Торік в рамках проєкту Вінницький стандарт гостинності вінницькі ресторатори, готельєри та маркетологи розробили перший міський стандарт обслуговування. Одним із перших заходів стане включення в меню страв з вишні, які можуть стати візитною карткою Вінниці. Допомогла обрати символ дослідниця подільської кухні, гастрогідеса Олена Павлова.
— Візитною карткою Вінниці має бути саме вишня, тому що усюди за містом та на його околицях можна зустріти вишневі садки. Вони вже стали одним із символів Вінниці. А ще тому, що найбільший мікрорайон міста носить назву Вишенька на честь однойменної річки і легендарної садиби Миколи Пирогова; та й зрештою, вишня — універсальний продукт, що смакує незабутньо і до м’яса, і у солодощі, сушеними, в’яленими, мороженими, заспиртованими і вкритими шоколадом, — пояснила Олена Павлова.
Дослідниця презентувала рестораторам рецептури автентичних страв з вишень: драглі (десерт, схожий на італійську панакоту), малай (пиріг з кукурудзяного борошна) та борщ на вишні.
Читайте також:
COVID-19 в Україні. За добу понад п'ять тисяч нових заражень недугою
Сьогодні День перемоги. Історія та прикмети 9 травня
Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.
№ 16 від 16 квітня 2025
Читати номер