Яценюк у Вінниці говорив про децентралізацію влади та сварився за недобудований хірургічний комплекс "Піроговки"

Яценюк у Вінниці говорив про децентралізацію влади та сварився за недобудований хірургічний комплекс "Піроговки"
Виконувач обов'язків прем'єр-міністра України Арсеній Яценюк 16 травня 2014 року відвідав Вінницю та провів виїзне засідання Кабінету Міністрів в приміщенні облдержадміністрації. Були міністри, губернатор Анатолій Олійник, багато міліції та журналістів.

На засіданні обговорювали питання децентралізації влади, лобістом якого зокрема є колишній мер Вінниці Володимир Гройсман, який також був присутній.
Губернатор Вінниччини пояснив, що він також прибічник децентралізації.

 - Я рахую, що лише через вибори мають вирішуватися питання територіальних громад, - сказав Анатолій Олійник. - Але і безумовно має бути контроль взаємовідносин "громада-держава" через аудит та інші інструменти. Що стосується територіальної реформи, то хотілося, щоб вона у нас пройшла не маятником, а розумно та послідовно.

Після цього Яценюк продовжив про територіальну реформу.

Відео дня
>  - Вже було внесено на розгляд законопроект "Про добровільні об'єднання" відповідних громад, - каже Арсеній Яценюк. - Люди нехай самі приймають рішення, а ми їм повинні передати повноваження на місця. Представник Президента матиме повноваження для контролю на відповідній території. У прокуратури ми заберемо повноваження за так званим загальним контролем, який їй не притаманний і був виключно корупційною функцією. Після цього ми кардинально змінимо систему органів влади. Обласна рада та її виконавчий комітет отримає широкий комплекс повноважень.

В цей момент Яценюк згадав про недобудований хірургічний комплекс лікані Пирогова та як батько від сина зажадав звіту від Олійника про його готовність.

 - До речі, яка стадія готовності цього хірургічного комплексу, - запитує Яценюк. - Кажіть про готовність не лише стін, але і про обладніння, а то буває так що стіни майже готові, а ще виявляється, що потім потрібно ще 100 мільйонів на обладнання.

Олійник сказав, що комплекс готовий на 80%. На його добудову ще не вистачає 10 мільйонів та ще 55 мільйонів потрібно на новітню техніку.

Як повідомлялося раніше, Яценюк та міністри відвідали військову частину 3028 у Калинівці, де базуються спецпідрозділ міліції "Ягуар". Де вручили ключі від квартир сім'ям загиблих на сході України правоохоронців та деяким військовослужбовцям.

Також урядова делегація відвідала підприємство з виготовлення зброї "Форт" та ознайомилася з роботою Центру надання адміністративно-соціальних послуг "Вишенька".

{photo_gallery id=4801|}

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
  • Anonymous

    Сала Украине!!!!!!!!!!!!!!! и еще больше САЛА!!!!
  • Anonymous

    Дался вам тот Крым. Такое впечатление, что у всех там были виллы. А на море как ездили, так и будете ездить.
  • Anonymous

    А он их вообще строил?
  • Anonymous

    Винничанка, организуй, например, в Воронеже референдум и посмотрим сколько россиян проголосуют за вход до неньки
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up