Вінничан запрошують на презентацію книги «Голодомор 1932-1933 рр. на Вінниччині: Скрижалі пам’яті»

Вінничан запрошують на презентацію книги «Голодомор 1932-1933 рр. на Вінниччині: Скрижалі пам’яті»
  • У Вінниці вперше презентують книгу під назвою «Голодомор 1932-1933 рр. на Вінниччині: Скрижалі пам’яті».
  • Вхід вільний.

У п'ятницю, 25 листопада, відбудеться презентація нової книги під назвою «Голодомор 1932-1933 рр. на Вінниччині: Скрижалі пам’яті». Її автор провідний науковий співробітник КЗ «Музей Вінниці», доктор історичних наук Арсен Зінченко. В основі книги — спогади очевидців, документальні матеріали та сучасні дослідження, вона розкриває передумови, перебіг і наслідки Голодомору, пережитого мешканцями Вінниччини у 1932-1933 роках.

«Голодомор-геноцид 1932-1933 рр. — страшна й важка сторінка в історії українців. Непоправна втрата мільйонів життів… Мусимо знати якомога більше не тільки про їхнє страдництво, а й про те, що тисячі й тисячі їх виступили проти московського окупанта, проти його грабіжницьких хлібозаготівель, проти насаджування колгоспів, проти розкуркулювання й насильницького вивезення українських селян на чужину, проти руйнування церков і глуму над вірою, боролися із зброєю в руках, згадуючи свободу й вільну Україну, яку вони втратили. Саме за це сталінський режим і виморював їх голодом. Вони боролися за нас з вами», — зазначає науковий співробітник Музею Вінниці, доктор історичних наук Арсен Зінченко.

Книгу можна буде придбати під час презентації, яка проводитиметься у Молодіжному центрі «Квадрат» (вулиця Театральна, 15) об 17.00.

Відео дня

Вхід на захід вільний.

Нам є ким пишатися і за що боротися! Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися!

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

Читайте також:

Нагороди за татусів: вісім нагцгвардійців з Вінниччини отримали ордени… посмертно

Жмеринка зустрічає Героя. На Донеччині загинув військовий Роман Буран

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up