Якщо навчання буде в школах, тоді хто відповідатиме за безпеку дітей? Ми дізнались

Якщо навчання буде в школах, тоді хто відповідатиме за безпеку дітей? Ми дізнались
  • До 1 вересня залишається все менше днів, а ми й досі не знаємо, буде чи ні офлайн-навчання в школах. 
  • Однак вінницька мерія готується до запуску шкіл. Для цього ремонтує наявні укриття.
  • То скільки шкіл мають сховки на час тривог? Скільки з них вже готові до навчання за партами? Та хто буде відповідати за безпеку дітей?

Ми надіслали запит до Вінницької міської ради, аби дізнатись відповіді на ці та інші питання. 11 серпня отримали відповідь.

Скільки шкіл у Вінницькій міській громаді мають найпростіші укриття?

— Найпростіші укриття є у 29 школах комунальної власності та у 6 приватних школах.

Відео дня

Скільки з них підготовлені до початку офлайн-навчання з 1 вересня? І скільки з цих шкіл будуть працювати в режимі очного навчання з 1 вересня?

— На даний час триває обстеження готовності найпростіших укриттів в закладах освіти. Перелік шкіл, в яких найпростіші укриття рекомендовані до використання і може проводитись офлайн навчання буде відомий після завершення роботи комісій.

На яку кількість людей, в середньому, розраховані шкільні укриття?

— Кожен заклад освіти має різні площі підвальних приміщень, відповідно і місткість укриттів різна — від 70 до 1230 людей. 

Якщо кількість учнів та персоналу школи не відповідатиме кількості місць в укритті, то яким чином тоді буде організований навчальний процес?

— Освітній процес в традиційному або змішаному форматах може проводитись в будівлях закладах освіти тільки в межах розрахункової місткості укриттів.

Якщо потужності захисної споруди є недостатніми для укриття усіх учасників освітнього процесу за очною формою навчання, то навчання може бути організоване у кілька змін впродовж дня, тижня та місяця.

Якщо у закладі відсутні укриття — буде організоване дистанційне навчання.

Чим забезпечені шкільні укриття? (Йдеться про запас їжі, води, електрогенератори тощо) і чи можливо буде в деяких шкільних укриттях продовжувати навчальний процес під час тривоги?

— Укриття шкіл забезпечені місткостями для води, засобами для надання меддопомоги, первинними засобами пожежогасіння, шанцевим інструментом, резервним штучним освітлення, урнами та мішками для сміття, санітайзерами для рук, рідким милом, дезінфікуючими та миючими засобами. У шести школах наявні автономні джерела живлення — генератори.

У найпростіших укриттях шкіл облаштовані місця для сидіння (стільці, лавки, мати, каремати), в окремих з них — відокремлені приміщення, які можна використовувати як класні кімнаті для продовження освітнього процесу під час сигналу «Повітряна тривога».

На кому буде відповідальність за безпеку дітей під час очного навчального процесу?

— Під час освітнього процесу за денною (очною) формою навчання відповідальність за безпеку учнів несе учитель, який проводить урок і також керівник закладу освіти.

Варто зауважити, що остаточне рішення щодо шкіл, в яких можна буде навчатись, прийматиметься під кінець серпня. А от підготовка укриттів в інших школах триватиме й після 1 вересня. Тому список закладів, в яких викладатимуть за партами, може поповнюватись.

Якщо ж батьки ні в якому разі не готові пускати свою дитину до школи поки триває війна, то можуть звернутися до департаменту освіти міськради, щоб перевести школяра на дистанційне навчання.

Раніше, нагадаємо, ми дізнались для чого брати довідку 086, якщо можемо навчатись онлайн.

Опитування

А ви за чи проти навчання за партами у школах?

 

Читайте також:

Повернення за парти з 1 вересня. Дізналися про готовність укриттів у вінницьких школах

«Половина комунальних сховищ не готова до використання», — повідомили «20 хвилин» у міській раді

«Відібрали 139 укриттів»: про що ще йдеться у відповіді військової адміністрації на запит «20 хвилин»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (32)
  • Ігор Теремчук

    Які батьки пустять дітей???
  • Светлана Мельникова

    Какая может быть школа! ВОЙНА.Своих отправили куда подальше, а на чужих наплевать,школы,садики все рушат, дома есть дома но родители рядом,а там завалит недай бог,это все страшно,нельзя детям в школу.
  • Asia Asia

    Мою дитину ви точно до кінця війни у школі не побачите,і ніякі закони не допоможуть ,чхати я хотіла на ваші укриття до одного місця вони!
  • Люда Лукіянчук

    Підвальне приміщення це не укриття . Діти мають навчатись дистанційно.

keyboard_arrow_up