Як родинам жертв обстрілу Вінниці отримати допомогу від міста? Процедура і перелік документів

Як родинам жертв обстрілу Вінниці отримати допомогу від міста? Процедура і перелік документів
  • 50 тисяч гривень родинам загиблих, 25 тисяч постраждалим — такі гроші виплачує міська влада людям, які опинилися під російським обстрілом площі Перемоги, 14 липня.
  • Для отримання допомоги треба подати пакет документів. Щоправда, є свої нюанси, адже кошти можуть отримати не всі люди.
  • Натомість обласна влада стверджує, що аналогічну допомогу — 50/25 тисяч гривень — вже розподілила між родинами загиблих і постраждалих.

В «Прозорих офісах» почали прийом документів на отримання матеріальної допомоги внаслідок ракетних ударів росії по Вінниці, які відбулися 14 липня. Про це повідомили на сайті Вінницької міськради.

Скільки дають грошей

З бюджету Вінницької громади по 50 тисяч гривень виплатять родині цивільних осіб, які загинули/померли — за кожного загиблого/померлого. По 25 тисяч гривень — родині цивільних осіб, що отримали поранення та/або травмування внаслідок ракетних ударів.

— Діючим порядком матеріальна допомога передбачена тільки на громадян, які зареєстровані у Вінницькій міській територіальній громаді, — зазначила директорка департаменту соцполітики Валентина Войткова. — Він наразі не розповсюджується на переселенців. Але порядок буде допрацьовуватись. 

Відео дня

Войткова додала, що постраждалі та загиблі люди, які не прописані у Вінницькій тергромаді, мали отримувати матеріальну допомогу від Вінницької обласної адміністрації. Її розмір також складає 50 і 25 тисяч гривень.

— Але люди, які отримали матеріальну допомогу від області, вже не можуть подаватися на грошову допомогу від міста, — підкреслила директорка департаменту соцполітики.

Які треба подати документи

На отримання допомоги родинам загиблих потрібно подати перелік документів:

  1. Заява на ім’я міського голови і згода на обробку персональних даних. Це заповнюється на місці, у «Прозорих офісах». Також там можуть зробити ксерокопії всіх документів зі списку.
  2. Копія паспорта заявника (1,2 сторінки, а також сторінка з пропискою).
  3. Копія ідентифікаційного номера заявника, якщо такий був призначений.
  4. Копія свідоцтва про смерть загиблого члена родини.
  5. Копія лікарського свідоцтва про смерть.
  6. Копія виписки з медкарти амбулаторного (стаціонарного) хворого — форма 027/0 — в разі смерті цивільної особи внаслідок поранень та/або травмувань несумісних з життям до/або під час отримання ними меддопомоги.
  7. Довідки з реєстру Вінницької міської тергромади про зняття з місця реєстрації загиблої (померлої) людини. Роблять в «Прозорому офісі».
  8. Копії документів, які підтверджують родинний зв’язок. Це, наприклад, свідоцтво про шлюб, свідоцтво про народження тощо.
  9. Копії довідки про відкриття рахунку в банку, куди будуть нараховуватися матеріальна допомога. Для цього підходять держбанки — «Ощадбанк», «ПриватБанк», «Укргазбанк», «Укрексімбанк».

Щодо виплат 25 тисяч гривень родинам постраждалих внаслідок ракетного обстрілу 14 липня, то гроші даватимуть тим громадянам, які отримали поранення та/або травми й були госпіталізовані на стаціонарне лікування до закладів охорони здоров’я.

Родинам постраждалих для отримання допомоги потрібно подати схожий пакет документів. Це:

  1. Заява на ім’я міського голови та згода на обробку персональних даних;
  2. Копії паспорта заявника (сторінки 1 і 2, а також сторінки з відміткою про реєстрацію місця проживання) та Довідки з реєстру Вінницької міської територіальної громади про місце реєстрації потерпілої цивільної особи.
  3. Копії ідентифікаційного номера заявника.
  4. Копія виписки з медкарти амбулаторного (стаціонарного) хворого — форма 027/0.
  5. Копії документів, які підтверджують родинний зв’язок.
  6. Копії довідки про відкриття рахунку в банку, куди будуть нараховуватися матеріальна допомога. Для цього підходять держбанки — «Ощадбанк», «ПриватБанк», «Укргазбанк», «Укрексімбанк».

Де можна подати заявку

Заяви з документами приймають працівники соцзахисту у двох «Прозорих офісах» Вінниці: на Космонавтів, 30 і Замостянській, 7. Вони знаходяться на другому поверсі обох цих будівель. Фахівці працюють з 8.30 до 16.00, крім вихідних.

Дізнатися довідкову інформацію можна за номерами:

  • 093-190-83-93 – управління соцзахисту «Правобережне»
  • 097-101-58-40 – управління соцзахисту «Лівобережне»

Коли виплатять допомогу

Матеріальну допомогу нарахують протягом 14 днів з дати подання заяви, каже директорка міського департаменту соцполітики Валентина Войткова.

— Фінансування у бюджеті передбачене, але поки жодна людина (станом на 20 липня - авт.) не подала заяву на отримання допомоги, — сказала Войткова.

А область вже виплатила допомогу

Аналогічний вид допомоги: 50/25 тисяч гривень родинам загиблих і поранених, які були госпіталізовані, виплачували у Вінницькій обласній військовій адміністрації. 

Начальник ОВА Сергій Борзов розповів, що кошти на допомогу родичам — 3 млн грн — пожертвував благодійний фонд Юрія Косюка «МХП-Громаді». 

У прес-службі обласної адміністрації журналісту 20minut.ua сказали, що кошти виплачують напряму: родичі загиблих/постраждалих повідомлені й отримали матеріальну допомогу.

Раніше, нагадаємо, ми розповідали як вінничанам зафіксувати матеріальні збитки від ракетного обстрілу росії.

 

Читайте також:

Їх убила росія. Імена та історії загиблих внаслідок обстрілу Вінниці 14 липня

Вона була золотою дівчинкою». Як Вінниця прощалася з 4-річною Лізою

Як поводитися під час ракетних обстрілів. Інструкція для всіх вінничан

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up