За 7 місяців та 31 мільйон гривень зроблять капремонт вулиці на Кореї

За 7 місяців та 31 мільйон гривень зроблять капремонт вулиці на Кореї
  • На вулиці Лесі Українки розпочали капітальний ремонт. Там замінять дорожнє покриття, зроблять тротуари, нове освітлення і водогон.
  • При цьому жителі були проти реконструкції вулиці, бо переймаються, що їхню вулицю перетворять на трасу.
  • Роботи виконають у дві черги: фініш капремонту в липні 2020 року. На це витратять 31,6 мільйона гривень.

Найважливішу артерію Кореї взялися ремонтувати. На кілометровій вулиці, що сполучає мікрорайон з іншою Вінницею, будуть ремонтувати дорогу і не тільки:

«Замінимо дорожнє покриття, зробимо тротуари, велосмуги, облаштуємо сучасне енергоефективне освітлення, а також камери відеоспостереження. Окрім того, буде проведена реконструкція майже 1 км центрального водогону», — пише міський голова Сергій Моргунов у своєму фейсбуку.

Відео дня

При цьому, вінничани, що живуть на цій вулиці, були проти капремонту. Вони розповідали, що будівельники виріжуть всю зелену зону та зроблять дорогу, по якій цілий день їздитимуть вантажівки. І як говорили жителі, від такого навантаження тріскаються їхні будинки, збудовані півсторіччя тому. 

Втім, чиновники спростували побоювання людей і на громадських слуханнях погодили проект капремонту, про що писали в цьому матеріалі.

На капремонт вулиці Лесі Українки закладали 34 мільйони 883 тисяч 823 гривні. Щоб обрати підрядника оголосили тендер у ProZorro. Там дізналися, що крім облаштування нової дороги та тротуарів заплановано знести сухостійні, аварійні дерева; перенести стовпи та перекласти комунікації під землю, зробити новий водопровід та каналізаційні колодязі; облаштувати пішохідні переходи та нові зупинки громадського транспорту, монтаж острівців безпеки та «помаранчевих школярів»; встановлення відеонагляду.

Підрядник на це матиме сім місяців. Планують виконувати роботи у дві черги: з липня до жовтня 2019-го, з квітня до липня 2020 року. Договір хочуть укласти з товариством «Шляхбуд», що запропонувало найменшу ціну за роботи — 31 мільйона 688 тисяч 846 гривень.

Читайте також:

Фото: архів «20хвилин», fb.com/SAMorgunov

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Поpошок

    Чудово,  а потім до 3 лікарні потрібно так само зробити магістральну вулицю

    Грицько Штахета reply Поpошок

    І канатну дорогу, і підземний перехід )))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:12 Освітяни Калинівщини приготували для українських захисників майже три тисячі пасок photo_camera 14:45 Збірна України зіграє у Польщі на чемпіонаті Європи з хокею-5 14:25 Щоб не плакати, ми сміялись: добірка нових мемів про війну photo_camera 13:13 У Вінниці водій ВАЗу збив жінку на пішохідному переході. Потерпіла в лікарні Від читача 15:59 Командир батальйону полку ССО «Рейнджер» розповів про службу у спецпідрозділі 13:05 Футболісти, черлідери і фрізбісти згуртувалися, аби разом прибрати рідне місто 12:35 Як поводяться вінничани під час хвилини мовчання? Ми запитали 12:17 Великдень у Вінниці: правила безпеки та обмеження play_circle_filled 11:13 Понад сотня відбитих атак та 13 збитих Shahed: Україна дає жорстку відповідь окупантам 10:45 Вінниця в Instagram. Кращі фото за тиждень, що минає photo_camera 10:01 Сьогодні — Велика субота. Традиції, прикмети та що не можна робити 09:54 «Нива» дев’ятий раз у сезоні зіграла внічию. Розійшлася миром з «Чайкою» в гостях 09:20 Три види пасок та шоколадні яйця готували на майстер-класі разом з учасницею МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 09:01 Вінниця сьогодні проводжає у вічність трьох військових play_circle_filled 08:30 Вітаємо християн зі Світлим Христовим Воскресінням! (Прес-служба ВО "Батьківщина") 08:25 Сьогодні вітаємо Марію та Кирила. Історія та прикмети 4 травня 08:00 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 21:01 Вінницька обласна лікарня отримала новий апарат УЗД для кращої реабілітації пацієнтів photo_camera 20:08 «Цвітіння» водойм: основні причини та чим воно небезпечне 19:29 «Тато забирав мене з дитсадка і ми дивилися вручення «Оскара»... У Тульчині показали «Ядерне чаювання»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up