За півроку міський евакуатор забрав 64 авто. Скільки зі штрафів має бюджет і де зробили нові парковки?

За півроку міський евакуатор забрав 64 авто. Скільки зі штрафів має бюджет і де зробили нові парковки?
Евакуатор перефарбували в чорний колір та нанесли міську символіку. Ford Trucs 2533 з платформою та лебідкою коштував місту 3,4 млн грн / Фото Михайла Курдюкова
  • Більше, ніж шість місяців на вулицях Вінниці працює муніципальний евакуатор. За цей час він забрав 64 автомобілі на арештмайданчик.
  • Це багато чи мало? Якщо згадати, що в перші два місяці роботи було евакуйовано тільки два авто, то різниця разюча.
  • Але якщо темп робіт буде незмінним, то ціну спецтехніки вдасться «відбити» за 50 років!

З 16 березня почали забирати на штрафмайданчик авто з вулиць Вінниці. Тоді, під «прицілом» відеокамер, евакуювали чорний «Лексус», що був припаркований з порушенням на перехресті в центрі міста.

Але за два місяці роботи муніципального евакуатора, на штрафмайданчик вивезли тільки два автомобілі — Lexus та Hyundai. Водії-порушники забирають свої авто раніше, ніж його встигають завантажити на платформу евакуатора, пояснював керівник відділу паркування міськради Геннадій Богуславський.

Машина, яка коштувала бюджету 3 мільйони 411 тисяч гривень, працювала «в холосту» — у міську казну надійшло тільки 595 грн зі штрафів. Чи змінилася така тенденція за півроку роботи? Або муніципальний евакуатор — все ж гроші на вітер?

Відео дня

Ефективність роботи — плюс 3000%!

Після нашої першої публікації, соцмережі зарясніли повідомленнями, що то тут, то там евакуатор забрав автомобіль. У міськраді відзвітували, — з 16 березня до 23 вересня (включно) на арештмайданчик доставили 64 автомобіля.

Згадаємо, що за два місяці спецтранспорт забрав тільки два авто, і тоді виходить, що результативність роботи евакуатора, за наступні чотири місяці, зросла аж на 3000%!

Муніципальний евакуатор забрав машину з Соборної / Фото Михайла Курдюкова

Також побутує думка, що евакуатор відвозить тільки ВАЗи, бо іномарки чіпати «лячно». За офіційною інформацією, це не так. На арештмайданчику найчастіше опинялися автомобілі таких марок:

  • Volkswagen — 9 авто;
  • Toyota — 8 авто;
  • BMW — 6 авто;
  • Hyundai — 5 авто;
  • Ford — 4 авто;
  • Nissan — 4 авто.

От тільки чи забрали авто їхні власники, у міськраді нам не відповіли. Мовляв, такою інформацією вони не володіють, бо балансоутримувач арештмайданчику — Нацполіція.

Щоб вийти в «нуль» — треба працювати 50 років

Отож, за те, щоб повернути авто з штрафмайданчику, в перший день після евакуації водій має заплатити від 1,2 тисячі гривень. Це штраф, збір за зберігання на арештмайданчику, робота евакуатора.

Втім до бюджету Вінниці, як нам пояснили у міськраді, надходить тільки оплата штрафу за порушення правил стоянки, зупинки та паркування. Плату за штрафмайданчик отримує вінницький главк Нацполіції (балансоутримувач), а за евакуацію кошти надходять до КП «Архітектурно-будівельний сервіс» (балансоутримувач евакуатора, діє на умовах госпрозрахунку).

«До бюджету Вінницької міської ТГ за евакуйовані транспортні засоби надійшло 22 тисячі 363 грн», — відповіли на наш інформаційний запит.

Евакуатор Ford Trucks 2533, нагадаємо, коштував міському бюджету 3 мільйони 411 тисяч гривень. За місяць, в середньому, у бюджет надійшли 5 тисяч 590 гривень на штрафах, зібраних цією спецтехнікою. Отож, якщо така тенденція не зміниться, то ціну евакуатора вдасться «відбити» всього за 50 років (3411000 : 5590 : 12). 

Цифра вже більш реалістична, бо за попереднім розрахунком на те, щоб вийти «в нуль» знадобилося б 836 років.

Де у Вінниці поставити авто без порушень

У місті є майже 9 тисяч місць для стоянки автомобілів. На сайті міськради є мапа, де вказано розташування парковок. Щоб її переглянути — треба перейти за посиланням map.vmr.gov.ua і натиснути на дві позначки, як вказано на скріншоті.

У результаті отримаєте мапу з усіма місцями для стоянки. Змінюючи її масштаб можете детально ознайомитись, де і скільки у Вінниці є легальних паркомісць.

«У поточному році було створено 60 паркомісць, а саме: 27 паркомісць на вулиці Тимофіївській, 15 паркомісць на Гальчевського (на відрізку від Московської до Шепеля), 18 паркомісць на Сабарівському шосе, — повідомили чиновники міськради у відповідь на наш запит. — До кінця року планується створення 36 паркомісць, а саме капремонт майданчика для паркування транспортних засобів на вул. Київській (перед зоопарком)».

Платні парковки, нагадаємо, можуть з’явитися у Вінниці. Яка ціна?

 

Читайте також:

«Це масштабна афера від МВС», — активіст виклав схеми з утилізацією авто зі штрафмайданчика

Муніципальний евакуатор. Куди відвозять авто та як уникнути покарання?

Від $500 до $141 000! ТОП найдорожчих і найдешевших авто, що продають у Вінниці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (16)
  • Евгений Валерьевич

    Может показаться что эвакуация это очень благое дело. Но что получается на самом деле? Для автомобилистов парковочных мест не прибавилось, только вдобавок к этому, появилась ещё одна проблема, с эвакуаторами.
  • Daily

    пів Вінниці особо одарьонних водіїв в нього нема роботи смішно  таке читати
  • Наталия Войт

    Интересно а в каких местах водиться это чудо?
    Он машины распознает по номерам,можно нельзя?
  • Ніна Гальчак

    Стільки авто можна легко забрати за пару годин (при бажанні, звичайно)!

keyboard_arrow_up