Вінничани на половину скоротили поїздки громадським транспортом — статистика

Вінничани на половину скоротили поїздки громадським транспортом — статистика
У нинішньому році тролейбусами перевезено на 4,5 мільйона пасажирів більше, ніж трамваями
  • Яким видом електротранспорту більше їздили вінничани у нинішньому році?
  • Які тенденції зафіксувала статистика?
  • Яка ситуація з вантажними перевезеннями?

Мешканці Вінниці у нинішньому році значно менше користувалися електротранспортом, ніж це було торік. Мова йде про січень –листопад 2020-го.

Дані про кількість пасажирів повідомило обласне управління статистики. За інформацією статистів, тролейбусні перевезення переважають трамвайні. Нічого дивного: тролейбусних маршрутів більше.

Дивує інше: значне зменшення кількості тих, хто взагалі користується електротранспортом.

Відео дня

Для порівняння: у січні-листопаді тролейбусами перевезено 26,5 мільйона пасажирів, трамваями —22,0 млн. Це на 57% менше, ніж було за такий само період 2019 року.

Автомобільним транспортом перевезено у нинішньому році 45,1 млн. пасажирів. Це обласні дані, а не тільки вінницькі. До того ж, враховано ті перевезення, що їх здійснюють фізичні-особи підприємці. На їх долю припадає 29,1 млн. пасажирів із згаданої загальної кількості 45,1 млн.

У порівнянні з торішнім перевезення автотранспортом становлять  64,3 %.

Залізничним  транспортом у січні‒листопаді 2020 скористувалися 3,6 млн. пасажирів. Статситика не порівнює цифри з відповідним періодом минулого року.

Ми знайшли дані за весь минулий рік. Тоді  потягами добиралися до місця призначення 9,3 мільйона пасажирів.

Наводимо цифри за весь 2019 рік по інших видах транспорту.

Послугами тролейбусного і трамвайного транспорту скористалися 123,3 мільйона пасажирів. Загалом у 2019-му всіма видами транспорту було перевезено 209,2 млн.пасажирів. Мова йде не тільки про Вінницю, а загалом про область.

Кількість вантажних перевезень теж зменшилася, щоправда, не настільки суттєво, як пасажирських.

Автотранспортом перевезено вантажів менше на 5,7%, залізничним на 7,5%. Статистика уточнює, що по деяких видах вантажів, навпаки, перевезення збільшено: нафти і нафтопродуктів у 2,5 раза, будівельних матеріалів в 1,8 раза, хімічних і міндобрив на 12 відсотків.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (28)
  • Igor Migunov

    транспорт сам себя не окупит, стало быть ждем повышения тарифа на проезд ... в 2 раза?? Ну, если путен не нападет, то можно и в 3, конечно
  • Natasha Makarova

    Шо курили те "статисты", когда вот это рожали? Их преподаватели опозорены до конца своих дней! Или специально подбирали таких? - ну дабы умом не отличались от тех, кто подобное курирует...
  • Боровський Міша

    Зв'язку  з тим що люди меньше стали їздити в  трамваї та тролейбусі, то президент за це підняв тариф на світло і газ в новому році
  • Наташа Джога

    ДА ЛАДНА?!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up