«Думка жителів владу не цікавить». На Кореї сваряться через ремонт вулиці

«Думка жителів владу не цікавить». На Кореї сваряться через ремонт вулиці
Мешканці і чиновники домовилися спільно обговорити проект реконструкції. Його представлять на зустрічі, 20 червня, о 19:00, біля кафе «Вишневий сад»
  • На вулиці Лесі Українки робитимуть капремонт, на що закладають понад 34 мільйона гривень. Але від реконструкції не в захваті місцеві жителі.
  • Люди побоюються, що через збільшення потоку машин їхні будинки підуть під землю. До того ж розширюючи дорогу, зріжуть дерева.
  • Наша зустріч завершилася несподіваним візитом міських чиновниць, що пообіцяли розлого пояснити якою стане вулиця після реконструкції

До редакції «20хвилин» звернулася жителька вулиці Лесі Українки Олена Люльчак. Жінка по телефону розповіла, що невідомі люди вирізають дерева та міняють труби.

— З 10 червня в нас почалася реконструкція вулиці. Усю зелену зону повністю вирубують. І це без попередження, зборів не було, — скаржилася жінка.

Відео дня

Уже на місці побачили, що на відрізку вулиці між Добролюбова та Салтикова-Щедріна з землі стирчать пеньки та валяється гілля. Вінничанка Олена Омарова розказала, що робітники, які це роблять, відмовляються представлятися.

— Я прийшла з роботи, а біля мого двору зрізали горіх! Лєна питала їх про документи, про те як називається фірма, хто керує. А майстер відповів, що «ніхто»! Якщо ж у них все в порядку з документами, то чого вони від нас тікають та ховають документи? — сказала жінка.

Дізналися все через Інтернет

Щоб з’ясувати чи є дозволи на роботи, люди дзвонили на Цілодобову варту. Там порадили викликати поліцію.

— Вчора поліція приїжджала, патрульним показали якісь «папірці» без печаток і підписів, і все. Сьогодні поліцейські сказали мені, що перевіряти об’єкти будівництва це не їх компетенція, — розповідає Олена Люльчак.

Олена Омарова (зліва) та Олена Люльчак

Тож люди з’ясовували все через Інтернет. Помітили тендер на капремонт вулиці Лесі Українки — від Арабея до Магістратської. З’ясували в документації, що заплановано розширити дорогу, тротуари, побудувати велодоріжку. І на це виділяють 34,8 мільйона гривень з міської казни.

— Вони хочуть пустити сюди вантажівки! Але наші домівки будувалися в 50-60-х, і вони вже не витримують навантаження. Зробили дорогу на Максимовича, на Арабея і тепер до нас, в приватний сектор, цілий день фури їздять! Гупають колесами і від того стіни і стеля тріскаються! — каже Олена Омарова.

Звернення з посилом «не руйнуйте наші будинки» люди надіслали на ім’я міського голови Сергія Моргунова. Зібрали 62 підписи підтримки цієї заяви.

А поки спілкувалися з жителями, будівельники, що працювали неподалік, сіли в машину та швидко поїхали в бік вулиці Арабея.

Ті робітники, що обрізали дерева залишилися. Запитали їх про те, що саме відбувається на вулиці.

— Це тільки підготовчі роботи йдуть. Обрізка дерев та перенос комунікацій. Хто буде класти асфальт — не знаємо. Нам сказали, яке дерево зрізати от і все, — розповідає робітник Віталій. — А тільки ця (вказує на Олену Люльчак) тут бігає, документи в нас випитує, поліцію викликає. Якби на моїй вулиці робили реконструкцію, то я б цим людям руки цілував!

Неочікувана зустріч

Поки обговорювали план дій та можливі наслідки від реконструкції з мешканцями, приїхали міські чиновниці. Серед них була голова Асоціації органів самоорганізації населення Наталя Панчук, міський депутат Антоніна Іващук. Жінки говорили з головою квартального комітету «Корея» Ольгою Ковальською, а потім стали спілкуватися з мешканцями вулиці. Між людьми виникла суперечка щодо реконструкції.

Тезово розповідаємо про що була мова:

Чиновники

  • Вулиця є територією громади, а не жителів приватного сектору. Є план реконструкції — нова дорога, тротуари, велодоріжка, освітлення, комунікації. Торік зробили аналогічний ремонт на Бучми. Там люди всім задоволені.

Жителі

  • Ми не проти реконструкції, ми хочемо знати і упевнитися, що всі ремонти будуть виконані правильно! Дроти, які прокладають під землю, мають погану ізоляцію, що легко загоряється. До того ж, його засипають просто грунтом. А під землею разом з цими дротами знаходиться газова труба. У разі короткого замикання в нас спалахне вся вулиця!

Чиновники

  • Якщо бачите порушення в ремонті, то звертайтесь до квартального комітету. Вони мають все зафіксувати та викликати технагляд, щоб змусити підрядника усунути недоліки.

Жителі

  • Ми просимо обмежити швидкість та обмежити рух вантажівок нашою вулицею! Пропонуємо пройтись по хатам і подивитися, які тріщини на фундаментах будинків. Бо наші будинки 50-60-х років забудови, хто візьме на себе відповідальність за те, що наші домівки заваляться під землю?

Чиновники

  • Ми з фахівцями покажемо вам проект, обговоримо обмеження по швидкості та тоннажу машин по Лесі Українки.

У результаті мешканці та чиновники домовилися про зустріч-презентацію капремонту вулиці. Вона відбудеться 20 червня, о 19:00, біля кафе «Вишневий сад» (Лесі Українки, 47).

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (82)
  • Юрий

    Прогресс все-таки есть что чиновники к нам приехали и сквозь грохот машин диалог состоялся. ТЕПЕРЬ подождем посмотрим как мы слышим друг друга. ОСТАЕТСЯ у меня другой ВОПРОС; когда на Корее будет детский городок и стадион с воротами чтоб ребята играли в футбол а не сидели весь день в телефонах?
  • Олена

    Григорий Жора  отвоевали дорогу ......могут ехать на Канари........а потом по приезде делать канализацию на Корее,и в случае прорива труби люди перекопают всю дорогу Григорий и вам прийдется купить вертолет.....
  • Олена

    А кто берет на себя ответственность,если прорвет трубу под. дорогой? ???????????Нам к Грише Жоре и другим идиотам обращаться

    Гриша reply Олена

    Тебе в дурдом пора обратиться!
  • Гриша

    На Л.Украинки хотят сделать дорогу как на Г.Арабея возле Колоса. Так нет эти неадекваты против, из-за своих самозахватов! Люди приходите на собрание на 19.00 нужно отстоять строительство новой дороги!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up