Запуск е-квитка у транспорті відкладається. Тепер до 1 вересня

Запуск е-квитка у транспорті відкладається. Тепер до 1 вересня
  • Протягом 2019-го має запрацювати е-квиток і вінничани зможуть розраховуватися за проїзд пластиковою карткою.
  • У транспорті вже з’явилися валідатори. А в червні «Вінницякартсервіс» провело тестування системи.
  • Утім, досі електронний квиток не працює. У чому причина?

Вінницький транспорт цьогоріч мають перевести на електронний квиток. У трамваях, тролейбусах, автобусах та навіть маршрутках з’являться валідатори, через які платитимемо пластиковими картками. Пільговики будуть «відмічатися» у транспорті, а у непільговиків з карток будуть списуватися гроші за проїзд.

Куратор проекту — комунальне підприємство «Вінницякартсервіс» — навесні почали оформляти ці картки, що мають назву «Муніципальна карта вінничанина». А в травні чеська компанія «Мікроелектроніка» стала ставити валідатори. Тестовий запуск системи в громадському транспорті анонсували у червні-липні.

Відео дня

Утім, валідатори досі не працюють. Не видають картки тим людям, які оформили заявки ще в березні. Запуску е-квитка не сталося. Чому так — розказала керівниця КП «Вінницякартсервіс» Катерина Бабіна.

Тестування в нас пройшло. Валідатори, POS-термінали протестовані, все працює. Але було прийнято рішення, що карти почнемо видавати з 1 вересня.

Це пов'язано з тим, що ще не протестовано поповнення рахунку муніципальних карт через інтернет-сайт, через мобільний додаток. Від консультантів отримали рекомендації не видавати карти та не запускати валідатори поки система не буде протестована на всі 100%.

Отже, коли запланований старт системи?

— З 1 вересня ми запустимо систему на 100 трамваях. Тестування діятиме максимум 2 тижні. Наступний етап — 200 одиниць транспорту, серед яких будуть вже тролейбуси. Тест — 1 тиждень. І увесь транспорт має запрацювати до 1 листопада.

А скільки вже заявок маєте?

— Ми прогнозуємо відповідно до наявного пасажиропотоку, що карти захочуть отримати 93 тисячі вінничани. На сьогодні, маємо майже 50 тисяч заявок на отримання муніципальної картки. По 350 людей приходять на день.

До речі, неможливо подати заявку онлайн. Ваш сайт видає помилку

— Насправді, ми всі заявки отримуємо. Їх там небагато, біля 400. Тому ми відсортуємо «дублі» та незабаром надішлемо відповідь на пошту заявникам з проханням оплатити вартість виготовлення картки (60 грн - авт.).

Але, знову ж таки, старт системи тепер відкладається на 1 вересня.

— Так, маємо запустити в 100 трамваях, запустити продаж (неперсоніфікованих - авт.) карт в торговій мережі та увесь функціонал валідаторів має працювати. У тому числі, розрахунок банківськими картками через NFC-чіпи.

Нагадаємо, електронний квиток в громадському транспорті робить чеська компанія «Mikroelectronika». Вони мають обладнати увесь громадський транспорт Вінниці валідаторами та надати усе обладнання для запуску електронного квитка.

За це отримають — понад 5,5 мільйонів євро (170 мільйонів гривень - авт.) коштом позики Європейського банку реконструкції та розвитку та ще 1 мільйон євро, коштом бюджету Вінниці (31 мільйонів гривень - авт.).

За умовами контракту на майже 700 одиницях транспорту (маршрутки в тому числі) електронний квиток повинен запрацювати у жовтні 2019 року. Втім, наступний рік буде тестовим, тому пасажири зможуть і надалі платити за проїзд готівкою.

Читайте також:

Головне фото: «20хвилин», фото в матеріалі: fb.com/VinnytsiaKS

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Вася

    А где приезжим людям взять эту карту.как они будут расчитыватся если у них нету банковской карты?

