Вінничанка з Німеччини: як у Гамбурзі проходять багатотисячні мітинги на підтримку України

Вінничанка з Німеччини: як у Гамбурзі проходять багатотисячні мітинги на підтримку України
  • В кіосках преси в центрі Гамбурга лежать газети зі статтями про події в Україні. Один із заголовків: «Погроза атомною війною — блеф».
  • Про це редакції «20 хвилин» розповіла вінничанка, що зараз у Німеччині. Вона була учасницею мітингу на підтримку українців та надіслала нам фото і відео звідти.
  • Як німці реагують на війну в нашій країні та які промови проголошували?   

У Гамбурзі  (Німеччина) проходять мітинги на підтримку України. Що там відбувається, дізналися від вінничанки Людмили Кулик. Вона зараз там. Сфотографувала вітрину кіоску в центрі німецького міста з головним матеріалом номера про Україну.  

«Погроза атомною війною — блеф», — перекладає нам німецьку назву статті сестра Людмили.

Відео дня

Вона також переклала для читачів 20minut.ua промови, які звучала на мітингу в Гамбурзі на підтримку України. Він відбувся на вулиці Jungfernstieg вчора, 13 березня.

На сцені виголошували промови німецькі активісти, діячі, також були вихідці з України, які розповідали про те, як постраждала наша територія і як важко доводиться людям, що від бомб і ракетних ударів Росії помирають діти.

Кожна промова, як розповідає вінничанка, завершувалась закликом на українській мові: «Слава Україні!». У відповідь натовп вигукував: «Героям Слава!».

— 13 березня. Гамбург. Ми проти війни з Україною і за негайне припинення вогню! В 14 годин дня на демонстрацію на Jungfernstieg зібралося майже 10 тисяч людей. Захід відкрився звучанням гімну України і хвилиною мовчання. Ведуча, Таня Шаффлер, подякувала усім присутнім за те, що вони прийшли і об’єдналися у боротьбі за мир в Україні, — розповідає Людмила Кулик.

Площа Jungfernstieg заповнена, але люди продовжують надходити. Виступив демонстрант з України з вимогою того, про що просять українці: закриття повітряного простору. «Війна триває вже 17 днів, але все як раніше!» — сказав чоловік.

— З цього питання у демонстрантів думки розходяться. Деякі виступають проти «спіралі мілітаризації», другі підкреслюють право України на самооборону, — пояснила нам вінничанка.

З її слів, на мітингу голова Федерації німецьких профспілок (DGB) у Гамбурзі Tanja Chawla вимагала відкрити ринок праці для біженців.

— Крім того, вона закликала пом’якшити витрати на електроенергію, що зросли через війну, з врахуванням інтересів бідніших верст суспільства, — каже Людмила Кулик.

Пастор гамбургської Діаконії Dirk Ahrens сказав, що прийом біженців — «це наша перша задача».

— Він закликав до нової політики по відношенню до біженців і до відмови від залежності від російської нафти, вугілля і газу, — розповідає далі вінничанка. — «Без цього війна не закінчиться у найближчий час», сказав. Він також вважає, що масові демонстрації солідарності з Україною показують, що «наше суспільство не розділене, а дивним чином згуртоване».

— Ми будемо мати спокій тільки, коли ця війна закінчиться, цю війну розпочав Путін і не тільки проти України, а й проти цілого світу, це замах на нашу волю та права людей. Ця війна негайно має бути зупинена всіма можливими інструментами, — це переклад промови на мітингу, — процитувала головний меседж демонстрації в Гамбурзі Людмила Кулик.


Читайте також:

Синдром фантомної сирени: що робити, коли чуєш звук, якого немає

Як батькам підтримати діток в укритті? Вінницька психологиня опублікувала доречні поради

Як фіксувати руйнування майна? Вінницька адвокатка розповіла, що потрібно робити

Взяти з собою тварину за кордон під час війни. Країни, що межують з Україною, пом'якшили правила

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up