани наших захисників і народ України!
  • Olenka Witkowska

    ‼️На Вінниччині СБУ затримала 4 мешканців, які знімали та пересилали відео з «прильотами»

    Один із них відзняв на відео наслідки атаки дронів-камікадзе, яке за півгодини з’явилося у російських пропагандистів, а за годину відбувся повторний ракетний обстріл, який призвів до ще більших руйнувань і поранень людей.

    https://t.me/operativnoZSU

  • Ольга Єршова

    😪😪😪🙏🙏🙏

keyboard_arrow_up