Нагороди за татусів: вісім нагцгвардійців з Вінниччини отримали ордени… посмертно

Нагороди за татусів: вісім нагцгвардійців з Вінниччини отримали ордени… посмертно
  • Сьогодні, 22 листопада, голова Вінницької ОВА Сергій Борзов вручив родинам восьми загиблих нацгвардійців ордени «За мужність».

Високі державні нагороди присвоєно Указами Президента України вісьмом військовослужбовцям — вінничанам (посмертно) — за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України та вірність військовій присязі. Про це повідомляють на сторінці Сергія Борзова.

Немає опису світлини.

«Ніщо вам не замінить рідну людину… дитину, чоловіка, тата, — звернувся до родин загиблих військовослужбовців Начальник ОВА. — Від імені усіх жителів області, усіх жителів України хочу подякувати за те, що українці мають змогу залишатись вдома. Ваші діти, ваші рідні віддали своє життя у цій війні. Заради України. Ми не маємо права забувати тих, які пішли на цю війну. І вона ще не закінчилась…Вічна пам’ять Героям!»

Відео дня

На зображенні може бути: 3 людини, люди стоять та у приміщенні

Імена Героїв

Нагороди отримали рідні загиблих Героїв — батьки, дружини, діти:

  1. Вишневого Мирослава Миколайовича, молодшого сержанта
  2. Колмикова Романа Юрійовича, солдата
  3. Олійника Віталія Івановича, молодшого сержанта
  4. Ком’якова Владислава Валерійовича, старшого солдата
  5. Лановенка Миколу Андрійовича, майстер-сержанта
  6. Мариніча Василя Сергійовича, молодшого сержанта
  7. Іваннікова Володимира Анатолійовича, лейтенанта
  8. Лясового Леоніда Валерійовича, лейтенанта медичної служби.

Родини наших Героїв

— У такі хвилини і дорослим важко стримувати сльози…Родини наших Героїв не залишаться поза увагою військового керівництва та матимуть підтримку обласної військової адміністрації, — йдеться у повідомленні.

Сум, біль непоправної втрати, але й гордість за своїх героїчних батьків понесуть із собою крізь життя тринадцятирічна Марія і семирічний Максим.. Вони —  найменші з тих, хто отримував сьогодні нагороди за татусів.

На зображенні може бути: 1 особа, дитина, сидить, стоїть та у приміщенні

Це їм жити у вільній відбудованій Україні і нести в серці вогонь, що передали їм найрідніші.

Україна переможе!

Редакція «20 хвилин» висловлює щирі співчуття рідним загиблих Героїв.

Нам є ким пишатися і за що боротися! Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися!

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

Жмеринка зустрічає Героя. На Донеччині загинув військовий Роман Буран

Диво під час війни: Іван Болюбаш, якого вважали загиблим, виявився живим

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач68

    Коли ми відійдемо від совєцького пафосу.? Ми роздаємо нікому не потрібні бляшанки, а потім забуваємо про ці сім'ї. Тільки реальна грошова допомога зможе хоч якось допомогти їм.

    І ще, прошу відмітити, що нагороди вручав представник Слуг Народу. Тобто партії лідер якої казав що нападу небуде, хотів позаглядати в очі путлєру, і тим самим не готувався до війни. Якби була належна підготовка, то скільки людей не загинули б, один Бог знає. Яке лицемірство від керівництва Слуг Народу

keyboard_arrow_up