Вінничанам слова не давали! (Заява громадського руху "Ми - Вінничани")

Вінничанам слова не давали! (Заява громадського руху "Ми - Вінничани")

У Вінницькій області було 27 районів - стане 5 

Новий поділ Вінниччини. Було 27 районів - стане 5 округів. Все знову вирішили без нас!

Нам обіцяли Народовладдя, а натомість все знову вирішили за нас і без нас.

Нам обіцяли децентралізацію, але й надалі якісь чиновники в столиці вирішують – скільки коштів залишити місцевим бюджетам, а скільки забрати.

Вирішують скільки податків вінничан залишити на місцях, а скільки розподілити в Києві: на фінансування апаратів Верховної Ради та Кабміну, збільшити фінансування Офісу Президента, судів, прокуратури, обласних адміністрацій та антикорупційних структур, які за декілька років не зловили жодного корупціонера.

І всі ці мільярди з наших податків, які сумлінно сплачують вінничани та вінницькі підприємства.

Вони суттєво скорочують Фонд Регіонального розвитку і не залишають майже нічого на місцеві інфраструктурні проєкти, натомість фінансують так званий «депутатський фонд» – субвенцію в обсязі 3 млрд гривень на соціально-економічний розвиток регіонів, які розподілятимуть на власний розсуд депутати-мажоритарники.

Знову схема: хочу – дам, не хочу – не дам. А ви, виборці, дякуйте благодійнику-депутату, який сам же і проголосував, щоб ви просили кошти по закутках, а не залишали зібрані податки у місцевих бюджетах.

І так відбувається не тільки з нашими податками.

Нещодавно Кабмін затвердив перспективний план об’єднання громад. Їх у нашій області буде всього 63. 

А у ЗМІ з’явилась інформація, що замість 27 існуючих районів Вінниччини залишать лише 5 районів (округів).

Хто запитав вінничан? Чому все знову вирішили за нас і без нас?

Чому одні ОТГ, які добровільно об’єдналися, заганятимуть в інші?

Чому буде Хмільницький район, а зникне Калинівський та Козятинський? Бо звідти родом чинний народний депутат. Ось це і всі критерії формування нових районів.

Чому буде Вінницький район, а не буде Жмеринського, Іллінецького, Тиврівського, Липовецького, Погребищанського, Літинського, Оратівського, Барського чи Немирівського?

Хто вирішив утворити центр району у віддаленому від інших територій Могилеві-Подільському і ліквідувати Шаргородський, Ямпільський, Чернівецький та Мурованокуриловецький? Бо там живе ще один народний депутат?

Чому Томашпільський, Крижопільський та Піщанський райони увійшли до Тульчинського, а не навпаки?

Хто вирішив, не спитавши думки громад, об’єднати Чечельницький, Тростянецький, Теплицький, Бершадський район та місто Ладижин в Гайсинському районі?

Від самого початку створення нашої спільної справи «Ми Вінничани» нас запитують – для чого ви закликаєте вінничан об’єднуватись, яка ваша ідеологія, мета, проти кого ви?

Ми не проти. Ми за! За соборну, унітарну і Незалежну Україну. Але ми за Вінниччину і вінничан! За їх права та інтереси. Ми хочемо об’єднати всіх мешканців нашої області, щоб нас не ігнорували на печерських пагорбах, а щоб нас чули і з нами рахувались.

Бо тільки коли ми будемо об’єднані і єдині, інтереси наших громад та кожного мешканця Вінниччини будуть враховуватись. А щоб наші з вами заяви не залишались лише палкими та гучними зверненнями на папері та голослівним обуренням диванних експертів в соцмережах, ми повинні стати суб’єктом політичного життя області та країни, і в місцевих радах та органах місцевого самоврядування безпосередньо впливати на прийняття ключових рішень. Саме для цього ми не тільки будемо об’єднувати всіх вінничан, а й візьмемо участь в місцевих виборах. 

Ми не втомимось повторювати: владу у Вінниці та області мають отримати вінничани – ті, хто живе і працює на цій землі, а не місцеві ставленики олігархічних партій, які працюватимуть в інтересах столичного партійного керівництва і власної кишені, а до громади їм немає справи.

Тільки отримавши більшість у місцевих радах, ми зможемо впливати на провальну політику центральної влади, зокрема, змусити обласні і районні державні адміністрації працювати на людей, а не на прибуток чиновників.

Ми готові об’єднати не тільки вінничан, а й всі здорові політичні сили, які є в кожній області, кожній територіальній громаді і працювати разом в інтересах кожного мешканця нашої області.

У наших силах це зробити! 

До справи!

Ми в фейсбук - https://www.facebook.com/VinnychanuXXI/

Наш емейл: [email protected]

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up