Замість заводу "Керамік" - житловий масив "Владимирський"

Замість заводу "Керамік" - житловий масив "Владимирський"
Цегельний завод "Керамік", можливо, перекочує ближче до кар'єру в Якушинцях. Натомість на його території, тобто фактично в центрі міста, виросте новий масив елітного житла

Про те, щоб забрати це шкідливе виробництво з центру міста і мерія, і власник говорили ще торік. Та незважаючи на це, на останній сесії міськради у відповідь на клопотання ВАТ "Керамік" депутати прийняли рішення, яким, за словами начальника міського управління земельних ресурсів Олександра Бондарчука, підприємству відмовили у відчуженні землі та майна до повної сплати ним коштів за землю.
- Зараз вони внесли ще 50% і звернулися з відповідним проханням, - каже він. - Згідно з угодою, усю суму коштів вони мають сплатити протягом року. Поки вони можуть вести на даній території якісь роботи, наприклад, будівельні, але продавати не можуть.
Нагадаємо, восени минулого року ВАТ "Керамік" приватизувало землю під заводом, що спочатку пояснювалось вимогами з боку лізингодавця. Близько восьми гектарів землі спочатку були оцінені приблизно в чотири мільйони гривень. Та в результаті перегляду нормативної грошової оцінки вартість нерухомості зросла в більше, ніж три рази і склала майже 13 мільйонів.
А голова наглядової ради ВАТ "Керамік" Володимир Скомаровський, каже, що не збирається продавати земельну ділянку і планує будувати там житловий масив. Такі ж бачення подальшої долі земельної ділянки окреслював у свій час і міський голова. Тепер процес зрушив з місця.
- Була проведена містобудівна рада на якій змінили цільове призначення і погодили забудову цієї території, - каже Володимир Скомаровський. - Ми плануємо побудувати тут новий житловий масив. Це буде житло елітного типу. А сам мікрорайон буде закритим, тобто проїзд через нього буде обмежений.
При цьому на початок будівельних робіт можна очікувати уже приблизно через рік. Зважаючи на зазначене вище, цілком можливо, що масив носитиме назву "Владимирський". На честь Володимира Скомаровського.
Розташування ж самого цегельного заводу мерія вважає недопустимим з екологічної точки зору, власники - з економічної.
- На теперішньому місці завод стояв 157 років, але потрібно виходити із реалій. Ми втрачаємо близько 300-400 тисяч гривень на місяць через те, що завод у місті, а кар'єр в Якушинцях, - зазначав Володимир Скомаровський.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Anonymous

    Да, он будет на Вишенском озере, на воду спустят баржи и будут сдавать под жилье, как в Голландии.
  • Anonymous

    А ще в планах Володимира Скомаровського, за даними деяких джерел, побудувати ще один житловий масив, що матиме назву "Озерний".
  • Anonymous

    мудрая мысль - перенести завод, он в городе не нужен. но , тяжело это сделать. некоторых будет жаба давить , что Скомаровский пару денег заработает.
  • Anonymous

    Предлагаю назвать микрорайон "Владимирский централ" ))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up