Вінницькі військові підняли синьо-жовтий прапор у Благодатному на Херсонщині

Вінницькі військові підняли синьо-жовтий прапор у Благодатному на Херсонщині
  • Наступальні дії на Херсонському напрямку тривають.
  • Наші вінницькі військові з 59-ої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка зайшли в селище Благодатне.
  • В Генштабі пообіцяли «з міркувань безпеки операції» офіційно оприлюднити результати дій військових згодом.

Воїни 59 окрема мотопіхотна бригада імені Якова Гандзюка - 9 батальйон «Вінницькі Скіфи» підняли синьо-жовтий стяг у визволеному Благодатному Херсонської області.

— Попереду ще багато роботи. Ми і надалі крок за кроком визволятимемо рідну землю. Херсонщина — це Україна!!! —  йдеться на сторінці бригади у фб.

Відео дня

Наші наступають

Генштаб ЗСУ повідомив про звільнення 12 населених пунктів за 9 листопада під час наступу наших військових.

В ході успішних наступальних дій наших військ на Херсонському напрямку 9 листопада цього року було звільнено 12 населених пунктів: Дудчани, П’ятихатки, Борозенське, Садок, Безводне, Іщенка, Костромка, Краснолюбецьк, Калинівське, Бобровий Кут, Безіменне і Благодатне, йдеться у звіті ГШ ЗСУ.

Повідомляється, що наступальні дії на Херсонському напрямку тривають. В Генштабі пообіцяли "з міркувань безпеки операції" офіційно оприлюднити результати дій військових згодом.

Останні новини з фронту

Також за минулу добу Збройні сили відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Новоселівське, М’ясожарівка, Макіївка і Білогорівка Луганської області та Веселе, Соледар, Бахмут, Андріївка, Красногорівка, Опитне, Первомайське, Невельське, Мар’їнка і Павлівка Донецької області.

Ворог не припиняє обстрілів підрозділів Сил оборони вздовж усієї лінії зіткнення, веде повітряну розвідку. Продовжує завдавати ударів по критичній інфраструктурі та помешканнях цивільного населення, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни.

Протягом минулої доби російські окупанти завдали один ракетний та 17 авіаційних ударів, здійснили майже 100 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Від цих злочинних дій постраждали райони близько 20 населених пунктів Харківської, Луганської, Донецької, Дніпропетровської, Запорізької та Миколаївської областей.

  • На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін. Триває формування російсько-білоруського угруповання військ на території Білорусі. Зберігається загроза завдання противником ракетних та авіаційних ударів, в тому числі із застосуванням ударних БпЛА з території та повітряного простору республіки білорусь.

На інших напрямках ворог здійснював обстріли:

  • на Сіверському напрямку – з мінометів, в районах населених пунктів Грем’яч Чернігівської області та Кіндратівка на Сумщині;
  • на Слобожанському напрямку – з мінометів, реактивної та ствольної артилерії, в районах населених пунктів Стрілеча, Стариця, Огірцеве, Анискине, Вільхуватка;
  • на Куп’янському та Лиманському напрямках – з танків та різнокаліберної артилерії, в районах населених пунктів Іванівка, Кислівка, Табаївка, Берестове, Стельмахівка, М’ясожарівка, Новоселівське, Макіївка та Невське;
  • на Бахмутському напрямку – з танків та усього спектру артилерії, в районах населених пунктів Білогорівка, Роздолівка, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Опитне, Андріївка, Курдюмівка, Торецьк, Нью-Йорк та Майорськ;
  • на Авдіївському напрямку – з танків та артилерії різних типів, у районах населених пунктів Веселе, Авдіївка, Водяне, Первомайське, Невельське, Красногорівка, Мар’їнка, Парасковіївка та Новомихайлівка;
  • на Новопавлівському та Запорізькому напрямках – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Вугледар, Богоявленка, Павлівка, Пречистівка, Велика Новосілка, Нескучне, Білогір’я, Степове та Шевченко.
  • На Південнобузькому напрямку артилерійських обстрілів зазнали Новокиївка, Добра Надія, Іллінка, Марганець, Нікополь та Мусіївка Дніпропетровської області

Нам є ким пишатися і за що боротися! Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися!

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

Окупанти вночі обстріляли Вінниччину дронами-камікадзе. Жертв немає

Жмеринка зустрічає Героя. На Донеччині загинув військовий Роман Буран

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (24)
  • Наталя Лєбєдєва

    Бережи вас Господь!!!
  • Лариса Лісневич

    Дякуємо! Божого захисту вам!
  • Наталья Балюк

    Слава захисникам слава героям України слава нашим воїнам
  • Наталія Кожухар

    Дякуємо

keyboard_arrow_up