Як за два мільйони гривень ремонтують зупинку біля театру (ОНОВЛЕНО)

Як за два мільйони гривень ремонтують зупинку біля театру (ОНОВЛЕНО)
Ремонт зупинки
  • З вечора п'ятниці триває капітальний ремонт зупинки по вулиці Театральній. Всі роботи мають закінчитися о 6 ранку понеділка. Чи все йде за планом?

На початку червня у мерії оголосили тендер на капремонт зупинки громадського транспорту «Майдан Небесної Сотні». На сайті ProZorro йшлося, що на роботи готові виділили 2 мільйони гривень. 

За ці кошти підрядник має зняти асфальт та тротуари біля зупинки, підготувати основу з відсіва та піску. Дорога має бути залитою бетоном і виділена спеціальним бордюром. 

Зупинка буде трисекційною та має включати заїзд на візках у транспорт без пандуса. Також проектом передбачено озеленення, невисокий паркан-турнікет вздовж дороги і тактильна плитка.

За виглядом вона нагадуватиме зупинки польського Кельце.


Зупинка громадського транспорту в Кельце

Днями на своїй фб-сторінці радник міського голови Віктор Перлов пояснив, чим важливий цей проект:

«Добре відома проблема, коли тролейбус чи автобус зупиняється на певній відстані від бордюру, що створює незручності пасажирам і серйозну перешкоду для маломобільних груп населення. Це зумовлено, переважно, можливістю пошкодити шини об бордюр при надлишковому наближенні.

Проблему вирішує бордюр спеціального профілю і форми, що дозволяє наближатись транспорту впритул до зупинки не ризикуючи отримати пошкодження («Касельський бордюр»). В результаті такого рішення вихід з тролейбуса стає зручним та комфортним, без перепадів рівнів з зупинкою.

А головне – потрапити всередину вагону на візку/з візком можна буде без сторонньої допомоги (раніше водій мав вийти допомогти з відкидним пандусом)».

Зупинка зараз

За словами технічного наглядача Богдана Климчука з вечора п'ятниці роботи йдуть безперервно. На місці працюють кілька одиниць техніки та близько дюжини робітників.

Климчук говорить, що за часом вони встигають і вже зранку понеділка рух транспорту буде повністю відновлено, а містяни зможуть випробувати на зручність нову зупинку. 


Зупинка зараз

Попри обіцянки станом на 12:30 понеділка рух транспорту так і не було повністю відновлено. Автобуси і тролейбуси, як і раніше, рухаються тільки однією смугою.


Читайте також:

Нова зупинка біля театру: перекриють Театральну та змінять схему руху транспорту 


Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (29)
  • zzzz

    Не давно же был ремонт и перенос остановки, снова отмыв бабла ?
  • Сергей Ширяев

    За 2 миллиона можно как минимум 4 таких остановки сделать.Очередной грабёж команды Гройсман.
  • Орест Лютий

    Рогатому мешканцю нічим не вгодиш, роблять то це хе*ово, не роблять теж хе*ово, а зроблять починають ламати, писати і красти. Краще виховуйте своїх пуц*вірінків щоб шанували і не ламали. Вчіть самі і ваше сімейство патріотизму і українській мові.
  • Григір

    Шикарна зупинка. Від сонця не сховатись, вітром продуває, дощ замочить. Просто супер. За такі гроші можна побудувати зупинку як у ОАЕ з кондиціонером і всім лихом.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 На Вінниччині відбудеться ретро-тур найдовшою вузькоколійкою в Європі photo_camera 20:19 У Вінницькій області з початку року народилося 2151 немовля 19:21 Нічні заморозки та погіршення погодних умов прогнозують на Вінниччині play_circle_filled 19:03 Робили все без дозволів: через будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс play_circle_filled photo_camera Від читача 17:14 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 18:43 На Калинівщині відкрили меморіальну дошку в пам'ять про полеглого Віталія Кулака photo_camera 18:09 Затримали «бізнесмена», у якого «квиток» до Молдови коштував $9000 17:24 У Хмільницьку громаду «на щиті» повертається Олександр Бойко, який вважався безвісти зниклим 16:38 У Вінниці затримали жителя Чернігова, який пограбував аптеку та втік 15:45 Куди вступити після 9 класу: огляд навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 15:16 Відібрали п’ять найбагатших депутатів Вінницької міськради. Рейтинг від «20хвилин» 14:55 Хабарники вимагали у фермера 42 тисячі доларів за оренду та приватизацію землі play_circle_filled photo_camera 14:22 Хірурги-ортопеди «Пироговки» успішно вилікували вроджену ваду ноги в дитини photo_camera 14:00 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:21 Вінницька громада передала військовим три пікапи, 60 FPV-дронів і шість Mavic 3T photo_camera 12:31 Спершу передали на фронт 11 дронів, а потім — 184 паски. У «Карамельної банди» зі Жмеринки новий збір 12:19 Неповнолітній пасажир мотоцикла потрапив до лікарні після зіткнення з п'яним водієм автівки 11:24 СБУ затримала чоловіків, які готували масовані авіаудари по Вінниччині напередодні Великодня photo_camera 11:15 Три види пасок та шоколадні яйця готували на майстер-класі разом з учасницею МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 10:17 Тисячі людей прийшли до кафедрального собору Вінниці, аби посвятити великодні кошики photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up