Вінницький режисер створив добірку усіх каверів на «Щедрик»

Вінницький режисер створив добірку усіх каверів на «Щедрик»
  • Вінничанин Олександр Петров — режисер, він створив не одне відео про наше місто.
  • Цього разу об'єднав в одному ролику усі кавери на всесвітньо відомий твір «Щедрик», який родом із Вінниччини.

Автором «Щедрику» є Микола Леонтович. Український композитор, хоровий диригент, громадський діяч та педагог народився на Вінниччині. У нього є чимало народних пісень у хорових обробітках. Однак лише «Щедрик» став відомий та весь світ та досі залишається найпопулярнішою мелодією різдвяних свят.

У відео вінничанина Олександра Петрова увійшло 47 каверів. Кожен по-своєму чудовий. 

— Гордись українським. Поширюй українське, — додає режисер в описі до свого ролику.

Відео дня

У червні минулого року режисер створив віртуальний ролик про Вінницю. Відео повне екофантастики: через місто пливуть дельфіни та видно у річці айсберги. Такою роботою Петров хотів привернути увагу до міста та до проблем екології.

Довідка

«Щедрик» всесвітньо відомий твір для хору українського композитора Миколи Леонтовича, який був створений на початку ХХ століття.

Після гастролей хору Олександра Кошиця в країнах Європи у 1919 році та в Сполучених Штатах Америки у 1922 році, «Щедрик» став знаним не тільки в Україні, але й у всьому світі.

Після того як у 1936 році популярний американський композитор українського походження Петро Вільговський написав низку англійських текстів до композиції «Щедрик», його англомовна версія відома як «Дзвінка колядка, Колядка дзвонів» («Carol of the Bells»), що стала однією з найпопулярніших різдвяних пісень у світі.

В наші часи «Щедрик» можна почути в усіх куточках світу англійською, німецькою, іспанською, японською, тощо.

 

Читайте також:

Дельфіни та айсберги у Південному Бузі. Режисер створив віртуальний ролик про Вінницю

Концерт, колядки та майстер-класи. Афіша онлайн-заходів на 1-6 січня

«Прозорі офіси» йдуть на вихідні. Графік роботи на свята

ФОТО ДНЯ. З Новим роком вінничан привітали кінологи та їх чотирилапі напарники

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Торон Туй

    Традиционное раз в году. Взгорднулись - и до следующего года.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 22 по 29 квітня, які ви могли пропустити photo_camera 19:50 Сестри Тельнюк приїдуть у Сугаки. Коли і кого запрошують на зустріч з ними? 19:44 Магнітні бурі в травні-2024: коли очікувати на погіршення самопочуття 19:10 «Потрібна підтримка!» Зірка «Перелесника» з Вінниці братиме участь у новому проєкті Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:38 «Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa 17:42 На Вінниччині до Реєстру корупціонерів за 2023 потрапили 169 осіб 17:07 П'ять вулиць у Вінниці назвуть іменами загиблих захисників 15:43 На фронті загинув Микола Калачик з Тульчинської громади 15:20 Втрачена історія: закинуті садиби та палаци Вінниччини 14:25 Під час пожежі на Вінниччині травмувався власник будинку photo_camera 13:07 Вербна неділя: традиції та заборони, куди поставити освячену вербу 11:50 Вінницька торгово-промислова палата працюватиме в оновленій будівлі Пошти photo_camera 10:38 Вночі сили ППО збили над Вінниччиною ворожий безпілотник 10:05 Швидкий рецепт сирної паски від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 10:00 Як ви ставитеся до норми про вилучення авто у законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 09:17 В Україні відзначають День працівників швидкої допомоги. Історія, заборони та прикмети 28 квітня 09:00 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up