Як за три роки і понад 68 мільйонів перебудували «СКА». Фото спорткомплексу, що незабаром відкриють

Як за три роки і понад 68 мільйонів перебудували «СКА». Фото спорткомплексу, що незабаром відкриють
Крім нового ім’я спорткомплекс «Аква-Він» отримав ще й 25-метровий басейн з єдиними у місті вишками для стрибків / Фото: vmr.gov.ua
  • Спорткомплекс на Замості почали ремонтувати ще восени 2018-го. І восени 2021 року реконструкція повинна завершитися.
  • У мерії прозвітували, що відбуваються останні приготування до відкриття. Але дату запуску спорткомплексу не повідомляють.
  • Відомо, що об’єкт з басейном та спортивними залами передадуть на баланс міської спортшколи №3. Якими будуть тарифи на відвідування закладу?

Реконструкція спорткомплексу «СКА», що на Замості, триває з осені 2018 року. За ці роки будівельники з товариства «ТБС-Проф» докорінно оновили будівлю: підсилили фундамент, укріпили і утеплили фасад, усунули тріщини в чаші басейну, замінили вікна та багато іншого.

В мерії відзвітували, що нині тривають останні приготування до відкриття: встановлюють обладнання та інвентар, завершують благоустрій території навколо спорткомплексу.

Крім нового ім’я спорткомплекс «Аква-Він» отримав ще й 25-метровий басейн з єдиними у місті вишками для стрибків. Як виглядає комплекс всередині? Скільки на нього витратили коштів? Та якою буде плата за вхід?

Відео дня

Дату відкриття не повідомляють

Останні приготування до відкриття відбуваються в спорткомплексі «СКА» (нині — «Аква-Він», що на вулиці Янгеля, 48. Триває комплектація комплексу обладнанням та інвентарем. Тут діятиме басейн, який єдиний у місті має вишки для стрибків. А на сайті Вінницької міської ради опублікували нові світлини з приміщення.

— Колишній СКА кардинально змінив свій вигляд, — сказав міський голова Сергій Моргунов. — Тут є гімнастичні, атлетичний та ігровий зали, глядацькі балкони. На базі оновленого спорткомплексу зможуть проводити змагання з плавання та ігрових видів спорту.

Однак дату відкриття поки не повідомляють.

Що буде в комплексі, крім басейну

Раніше, нагадаємо, ми відвідали спорткомплекс з басейном. На початку вересня чиновники звітували, що «СКА» готовий на 92%.

— Будівлю було збудовано у 1972 році на замовлення тодішньої армії СРСР. І з того часу не було проведено жодного капремонту, — казав директор департаменту капітального будівництва Ігор Откидач.

На першому поверсі будівлі буде діяти атлетичний зал, влаштують зал для боротьби, зону очікування та рецепцію.

Зала на другому поверсі / Фото: vmr.gov.ua

Ще один зал — одразу для гандболу, футзалу, волейболу і баскетболу — діятиме на другому поверсі споруди. Там же розташований басейн, розмірами 25 на 14 метрів.

Третій поверх спорткомплексу передбачений під трибуни і технічні приміщення. А ще особливість нового об’єкта в тому, що він буде повністю інклюзивним. 

Головний інженер проекту Дмитро Яблоков говорить, що для людей на візках є окремий ліфт-підйомник. Також діятиме платформа-підйомник, щоб люди змогли відвідувати басейн.

— Діятимуть вбиральні, якими зможуть користуватися люди з інвалідністю. А усі двері мають таку ширину і пороги, щоб в них без проблем можна було заїхати на візку, — говорить Яблоков.

Дизайн благоустрою розробила міська «Агенція просторового розвитку» / Фото: vmr.gov.ua

Розповіли і про новий благоустрій території навколо «Аква-Віну».

— Будуть висаджені квіти, газони, наразі займаються укладанням плитки для тротуарів. Ще облаштуємо кілька зручних лавочок. Висадка нових дерев не передбачена, але ми зберігаємо наявні насадження, — сказав заступник директора департаменту капітального будівництва Олександр Іваніца.

Яка ціна реконструкції

У вінницькій мерії зазначають, що кошторисна вартість реконструкції «СКА» — 81,6 мільйона гривень. З цієї суми вже витратили понад 68 мільйонів.

— З міського бюджету на реконструкцію виділили майже 50 млн грн. Решта коштів — це субвенція з державного бюджету та Держфонду регіонального розвитку, — говорив директор департаменту капітального будівництва Ігор Откидач.

Спорткомплекс планують передати на баланс міської спортивної школи №3, розказав голова комітету по фізкультурі та спорту міськради Сергій Краєвський.

— Об'єкт діятиме і для інших відвідувачів за певну плату. Тарифи ще не затверджені, але очікуємо, що вони будуть меншими, ніж в «Авангарді» та «Маяку», — повідомив Краєвський.

Проекту рішення про тарифи на сайті міської ради, станом на 4 листопада, немає. Вочевидь, їх прийматимуть після того, як споруду введуть в експлуатацію і передадуть на баланс спортшколи.

У Вінниці, нагадаємо, розпочали реконструкцію Батозької за 175,6 (!) мільйонів гривень.

 

Читайте також:

Поставили паркан і повісили риштування. Що відбувається під Київським мостом?

Частину «Південного Бугу» вже розібрали. Від старого готелю скоро нічого не залишиться

Хто віддав землю на Бригантині під забудову ТРЦ? Ми дізнались

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up