Жителі погодили ремонт вулиці на Кореї. На це хочуть витратити понад 34 мільйона

Жителі погодили ремонт вулиці на Кореї. На це хочуть витратити понад 34 мільйона
  • Суперечка на Кореї. Людей не влаштовував проект нової вулиці, по якій їздять вантажівки та руйнують домівки.
  • Чиновники роз’яснили, що буде з вулицею. І водночас провели громадські обговорення та отримали погодження від жителів проекту капремонту
  • Що робитимуть з вулицею, на яку планують витратити 34 мільйона 883 тисячі гривень?

Напередодні, 18 червня, жителі Кореї розповідали, що їхню вулицю Лесі Українки збираються капітально ремонтувати: розширятимуть дорогу з двох до чотирьох смуг, виріжуть всю зелену зону та зроблять дорогу, по якій цілий день їздитимуть вантажівки. І як говорили жителі, від такого навантаження тріскаються їхні будинки, збудовані півсторіччя тому.

Несподівано під час нашої зустрічі приїхали чиновники з міської ради. Вони пообіцяли провести зустріч з проектантами та виконавцями робіт і публічно презентувати проект реконструкції вулиці.

Її провели у четвер, 20 червня. Послухали, що запитували мешканці, як реагували чиновники та дізналися на яких умовах люди погодилися на капремонт їхньої вулиці.

Відео дня

Обмеження і велодоріжка!

На зустріч біля перехрестя Салтикова-Щедріна та Лесі Українки прийшли орієнтовно півсотні місцевих жителів. Роз’яснювати, що буде з вулицею приїхав керівник департаменту комунального господарства Володимир Ніценко разом з заступником, керівниця Асоціації квартальних комітетів Наталія Панчук, депутат міськради Антоніна Іващук, представники проектувальних організацій тощо.

Далі текст про те, що жителі питали та як їм відповідали владці.

Чи буде дорога розширятися до чотирьох смуг?

— Ні, дорога залишиться двосмуговою як і зараз. На перехрестях ми зробимо розширення, згідно ДБН додамо ще одну смугу на поворотах. Для прикладу, на перехресті Щедріна - Лесі Українки таке розширення буде довжиною 60 метрів. Це вимоги державних будівельни норм, щоб не утворювалися затори.

Нам потрібно обмеження руху вантажівок та обмеження швидкості! Бо тут «літають» машини, а наші домівки тремтять та тріскаються!

- Обмежувати рух в місті Вінниця - це не наша компетенція, а Нацполіції. Пропонуємо вам звернутися до поліції, щоб встановили такі обмеження на Лесі Українки. Ми від департаменту благоустрою та комунального господарства також напишемо звернення до поліцейських.

Тим паче, коли у вас буде рівна дорога, то вібрації та «гупання» від машин – не буде.

Що буде з комунікаціями під вулицею?

— Усі комунікації, що знаходяться на центральному водогоні, підлягають заміні. Їх будуть перебудовувати. Усі колодязі будуть новими і переподключаються ваші мережі.

Як буде їздити громадський транспорт нашою вулицею?

— Певні обмеження будуть при асфальтуванні. Але перекриття доріг відбувається за розпорядженням міського голови, про що завчасно попередять місцевих жителів. Ми, зі свого боку, будемо намагатися не застосовувати повне перекриття руху.

Як робитимуть велодоріжку?

— Це буде велосмуга, на дорозі, про що просили представники велоспільноти міста.

А чому велодоріжку не зробити виділеною як на 600-річчя? Велосмуга - це небезпечно!

— Бо нам не вистачає місця, щоб її зробити виділеною. Існуючий приватний сектор дуже щільної забудови. А переробляти проект — це значить знімати з тендера та ще півроку його переробляти. Так ми втратимо час на виконання робіт.

Ми погоджуємося на реконструкцію вулиці, тільки якщо велодоріжка буде на тротуарі!

— Не буде велодоріжки на тротуарі. Голосуємо!

Більшість жителів з Лесі Українки висловилися «за», тільки двоє людей виступили проти. Реконструкція вулиці погоджена з жителями. Утім, після зустрічі мешканці казали, що продовжать слідкувати та контролювати те як їх вулицю будуть ремонтувати.

Що вказано в тендері

За документацією, підрядник має виконати ремонт дороги і тротуару від перехрестя з Арабея до перехрестя з Магістратською.

Крім облаштування нової дороги та тротуарів заплановано знести сухостійкі, аварійні дерева; перенести стовпи та перекласти комунікації під землю, зробити новий водопровід та каналізаційні колодязі; облаштувати пішохідні переходи та нові зупинки громадського транспорту, монтаж острівців безпеки та «помаранчевих школярів»; встановлення відеонагляду.

Підрядник на це матиме сім місяців. Планують виконувати роботи у дві черги: з липня до жовтня 2019-го, з квітня до липня 2020 року. Нині ще шукають на ProZorro те підприємство, що виконає масштабний капремонт. Тому можливо, що стартова ціна — 34 мільйонів 883 тисяч 823 гривень — ще зменшиться.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (14)
  • Олена

    Какие полицейские ви о чем?????Какого черта вообще делать здесь обьезную,а Хмельницк.шоссе потом вообще перекроют и весь етот гребаний поток машин рванет на Корею.........Пусть убираются все к чертям собачьим.........

    Гриша reply Олена

    Та ты угомонишься наконец, неадекватная!

    Юрий reply Гриша

    А в тебя какой интерес?

    Гриша reply Юрий

    Я там живу!
  • Грицько Штахета

    >Планують виконувати роботи у дві черги: з липня до жовтня 2019-го

    >Нині ще шукають на ProZorro те підприємство, що виконає масштабний капремонт

    Ні, це вже діагноз. Вони планують за тиждень який лишився до липня швиденько знайти якесь ЗАТ "Оволабєан", яке візьме у них майже 35 млн, і шось там зробить на вулиці Лесі Українки? У нас є якісь поліціянти, які відстежують відмивання грошей? Чи вони теж зайняті підбором ракурсу для селфі?
  • Anonymous

    Велосмуга - це небезпечно!

    тільки якщо велодоріжка буде на тротуарі!

    сЭло и людЫ - какое же у нас тупое население, просто мрак.

    Юрий reply Anonymous

    Гарадской болванчик

    Anonymous reply Юрий

    Ну уж лучше так чем тупой сЭлюк.
    Ты бы для начала посмотрел в интернете как цивилизованные страны размещают велодорожки, а потом свои тупые комментарии писал, или тебя болванчика в гугле забанили.

    Юрий reply Anonymous

    Лучше бить селюком на Корее, чем как ти: наблюдать за жизнью с скворечника с дев'ятого етажа

    Anonymous reply Юрий

    Скоро будешь наблюдать на автотрасу и глотать пыль от круглосуточного потока машин и наслаждатся шумом автотрасы.
    И начинайте писать петиции про лежачих полицейских, островки безопасности, светофоры, пешеходные переходы :-)))))

    Юрий reply Anonymous

    Уже написали петиции-ти опоздал😂
  • Швец Сергей

    Ну слава Богу !!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up