Важливе за тиждень. Найцікавіші новини від 15 до 22 червня, які ви могли пропустити

Важливе за тиждень. Найцікавіші новини від 15 до 22 червня, які ви могли пропустити
  • Зібрали найбільш ґрунтовні та цікаві матеріали, які ми написали протягом минулого тижня.
  • Щоб не пропустити важливе, прогляньте ТОП опублікованого на «20 хвилин» від 15 червня до сьогодні.

Понеділок, 15 червня

«Вхід у минуле»: куди ведуть старі двері на вулиці Соборній. Тест на уважність

«Вхід у минуле»: куди ведуть старі двері на вулиці Соборній. Тест на уважність

Реставрація та час змінили багатого будинків на центральній вулиці Вінниці. У більшості з них вже встановили сучасні пластикові, скляні або залізні двері. 

Відео дня

Однак, на Соборній все ще можна зустріти двері старого типу — з хитромудрим різьбленням, кованими візерунками та облупленою фарбою. Такі фрагменти історії ніби повертають нас в минуле.

Пропонуємо вгадати по фото, де розташовані ці двері та куди вони ведуть або вели. Читати далі...
 

Вівторок, 16 червня

До зіткнення двох потягів залишалися хвилини. Річниця катастрофи у Гнівані, про яку не згадують у місті

До зіткнення двох потягів залишалися хвилини. Річниця катастрофи у Гнівані, про яку не згадують у місті

7 червня 1991 року вдалося відвернути лобове зіткнення вантажного і пасажирського потягів. У трьох вагонах їхали діти. Без жертв не обійшлося.

Під нагромадженням металу загинув складач вагонів. Чи міг некерований поїзд доїхати до Вінниці? Про масштабну трагедію на залізничній станції Гнівань згадують очевидці.

Колега з міста Бар журналіст Віктор Зеленюк згадав про трагічну подію 29-річної давнини. Розповів, що чергова по станції Гнівань Зінаїда Ковальська продовжує працювати. У тому ж колективі, на тій само посаді. Пам’ятає про аварію один з тих, хто перебував на місці трагедії, колишній залізничник Володимир Савченко.

Крім них, автору вдалося поспілкуватися з іншими людьми, які знають про ту далеку трагедію. Читати далі...

 

Середа, 17 червня

Гроші йдуть за пацієнтом? Програма медичних гарантій не така вже й гарантована

Гроші йдуть за пацієнтом? Програма медичних гарантій не така вже й гарантована

У ФБ ходить мем про медреформу вторинної та третинної ланки (головний принцип якої — гроші йдуть за пацієнтом). А саме: «перед тим, як зайти в кабінет, перевірте, чи з вами йдуть гроші та пропустіть їх вперед». Це зовсім не жарт — доведено власним досвідом вінничанки.

Пані Людмила вирішила скористатись програмою медичних гарантій. Її сину потрібно було пломбу поставити, не бозна-які кошти, але в жінки онкохворий чоловік, на лікування та підтримку якого йде і так доволі скромний бюджет сім’ї.

Людмила прийшла за допомогою у вінницьку клінічну стоматполіклініку, що знаходиться на вул. Архітектора Артинова, 24. Читати далі...

 

Четвер, 18 червня

Автобусні тури з Вінниці до морських курортів України. Попит зріс в рази, а які ціни?

Автобусні тури з Вінниці до морських курортів України. Попит зріс в рази, а які ціни?

Оскільки світові моря та океани поки закриті для українського туриста, попит на морський відпочинок в межах країни зріс в рази, кажуть у вінницьких турагенціях. У ці вихідні з Вінниці поїдуть автобусні тури до курортів Чорного та Азовського морів.

Фахівці з туризму розповідають, які напрямки обирають вінничани, що це їм буде коштувати і яких санітарних умов мають дотримуватись відпочивальники. Також журналіст 20minut.ua промоніторила на букінг-ресурсах ціни на проживання на наших морських курортах.

