Соборна без трамваїв. Що там роблять і як їздить транспорт?

Соборна без трамваїв. Що там роблять і як їздить транспорт?
  • З 15 до 29 липня зупинили рух трамваїв №1,4,6. Усе через реконструкцію колій біля МакДональдса.
  • Там розпочали демонтаж колій: працівники роблять навіть у дощ.
  • За обмеженням руху слідкують поліцейські. Їх «Рено» пропускає громадський транспорт. І, вибірково, легковики.

З понеділка, 15 липня, почали ремонтувати колії на Соборній. Для цього припинили рух трамваїв, що їздили до Залізничного вокзалу. Утім, центральною вулицею продовжує їздити інший громадський транспорт.

Щоб контролювати обмеження руху на перехресті Оводова-Соборна стоїть авто з поліцейськими. Одночасно, вони виконують функцію «воріт»: їхнє «Рено» пропускає тролейбуси, автобуси та маршрутки та перекриває доступ для легковиків.

Відео дня

— Пропускаємо громадський транспорт та будівельну техніку. Деякі автомобілі пропускаємо. Водії пояснюють, що інакше у дворики не можуть заїхати, — розказали поліцейські.

Усім іншим пропонують рух в об’їзд — на вулицю Оводова з боку міськвиконкому та знов відкриту вулицю Соловйова з боку «Скайпарку».

Тим часом на будівельному майданчику робітники працюють над демонтажем колій. Там частково зняли рейки, вирізають кріплення. Для цього запустили трактор з відбійником, який «виштовхує» шматки бетону і металу.

Декілька працівників вирізають рейки газовим різаком.

Роблять це навіть у дощ. А щоб вода не заважала, «здувають» її стисненим повітрям.

Вже за два тижні, до 29 липня, робітники мають змонтувати на цій ділянці «оксамитову колію» — рейки закріплять на залізобетонних плитах, які встановлять на шар з щебеню, бетону і гідроізоляції. Такі вже зробили на площі Гагаріна, на Замостянській.

На нові колії біля МакДональдса витратять 524 тисячі гривень. Генеральний підрядник — товариство «Шляхбуд», яке робить реконструкцію вулиці Замостянської (від «Зорі» до Будинку офіцерів).

Тим часом, змінили схему руху, про що писали в цьому матеріалі: Ремонт трамвайних колій на Соборній: як ходитиме громадський транспорт.

Нагадаємо, колії біля МакДональдса робили 12 років тому. У 2007 році почали будувати «оксамитову» колію, що зменшує шум та вібрацію від вагонів. Взялися за дві ділянки: від вулиці Оводова до торговельно-економічного університету та від Оводова до будівлі «Укртелекому».

Залишок старої колії на інших ділянках Соборної не змогли замінити, бо на це не виділили коштів з бюджету. При будівництві нових ліній на Соборній біля тротуару монтували реверсну колію, а сама вулиця була повністю перекрита для іншого транспорту.

У 2017 році мерія замовила проект реконструкції Соборної. Але того року вулицю не захотіли робити, бо був закритий на ремонт Київський міст. Проект відклали. Після завершення реконструкції мосту, мерія повернулася до наміру оновити колію на головній вулиці.

Водночас, тендер для заміни рейок на двох ділянках Соборної — від школи №2 до Театральної та від вулиці Кропивницького до Центрального мосту, скасували. На нього закладали понад 46 мільйонів гривень.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (18)
  • Артем Пустовит

    А чому не проводять роботи цілодобово по змінах? Раніше так було... Щоб швидше закінчити?
  • Igor Gorban

    Треба зробити петицію щоб повернути маршрут 34 Барське шосе-Ж/д вокзал.

    Галя reply Igor Gorban

    Курсує 29 маршрутка, вона повторює бувший 34, але їде іше далі. Протчгом найближчого десятиліття  планується повернення курсування трамвая повз ц,ринок

    Anonymous reply Галя

    Галю,не будь дурепою. Ніхто не пустить трамвай повз ЦР.
  • Anonymous

    А чому не зробили реверсний рух трамваїв?
  • Ольга Откаленко

    На Барське нічим добратися

    Сашка reply Ольга Откаленко

    то не їздіть........... сидіть дома!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up