Загибла за кермом прокурорської машини секретар суду була тверезою. Подробиці ДТП в Барі

Загибла за кермом прокурорської машини секретар суду була тверезою. Подробиці ДТП в Барі
Коли тіло загиблої діставали з машини, у неї дзвонив телефон зі словом «Мама» на екрані
  • Дізналися нові дані про ДТП у Барі з прокурором і працівниками суду.
  • Загинула 27-річна секретар судових засідань, мати двох малолітніх дітей. Коли тіло діставали з автомобіля, задзвонив телефон загиблої.
  • На екрані висвітлилося слово «Мама». Слідом надійшло повідомлення: «Малого поклала спати, все нормально».
  • Про це 20minut.ua розповів очевидець трагедії. Що ще вдалося дізнатися?

Перед тим, як розповісти про факти, що їх вдалося зібрати 20minut.ua, наводимо інформацію, оприлюднену в Інтернеті «по гарячих» слідах після аварії.

Першою написала адвокатка

Першою про ДТП біля міста Бар повідомила київська адвокат Лариса Криворучко. Дуже оперативно. «Под Баром авария. Секретарь судебного заседания — труп. Прокурора и еще двух девочек забрала скорая. По предварительной информации, все пьяные (прокурор и секретарь). Машина прокурора Лаврова. Он был сегодя у меня в судебном процессе и проиграл», — читаємо на Фейсбук-сторінці пані Криворучко.

Згодом інформація з’явилася на сайті журналу «Корупціонер в Україні». Там написали, що водій «ВАЗ-2112» 27-річна працівниця Барського районного суду Вікторія Мельник виїхала на зустрічну смугу руху, де сталося лобове зіткнення з автомобілем Volkswagen Caddy. Сайт повідомляє,  що жінка перебувала у стані алкогольного сп’яніння. Загинула на місці. Уточнюють, що інформація попередня.

Відео дня

Далі повідомляється про травми: «Пасажири автомобіля «ВАЗ-2112» — 45-річний працівник прокуратури Лавров (власник «ВАЗ» ), знаходився в стані алкогольного сп’яніння, у нього пошкодження хребта;  23-річна працівниця Барського районного суду — переломи ключиці та тазу (попередні дані). Пасажирка автомобіля Volkswagen Caddy 28-річна вагітна жінка має травми грудної клітини, її чоловік, який перебував за кермом, оглянутий у медичній установі, тверезий.

Всі вони каретою швидкої допомоги доставлені в лікарню.

Повторюю, це інформацію з сайту «Корупція в Україні», що з’явилася невдовзі після ДТП.

Загиблій довго дзвонила мама

На сайті обласної поліції повідомили, що два автомобілі зіткнулися на автодорозі Хмільник-Нова Ушиця. У результаті аварії, на місці події загинула 27-річна водій автомобіля «ВАЗ», працівниця районного суду. Троє пасажирів з обох автівок госпіталізовані в районну лікарню. Серед них — вагітна жінка. Розпочато досудове розслідування.

У повідомленні поліції називають час аварії, приблизно о 21 годині 20 хвилин 20 листопада нинішнього року.

Пишуть, що за попередніми даними слідства, водій автомобіля «ВАЗ» виїхала на зустрічну смугу, де сталося зіткнення з автомобілем Volkswagen Caddy. У результаті ДТП, травми різного ступеня тяжкості отримали двоє пасажирів автомобіля «ВАЗ»: 23-річна працівниця Барського районного суду та 45-річний працівник прокуратури, а також 28-річна пасажирка іномарки. Усі вони доставлені до районної лікарні. Водій «ВАЗ» загинула на місці пригоди. Водій іномарки освідуваний, він тверезий.

За гіркою іронією долі, лобове зіткнення відбулося біля кафе «Зустріч». Хто перебував у кафе, стали першими очевидцями страшної аварії. З одним з них вдалося поспілкуватися журналісту.

— Спочатку швидка забрала з автомобіля «ВАЗ» двох людей, чоловіка і молоду дівчину, — розповідає співрозмовник, який попросив не називати навіть ім’я. — Мабуть, думали, що в автомобілі більше нікого нема. Місце водія було настільки  сплюснуте, що не давало можливості зрозуміти, що там може знаходитися людина. Коли ми стояли біля цієї машини, почули дзвінок телефону. Зрозуміли, що там ще є людина.

Підручними металевими засобами зуміли добратися всередину. Що далі побачили, переповідати почуте не стану, аби не травмувати психіку.

— Телефон дзвонив ще і ще, — розповідає чоловік. — На екрані було видно слово «мама». Потім надійшло смс зі словами «Малого поклала спати. Все нормально».

Кермо їй доручили, бо не пила

У родини Мельників велике горе. На сторінці загиблої у Фейсбуці десятки співчуттів.