Туризм у світі поступово оживає після декількох місяців затишшя через пандемію коронавірусу. З 15 червня Україна відновила міжнародне авіасполучення, а Європа відкрила кордони всередині ЄС і Шенгенської зони. Вже з 1 липня Євросоюз готується відкритися для туристів з третіх країн, щоправда, не для всіх, а тільки для тих, хто відповідає певним критеріям безпеки. Читати далі...

 

Пятниця, 19 червня

У Вінниці збираються посилити карантин. Що саме закриють — поки невідомо

У Вінниці збираються посилити карантин. Що саме закриють — поки невідомо

В місті нині хворіють на коронавірус 327 вінничан. Міська лікарня №1 завантажена пацієнтами на 95%, а Вінницька райлікарня — на 78%. У мерії повідомляють, що через таку напружену ситуацію певні заборони карантину відновлять, хоча поки не кажуть, які саме та коли. Однак, і не без гарних новин: сьогодні у інфекційному відділенні лікарні №1 виписали одразу 12 пацієнтів, які побороли COVID-19.

Цієї п’ятниці міський голова Сергій Моргунов розказав про те, як Вінниця бореться з коронавірусом. Зокрема, відповів чи будуть посилювати карантин, яким чином підтримують медиків та пацієнтів, що хворіють на ковід. Та відповів чи влаштують «екскурсії» у переповнені інфекційні відділення лікарень, щоб показати скептикам, які загрози несе ця хвороба. Читати далі..

 

Субота, 20 червня

Вінниця в Instagram. Кращі фото за 15-20 червня

Щодня у соцмережах з'являються нові фотографії, що відображають міські ритми, мальовничі пейзажі, незвичайні споруди або пам'ятники, а також яскраві події з життя Вінниці.

Дивіться нашу добірку кращих фото з Instagram тижня, що минає. У матеріалі понад два десятки фото від вінничан. Читати далі...

 

Неділя, 21 червня

Дякуємо лікарям! ТОП-6 історій про медиків, опублікованих на 20minut.ua

Коронакриза змусила чиновників згадати про стан медицини, а пересічних українців — про слова подяки медикам. До Дня медика згадуємо матеріали, в яких розписували важку роботу лікарів ще у «мирний» час, до початку карантину.

На третю неділю червня припадає День медпрацівника. І, на жаль, цього року наші медики відзначають це свято в умовах пандемії коронавірусу: лікують, хворіють та попри небезпеку повторного зараження повертаються до своєї роботи.

Саме так зробила 27-річна Ганна Сокольвяк, яка працює сімейним лікарем у центрі медико-санітарної допомоги №3. Жінка казала, що заразилася на прийомі пацієнтів у кабінеті. Сімейна лікарка перехворіла COVID-19 у легкій формі. Подолати хворобу їй вдалося завдяки фізкультурі та правильному харчуванню. Читати далі...

 

Читайте також:

Важливе за вчора. Найцікавіші новини 20 червня, які ви могли пропустити

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Жора

    Кому нужны деньги ?Автоматический вход в группу на фейсбуке по продаже.

    Размещаете объявление   и продаете   товар !

    5 мин нужно чтобы заработать деньги-

    1. Находите дома товар который можно продать.

    2 Заходите на фейсбук.

    3 По ссылке в тексте заходите на страницу в группу "обьявление Винница" 4.Нажимаете кнопку присоединится к группе. ( Будет автоматическое присоединение)

    5 Размещаете свой товар

    6 Продаете и зарабатываете деньги.

    Вступление в группу проходит автоматически,достаточно только одного условия, быть на фейсбуке больше 3 месяцев.

    Запрос-автоматическое вступление- и вы подаете объявление на продажу или покупку





    https://www.facebook.com/groups/380volt/

    Ols Kat reply Жора

    Чтобы продать что-нибудь ненужное, надо сначала купить что-нибудь ненужное (с)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди Від читача 14:18 Маленьким вінничанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up