За 3,2 мільйони гривень побудують дорогу на Академічному

За 3,2 мільйони гривень побудують дорогу на Академічному
Дорогу хотіли побудувати ще в 2020 році, але плани відтермінували через коронакризу
  • В березні почнуть будувати нову дорогу на вулиці Тимофіївській: вона зв’яже існуючий шлях з новобудовами мікрорайону.
  • Підрядником обрали вінницьку фірму «Віндор», яка за 3,2 мільйона гривень і чотири місяці має побудувати нову дорогу.
  • Де ще у Вінниці збираються ремонтувати, будувати дороги? І чи планують створити ще один виїзд з Академічного, де проживають понад п’ять тисяч вінничан?

Департамент комунального господарства міськради 26 лютого уклав договір про нове будівництво дороги на вулиці Тимофіївській, що в мікрорайоні Академічний. Підрядник має з «нуля» побудувати дорогу, яка зв’яже нинішню вулицю Тимофіївську з новобудовами мікрорайону.

142 метра нової дороги

З документації дізналися перелік робіт. А саме: вирити котлован, закласти основу з відсіву та щебеню, потім зробити цементно-бетонне покриття, товщиною 26 сантиметрів. На сім метрів ширини дорожнього полотна потрібно зробити верхній шар з асфальту, товщиною п’ять сантиметрів.

Навколо дороги мають поставити бордюри і прокласти тротуари. Паралельно цьому під землею прокладатимуть електрику (кабелі будуть у футлярах). До них під’єднають шість LED-ліхтарів для зовнішнього освітлення цього відрізка вулиці. Останні «штрихи» — нанесення дорожньої розмітки, встановлення дорожніх знаків.

Відео дня
Мікрорайон «Академічний», 2019 рік. Фото: lun.ua

— Довжина нової дороги буде складати 142 метри, — розповів директор департаменту комунального господарства і благоустрою Володимир Ніценко. — Крім того, там ще будуть паркомісця та тротуари, суміщені з велодоріжками.

За календарним планом робіт, який опублікували разом з договором, ці роботи мають виконати протягом березня - червня 2021 року. Загалом, нове будівництво дороги на Академічному коштуватиме 3 мільйони 212 тисяч гривень для міського бюджету.

Хто будуватиме?

Переможцем тендеру і підрядником є вінницька компанія «Віндор». Створена у 2005 році, має 6,7 мільйона гривень статутного капіталу та основний вид діяльності — 42.11 Будівництво доріг і автострад. Директором і власником є Олександр Токар.

Послуги компанії популярні серед різних органів влади. На порталі Clarity Project порахували, що з 2016 року «Віндор» переміг у 134 з 251 закупівлях. Найбільшу кількість замовлень компанія отримала якраз від департаменту комунального господарства і благоустрою Вінницької міськради — 43 тендери на загальну суму 159 мільйонів гривень.

Але це ще небагато, якщо порівнювати з «фаворитом» комунальників — товариством «Шляхбуд». Ця вінницька фірма з 2016 року перемогла у 447 з 593 закупівель. Тільки від департаменту комунального господарства компанія отримала договорів на загальну суму 1 мільярд гривень.

Де ще робитимуть дороги?

Вінниця в цьому році має бюджет 4,6 мільярда гривень. Левова частка йде на зарплати бюджетникам, проте 238 мільйонів гривень запланували витратити на ремонт та благоустрій міської громади. 

Так, зокрема, планують в цьому році відремонтувати вулицю Данила Нечая — на відрізку від Московської до Брацлавської. Роботи та матеріали оцінили у 102 мільйона гривень. Серед капремонтів доріг є й вулиці у приватному секторі: вісім вулиць на Старому місті та дві вулиці в Пироговому. 

До того ж, хочуть завершити будівництво бетонної дороги у Індустріальному парку (Немирівське шосе). А на території парку Дружби народів збираються відремонтувати стоянку для автомобілів за 2 мільйона гривень.

Далі повний список, який ми склали з даних про бюджет Вінниці-2021

Нові виїзди з району будуть?

Але ще раз повернемося до мікрорайону Академічний. Нові висотки з’являються тут «як гриби після дощу», а виїзд до інших районів Вінниці досі один — вулиця Андрія Шептицького.

Торік на виїзді з Академічного поставили світлофор

Чи є в планах будівництво ще одного напрямку, який зв’яже Академічний з сусідніми районами?

— Плани є на будівництво продовження окружної дороги від малого кола на Гніванському шосе до з’єднання з вулицею Шептицького. Наразі триває вивчення цього питання, підготовка документації. Процес не швидкий, але над цим працюємо, — розповів директор департаменту комунального господарства і благоустрою Володимир Ніценко.

Наразі департамент архітектури розробляє детальний план проектної об’їзної дороги від Гніванського шосе до вулиці Андрія Шептицького. 

Депутат міськради Павло Чайковський показав на мапі один з варіантів як пролягатиме цей шлях: мале коло на Гніванському шосе — провулок Гетьманський — грунтова дорога біля лісу — вулиця Шептицького.

Минулого року у Вінниці, нагадаємо, побудували дві нових дороги.

 

Читайте також:

«Наче маленьке село». Як зміниться Академічний

Жителі Пирогово самі побудували дорогу. Вийшло дешевше, ніж в складчину з містом

Які об’єкти у Вінниці стануть «Великим будівництвом» президента Зеленського

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Саша Репей

    142 метри за 3 мільйона і чочири місяці? Це що автострада?
  • Сергій Грабік

    Цікаво, коли вже Турбівську почнуть.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up