Коли переглядаєш фотознімки, читаєш записи, розумієш, що у них дружна, щаслива сім’я. На одній світлині пані Вікторія з чоловіком і двома їхніми ще зовсім малими дітками. Серце стискається від болю під час споглядання такої фотографії.

Неможливо стримати сльози від ще одного запису. У ньому Вікторія-мати вітає сина з днем народження. Було це у вересні. «З днем народження, синочку! Хай буде світла твоя доля, нехай Господь тебе хранить, не знай же туги із журбою, щасливим будь у кожну мить!»

Сьомого листопада Вікторія написала, що хотіла б зустрітися з найкращими людьми тоді, коли закінчиться ця історія з ковідом. Мріяла, щоб така зустріч відбулася на природі біля багаття…

Її звинувачують, що сіла за кермо у нетверезому стані. Не всі, але є такі, звичайно.

— А ви знаєте, що Віка була абсолютно байдужа до спиртного, — каже одна із її знайомих. — Саме тому їй доручили кермо, що вона була твереза. Хто поспішив навішати ярлик п’яної, взяли великий гріх на душу.

Знайомі Вікторії обіцяли звернутися до її батьків, чоловіка з проханням надати копію висновку судмедексперта і передати його в редакцію. Кажуть, результати дослідження уже відомі. Алкоголь у крові загиблої не виявили. У невеликому місті, де багато знайомих, дізнатися інформацію нескладно.

Натомість про прокурора говорять інше. Можна почути розповідь про те, що нетверезого намагалися зробити тверезим, про це говорять іншими словами — «прокурору очищали кров».

Загрози життю постраждалих немає

— Стан постраждалих стабільний, — розповів журналісту 20minut.ua у телефонній розмові головний лікар Барської районної лікарні Олександр Костенко. — Всю допомогу, яку потрібно було надати пацієнтам, ми оперативно надали. Це було зроблено нашими медичними працівниками у перші хвилини після того, як постраждалих доставили у медичний заклад. Оперативні заходи дали можливість стабілізувати стан травмованих.

Головлікар також додав: «Наразі нема потреби в оперативному втручанні для продовження лікування жодному з них, тобто ніхто з них не потребує операції».

На запитання, чи стосується сказане також вагітної молодої жінки, Олександр Костенко уточнив:

— Так, це стосується і вагітної пацієнтки.

За його словами, вагітність жінки збережена. Загрози дитині нема. Саме так було сказано «дитині». При цьому співрозмовник зробив уточнення, що на даний час період вагітності становить уже 28 тижнів.

Керівник Барського відділу Жмеринської місцевої прокуратури Всеволод Посвалюк на прохання прокоментувати ситуацію, що сталася з його підлеглим, відповів дуже коротко:

— Це біда. Нічого не коментую.

Як киянка знає про аварію в Барі?

День трагедії київська адвокат Лариса Криворучко була у Барі. Брала участь у судовому засіданні. З минулого року розглядають справу про побиття місцевого тренера Серафіма Кітновського. Пані Лариса захищає підозрюваних у нападі.  

Журналіст написав адвокату у Фейсбуці повідомлення з проханням поділитися подробицями, які їй відомо про те, що сталося на трасі у той вечір. Адже вона перша повідомила про трагедію, оприлюднила фотографії з місця. «Позже» — так відповіла пані Лариса.

Сестра постраждалого тренера Світлана Вергелес розповіла, що підозрювані майже рік не з’являються на судове засідання. Знаходять різні причини. 20 листопада прокурор Ігор Лавров звернувся до судді Олени Питель із клопотанням оголосити підозрюваних у розшук і доставити їх примусово до зали суду. Жінка каже, що суддя відхилила це клопотання прокурора.

Що було далі, жінка не знає. Не вдалося дізнатися, з якої нагоди організували застілля, що закінчилося загибеллю молодої матері. Тим часом столичний адвокат написала у себе на сторінці, що має інформацію про наїзд згаданим прокурором на людину. Сталося це, за її повідомленням, у 2002 році. Обіцяла згодом детальніше розповісти про це.  


Читайте також:

«Наплив публіки був неймовірний!» 110 років тому у Вінниці відкрили театр за проектом Артинова 

Що написати мамі, яка втратила на війні дитину? У Вінниці триває акція «Різдвяна хвиля» 

Звільнився офіцер поліції, якого перевіряють за «наїзд» на фермера. У ДБР про це мовчать

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (240)
  • Елена Мазаева

    Даже читать глупости не хочется, семье соболезнуем 🙏
  • Марія Нижник

    Або п'яна ,або невміє їздити на машині . Я по полю теж вмію їздити, а от по дорозі , де машини їздять , вагаюся.
  • Юлия Белик

    Господи сколько аварий,сколько горя у людей.😪😥😥
  • Любаша Морозова

    Какой кошмар,читать просто больно, каждый день аварии на дорогах и уходят молодые жизнерадостные люди и опять дети без мамы.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled 09:18 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:36 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up