Віялові відключення електроенергії: світло виключатимуть за графіком

Віялові відключення електроенергії: світло виключатимуть за графіком
  • Впродовж кількох наступних днів Укренерго знадобиться додаткове обмеження електроспоживання. Це дасть можливість ремонтним бригадам відновити електромережі і якомога швидше забезпечити знову надійне енергопостачання.

Про це повідомляє голова Укренерго Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону.

— Це будуть повністю контрольовані тимчасові обмеження, які триватимуть по кілька годин. Вони вводяться у повній координації з диспетчерами Укренерго і покликані зберегти баланс в енергосистемі і пришвидшити відновлення електромереж, — сказав Кудрицький.

За його словами, 10 жовтня під ракетну атаку ворога потрапила безпрецедентна кількість енергетичних об’єктів у багатьох регіонах України. Диспетчери Укренерго заживлювали споживачів по резервним схемам живлення, а ремонтні бригади - терміново відновлюють пошкоджене обладнання.

Відео дня

— Укренерго вчора ввечері відновило енергопостачання у більшості регіонів, де воно зникло в результаті масштабного ракетного обстрілу енергетичної інфраструктури магістральних мереж, — повідомив Кудрицький.

Він також звернувся до українців з проханням ввечері з 17 до 23 години, за можливості, зменшити використання потужних електроприладів.

— Це праски, електроопалення, тепла підлога, пральні машини тощо. Ми просимо розумно та ощадливо ставитися до електроспоживання в ці дні, щоб дати енергетикам час відновити електромережі, — сказав Кудрицький.

 

 

Сьогодні, 11 жовтня, запровадили віялові відключення у Києві. Очікується, що тривалість відключень не буде перевищувати 4 годин.

Нагадаємо, вчора, 10 жовтня, Україна знаходилася під атаками російських терористів. Були вибухи в Києві, у Хмельницькому, Житомирі, Дніпрі також було чутно вибухи. Також декілька вибухів сталися у Львові та області — у Львові в окремих районах зникло світло. На Вінниччині спрацювала ППО.

росія завдала ракетних обстрілів по багатьох містах нашої країни. Ми зібрали у цій публікації всю основну офіційну інформацію, яка відома наразі, тут: 

 

Читайте також:

Зранку здійснена атака на Ладижиську ТЕС: що відомо?

У п’яти областях України повідомили про проблеми з доступом до інтернету

Вінничан закликають зарядити телефони: що робити, якщо зникне сигнал мобільного оператора

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up