Відновлюють реконструкцію Батозької: коли дозволять рух громадського та приватного транспорту?

Відновлюють реконструкцію Батозької: коли дозволять рух громадського та приватного транспорту?
  • Після майже річної паузи, на Батозьку повертаються працівники та будівельна техніка. Завершити усі роботи мають до кінця наступного року, а ось рух трамваїв можуть відновити вже восени цього. Що ще відомо про оновлений проєкт, та наскільки зросла його вартість?

Минуло вже півтора року відтоді, як Батозьку закрили на реконструкцію. Відтак 1 листопада 2021 року на ній обмежили рух громадського та приватного транспорту. Почався демонтаж трамвайних колій, дорожнього покриття, інженерних комунікацій тощо. На реконструкцію планували витратити 178,9 мільйона гривень. А оновлену вулицю вінничани мали побачити вже влітку 2022-го.

Через початок повномасштабного вторгнення проведення усіх робіт на Батозькій призупинили, однак вже в березні реконструкцію відновили. У Вінницькій міській раді заявляли про плани закінчити роботи з перекладання інженерних мереж у найкоротші терміни. 

Одразу по закінченню цього обіцяли перейти до робіт з облаштування проїжджої частини та відновлення руху через вулицю. Натомість вийшло, що чи не з кожним тижнем обсяги робіт скорочувалися, поки на початку літа 2022 року їх остаточно не поставили на паузу. Причина — обмеження, пов'язані з фінансуванням бюджетними коштами подібних проєктів на час дії воєнного стану. 

Відео дня

До публічного обговорення реконструкції Батозької міська влада повернулася на початку квітня цього року. Підставою цьому стало пом’якшення обмежень на витрати з місцевих бюджетів. При цьому, вартість проєкту суттєво змінилася, про що буде далі. 

У департаменті комунального господарства та благоустрою ВМР нам тоді розповіли, що ними вже замовлене коригування проектно-кошторисної документації. 

«Постала потреба у виконанні більшого обсягу робіт та, серед іншого, з 2021 року зросли ціни на будівельні матеріали та й сама вартість роботи будівельників», — говорив нам директор згаданого департаменту Юрій Семенюк.

Приблизно тоді ж оголосили нову закупівлю в ProZorro на продовження реконструкції вулиці Батозької. Якщо порівнювати з попереднім кошторисом, то проєкт здорожчав у півтора раза. У 2021 році роботи й матеріали коштували менш як 180 мільйонів гривень, однак у квітні кошторисна вартість реконструкції зросла до 291 мільйона.

Пізніше на відновлення реконструкції Батозької знайшли підрядника — приватне підприємство «Б.В.В.-БУД» (про компанію та кримінальні справи, пов'язані з нею, читайте ТУТ). Вони запропонували виконати роботу за 261 мільйон 780 тисяч, що на 29 мільйонів дешевше.

Вже 12 травня департамент комунального господарства та благоустрою підписав договір з цією фірмою. Цього року компанія має отримати 106,2 мільйона гривень, та 155,5 мільйона в наступному. 

У договорі ми також знайшли календарний план виконання робіт на Ботозькій. Згідно з договором впродовж травня на вулиці вестимуть підготовчі роботи та демонтаж деяких інженерних об'єктів. Всередині літа працюватимуть над облаштуванням тротуарів та велодоріжок. З травня й до листопада має тривати реконструкція трамвайних колій. А з червня до жовтня — робитимуть проїжджу частину. 

Наступного, 2024 року, продовжать роботу з облаштування тротуарів та велодоріжок. Тоді ж мають остаточно завершити роботи, пов'язані з рухом трамваїв. Наразі невідомо, коли саме на Батозькій мають відновити рух цього виду транспорту. Однак днями вінницький міський голова Сергій Моргунов повідомив: «Плануємо якнайшвидше облаштувати дорогу, щоб відновити рух автомобілів та громадського транспорту на цій ділянці». 

Завершити усі роботи мають до 30 жовтня 2024 року.


Читайте також:

Демонтували чи вкрали? Про сходи, яких більше немає перед колишнім кінозалом «росія»

На дороги в приватному секторі готові виділити 5,8 мільйона гривень. Адреси вулиць у Вінниці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Олег Каськов

    Ймовірно,їздитимуть. А,може і не їздитимуть. Для цього можна знайти купу "об'єктивних" причин.

    Читач34 reply Олег Каськов

    Якщо той факт , що це шлях евакуації з вокзалу, не змусив їх зробити цю вулицю, то далі геть нема про що говорити
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    Завжди свіжа та перевірена інформація на нашому Телеграм-каналі 👉 https://t.me/+i-ok5yoWHO0xNTQ6

  • Читач34

    "Після майже річної паузи, на Батозьку повертаються працівники та будівельна техніка".

    Авторе! Кома в такому реченні не ставиться. Кома після обставини часу ставиться лише в англійській. Сподіваюсь, стаття не написана через перекладач Гугл.

keyboard_arrow_up