Вінниця як ковзанка: люди падають, а комунальники «зробили, що могли»

Вінниця як ковзанка: люди падають, а комунальники «зробили, що могли»
  • У ніч, з 2 на 3 лютого, Вінницю «накрила» ожеледь: дороги та тротуари перетворилися в ковзанку
  • Вінничани — скаржаться. Комунальники — розводять руками
  • Вінницькі синоптики кажуть, що ожеледь зміниться на «кашу». Адже, від сьогодні, потепління
  • Бонус: корисні поради, як правильно впасти в ожеледь, щоб не отримати травми

Вінничани з самого ранку скаржаться, що у місті дуже слизько:

«Щоб не впасти на роботу довелося добиратися дрібними кроками. На Некрасова, 15, відразу біля під'їзду суцільна ожеледь. Ніхто його не посипає вже два тижні. З тих пір ні слуху ні духу», — пише Максим Дашин.

«Вулиця Янгеля (колишня Фрунзе — авт.) посипана лише на 10%. Добираючись з дитиною у садочок, ми побачили лише 60 метрів посипаної доріжки у дворах. І то тоненькою смужкою, хоч бери віник та зметай. Район 30-ої школи. Усі інші місця були зовсім не посипані», — пише Інна Глинська.

Відео дня

В ожеледь дуже легко впасти.

Але як це зробити без травм?

На Вишенці така ж ситуація:

«Проживаю по 2-гому провулку Юності. Вулиця ніколи не чиститься та не посипається», — каже Ганна Холявинська

«У нас на Космонівтів у дворі ще терпимо. А біля лікарні на Артоболевського (нині — вулиця Інтернаціоналістів) жах. На сходинках з під'їзду був лід. Мама о 8:30 ранку виходила на роботу і мало не впала», — пише Інна Серебрякова.

А от на околицях міста взагалі халепа:

«На Хутори навіть автобуси не доїжджають. Ні разу не бачила, що б там посипали. Сьогодні з донькою впали разом», — пише Людмила Голованчук.

Читайте більше, що пишуть вінничани в нашій групі в фейсбуку:

Що могли, те зробили

Начальник департаменту благоустрою Володимир Ніценко, розповів, що його підлеглі відповідальні за стан покриття проїжджих частин міста, тротуарів, зупинок і приєднаних територій (не прибудинкові території). Так, для посипання тротуарів, використали всю сіль із жовтих ящиків на зупинках. Бокси наповнюють знову із запасів, які є.

— Усі комунальні служби працювали, не спали, - каже начальник департаменту благоустрою. — Вчора, близько 21 години, як тільки почалася негода, вийшли сім посівалок, і протягом години ми посипали повністю всі дороги, — каже він. — Чому на тротуарах зранку біда? Ви повинні розуміти, що протиожеледна суміш діє, коли є щеплення з дорожнім покриттям і сіллю. А коли є обледеніння, то ситуація ускладнюється. Ми посипали тротуари в деяких місцях по третьому, по четвертому разу. Вони біліють і розбухає насип. Іде дощ і тут же змиває протиожеледні засоби. Ми повторно сипемо, і воно береться кіркою. Тут треба з розумінням віднестися до цього, погода така.

За словами Ніценка, усього посипали дороги порядка 30 одиниць машин: ще працювали «Магістральна дія» і шляхове управління.

— Крім того, ми обсипали всі прилеглі території. Барського шосе, Немирівське шосе. Також допомогли Луці Мелешківській – посипали там, де маршрути ходять. І на Вінницький Хуторах. Це приєднані території, не наші, але ми за них турбуємося, — казав начальник комунального господарства Володимир Ніценко.

А як в подвір’ях будинків?

Слизько усюди. І ситуація з подвір’ями багатоповерхівок — не виключення. Журналістка Катерина Баркалова писала зранку в своєму фейсбуку, що в її подвір’ї — суцільний лід:

«Пройти можна тільки по снігу, який зверху також покритий льодом.Сусід сказав, що двірників позвільняли, оскільки їм не платять», — писала вінничанка.

Зранку — дорога як склоВиконуючий обов’язки директора міського Департаменту ЖКГ Роман Фурман розповів, що зараз у подвір’ях багатоповерхівок працюють близько 650 двірників.

— Двірники вийшли на роботу з 5:30. Люди працюють, посипають піском та сіллю подвір’я. Будуть працювати цілий день: зчищати лід з тротуарів, — коротко відповів Фурман.

У травмпункті — тихо. А на дорогах — скло

Чи вже є потерпілі від негоди? У травматології міської клінічної лікарні №2 розповіли, що поки постраждалих не приймали:
— Станом на 10-у ранку, ще люди не приходили з травмами. Так, бачили, що на вулиці ожеледиця. Проте, спрогнозувати скільки буде людей з забоями в приймальній — дуже важко, — відповіла чергова в приймальні трамвапункту.

І одразу після дзвінка до травматології, до редакції написала вінничанка Валентина Мегедь:

— Моя мама виходила з тролейбуса на Урожаї, впала і порвала сухожилля. Їй викликали швидку і привезли в травматологію. Зараз їй накладають гіпс.

Фото з ДТП: дорожнє покриття – суцільний лід. Через цей водій і врізався у стовп.У патрульній поліції розповіли про дві аварії, що сталися через лід на дорогах.

— Вранці була дорожня пригода, на вулиці Нагірній. Автомобіль «Опель Вектра» здійснив наїзд на «Пежо». А вночі була ДТП біля музею Пирогова: водій не врахував дорожньої обстановки, а саме — стану покриття, втратив керування і здійснив наїзд на опору зовнішнього освітлення, — говорить речниця патрульної поліції Вінниці Тетяна Фіщук.

Коли зникне ожеледь?

Це питання ми задали фахівцям вінницького обласного центру гідрометеорології:

— Сьогодні така погода ще збережеться тому, що температура підвищується дуже повільно — на 0,2 градуси. Лід повинен розтанути коли температура досягне плюсової позначки, а в нас вона близька до 0 °С. Маємо надію, що завтра ожеледиця зійде, адже 3,4, та 5 лютого очікується потепління, — відповіли синоптики.

Опитування

Який найбільш слизький район Вінниці?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (20)
  • Anton Z.

    Соль - это фигня. Надо откалывать, тогда будет толк. И да, если бы был правильон сделаный уклон на тротуарах и нормальная ливневая канализация, то льда было б меньше. Т.к. вода бы стекала.
  • Aleksei Vlasenko

    Дякуючи моргунову каток був безкоштовний думаю!!! Може ще з Вінничан відрахують???
  • Кисель Наталия

    якраз вчора не побачили двірників і результатів їх роботи коло під'їзду...
  • Сергей Жуковский

    везде каток....где работают,что работают?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:15 Отримав поранення під Ізюмом та в Бахмуті. Історія бійця з позивним «Лєба» photo_camera 14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up