    Юра Жук reply Вася

    так, як і зараз, у водія квитки купувати
  • Анонім

    Так, це перемога. Звертався до автора з побажанням надавати читачу
    актуальну фінансову інформацію про таке чудове підприємство як вінницякартсервіс.
    Завжди цікаво скільки місто витрачає на цю забаганку?
    У скільки обійдуться місту ці 2-3 місяці затримки? За чій рахунок банкет?
    Не хочу пану Валерію псувати картинку з "перемогою", але лише на обслуговування авто на якому катається пані Бабіна 10800 грн.
    https://spending.gov.ua/spa/39547113/agreements/1529840289
    Підприємство, яке впроваджує такий чудовий проект звертається  за послугами розробка програмного забезпечення. ( це копійки до 30т грн)
    Шановні читачі техніки яку придбали ще у 2018 році обслуговували за 18,8230 грн.
    https://spending.gov.ua/spa/39547113/agreements
    Телевізійна реклама "цієї забаганки" від 20000 грн.
    Валерій, якщо додати проценти по кредиту та зарплату і подивитись на результат діяльності  пані Бабіної та підприємства то складається враження що нас тримають за дурнів.  Я розумію приємно витрачати гроші бюджету, але так бездарно і цинічно це характерно лише для команди пана Моргунова.

  • Ярослав

    > З 1 вересня ми запустимо систему на 100 трамваях. Тестування діятиме максимум 2 тижні. Наступний етап — 200 одиниць транспорту, серед яких будуть вже тролейбуси. Тест — 1 тиждень. І увесь транспорт має запрацювати до 1 листопада.
    1 Вересня + 2 тижні +1 тиждень = 1 листопад?
    Перевішати вас всіх за одне місце за таку математику!
  • Anonymous

    Полная фигня эти валидаторы - выступают на 40 сантиметров, держатся на честном слове, я рукой потрогал, а он болтается, расположены в самых проходных местах - с 1 сентября и когда оденут верхнюю одежду будут эти валидаторы на полу валятся отломанные. каждый зашедший и вышедший по разу зацепит и песец им придёт.

    Next reply Anonymous

    Дурня, спочатку верховна Рада має відмінити безкоштовний проїзд пенсіонерам, і іншим пільговикам, а лише потім  можна запровадити це відмивання грошей, а це ніколи НЕ зроблять.

    Юра Жук reply Next

    а хіба ВР відміняє, а не місцева влада?

    Орест Лютий reply Next

    А ще потрібно зрівняти всі пенсії, підігнавши їх до прожиткового мінімуму і відмінити субсидії, скоротити адмінпрацівників бо штати роздуті, а в інших галузях не вистачає робочих рук.

    John Fields reply Орест Лютий

    Звивини собі вже зрівняв, анархіст-пролетарій?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
22:55 Знакова подія і сенси: «Sound of Ukraine» вразив шедеврами й листами українок вільному світу play_circle_filled photo_camera 21:07 У Муніципальному притулку Вінниці волонтери безкоштовно стерилізують безпритульних тварин photo_camera 19:44 Подільський зоопарк організовує захід з нагоди свята Івана Купала photo_camera 18:17 Небезпека в Інтернеті: ворог вербує підлітків для скоєння диверсій на території України Від читача 20:34 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 17:31 PIROGOV SKY повертається! До вересня у Вінниці проходитимуть незабутні концерти просто неба play_circle_filled photo_camera 16:57 Чемпіонка підіймає більше власної ваги. Відібрали штангістів на чемпіонат України photo_camera 16:43 Вінничанин силоміць забрав усі гроші з каси закладу швидкого харчування у Вінниці play_circle_filled 16:16 Традиції, ремесла і сучасна музика: як у Вінниці проходить фестиваль «Живий вогонь» photo_camera 15:23 Раніше засуджений чоловік повторно обікрав пенсіонера і знову попався 15:18 Новини України та світу за минулий тиждень: огляд у мемах 14:17 Волонтери оголосили збір 160 мільйонів гривень на тисячу приладів нічного бачення для ЗСУ 12:42 Рятувальники зняли з дерева 12-річну дівчинку, яка не могла самостійно спуститися 11:44 Вінниця в Instagram. Кращі фото за тиждень, що минає 11:33 Воїн-енергетик Ігор з Ладижинської ТЕС отримав високу нагороду «Золотий Хрест» photo_camera 10:37 На Вінниччині вночі лунали вибухи: оборонці неба знищили 12 ракет та 13 дронів над Україною 09:17 Сьогодні в Україні — День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни. Історія та прикмети 22 червня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up