В Україні продовжили карантин до 1 листопада та заборонили в'їзд іноземцям

В Україні продовжили карантин до 1 листопада та заборонили в'їзд іноземцям
  • Світ та Україна живе в умовах карантину через коронавірус. У нас його уже неодноразово продовжували. Таке ж рішення прийняли знову.
     

Адаптивний карантин в Україні продовжили до кінця жовтня. Відповідне рішення сьогодні ухвалив Кабінет міністрів.

— Сьогодні на засідання уряду ми розглянемо питання про продовження адаптивного карантину на 2 місяці. Обмеження і зонування територій по кольорах будуть діяти щонайменше до 1 листопада, — зазначив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Також Шмигаль зазначив, що Україна готується до другої хвилі COVID-19: збільшують місця для пацієнтів у лікарнях та закуповують засоби індивідуального захисту для медиків.

Відео дня

Українцям радять і надалі носити маски, мити руки та дотримуватися дистанції.

Тим часом, найближчим часом заборонять роботу нічних клубів, дискотек і тих розважальних закладів, де абсолютно не дотримуються карантинних вимог. Про кафе та ресторани поки питання не підіймалося.

До того ж, з 29 серпня Україна закриває кордони для іноземців.Така заборона діятиме до 28 вересня.

— З метою недопущення на території України другої хвилі COVID-19 МВС пропонує внести зміни до постанови Кабміну від 22 липня № 641. Проєктом передбачається тимчасово заборонити в’їзд на територію країни іноземців та осіб без громадянства, крім певних категорій осіб, відкоригувати порядок перетину КПВВ особами на лінії розмежування та адмінмежі з АРК, уточнити категорію осіб, які підлягають самоізоляції, — каже міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Заборона не діятиме для іноземних студентів, мешканців України з іноземним громадянством, біженців, консулів та офіційних представників інших держав. 

В Україні за добу коронавірус підтвердили у 1 670 осіб.  Загалом у країні інфіковано на COVID-19 110 тисяч 085 людей.

Хронологія карантину

  • Карантинні заходи через коронавірусну хворобу COVID-19, нагадаємо, запроваджені в Україні з 12 березня. Вперше він діяв до 3 квітня.
  • З 12 березня карантин запрацював у Вінниці. Тоді закрили усі вінницькі школи та гуртки, згодом і дитячі садочки
  • 1 квітня на засіданні Кабінету Міністрів прийняли рішення про посилення карантину, а також його продовження до 24 квітня, після цього карантин продовжили далі, до 11 травня.
  • 4 травня стало відомо, що карантин втретє продовжили — до 22 травня, але з пом'якшеннями.
  • Згодом, а саме з 22 травня до 22 червня, в Україні знову продовжували адаптивний карантин.
  • 17 червня на засіданні Уряду прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що карантин в Україні буде продовжений до 31 липня. Тепер черговий раз підіймають питання продовження.
  • 16 липня президент України Володимир Зеленський сказав, що не варто продовжувати карантин довше, ніж на місяць. Додав, що від нього уже всі втомилися.
  • 22 липня прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що адаптивний карантин в Україні продовжать до 31 серпня.
  • 31 липня, нашу державу поділили на карантинні зони та вказали, де діятимуть які обмеження. До червоної увійшли два міста, два райони та одна область. Вінницька область опинилася одразу у двох зонах — зеленій та жовтій.
  • 25 серпня підняли питання чергового продовження адаптивного карантину. Його ввели знову до 1 листопада. Також обмежать в'їзд іноземців з країн «червоної зони» строком на 30 днів. Заборону можуть обійти білоруси, водіїв транзитного транспорту та представників гуманітарних місій. Обмежать і паломництво до України хасидів.

 

 

Читайте також:

В Україні уже понад 110 тисяч інфікованих COVID-19. Статистика на 26 серпня

Два летальних та 28 нових хворих. Дані про COVID-19 по Вінниці та районах за 26 серпня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (55)
  • Рита Нагорная

    Брехня!
  • Жора

    Вишенка . 27 августа 19 ч.45 мин

    AK reply Жора

    Гарне кольорове поєднання.
  • Наталия Мишковская

    У людей терпець вірветься і вже точно ніхто мовчати не буде.Посадити тих дебілів на карантин без грошей і нехай проживуть.Люди бояться голоду,а
  • Ирина

    Замахали

    Ірина reply Ирина

    Ви хочете вірус матом налякати?!
    На даний час, при такій кількості інфікованих людей, в нас залишився лише один спосіб порятунку – ВСІМ носити МАСКИ в громадських місцях.
    А матюки чиновникам залишіть, бо багато з них нічого іншого робити не вміють!

    Кеп reply Ірина

    Кожного року в Україні виявляють близько 25 тисяч нових хворих на туберкульоз,ще 20 знаходяться на поточному лікуванні,понад 20% випадків захворювання не виявляється.Коронавірус порівняно з туберкульозом -дитячі забавки.Карантин -фейк,це чорна гра багатіїв,щоб прикрити економічну кризу.За офіційними даними зараз в Україні хворіють всього з півсотні тисяч людей цією нетиповою пневмонією,-це всього лише 0.12%,більшість з яких видужують без специфічного лікування,

    AK reply Кеп

    Не плутай сюди хворобу, яка у десятки разів менш контагіозна.

    Ols Kat reply Ірина

    Школярам у школах теж?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 На Європейській площі перевіряли цукор, вакцинували, робили тест на ВІЛ photo_camera 20:07 Вода лише в чверті досліджених у Вінниці криниць відповідає санітарно-гігієнічним нормам 19:12 Старі фото Вінниці. Яким було наше місто і його мешканці у 80-х роках минулого століття photo_camera 18:37 Важко зберігати спокій? Є проста техніка дихання для подолання стресу play_circle_filled Від читача 23:38 Благоустрій П'ятничанського парку 18:02 Оголосили підозру та взяли під варту розповсюджувача канабісу play_circle_filled photo_camera 17:25 «Бойові каски замість корони тримали над головами». Дружина поїхала до чоловіка вінчатися на фронт 16:37 Рятувальники отримали нову техніку та медикаменти від благодійників play_circle_filled photo_camera 16:30 Меланома у дітей: причини, фактори ризику та профілактика захворювання 15:56 Електроенергія по годинах: з'явився графік відключень на шість черг 15:03 «Потрібно поспішати жити»: захисник з позивним «Івасик» про життєві цінності 14:21 У Хмільницькому районі під колеса легковика потрапив пішохід. Потерпілий у лікарні photo_camera 13:37 «Депортація досі триває». Історії трьох кримських татар, яких вигнали з рідних будинків photo_camera 13:13 Сьогодні — День боротьби за права кримськотатарського народу 12:16 Підстанція обленерго знеструмлена через падіння уламків ворожого безпілотника 11:57 Зірковий український комік Влад Шевченко вперше стане батьком 11:19 У Гайсині врятували 84-річну жінку та чотирирічну дитину з задимленого під'їзду 10:41 Гучно було і на Вінниччині: вночі ворог знову атакував нас ударними «шахедами» 10:27 Вінниця прощається із полеглим 23-річним воїном Олександром Лєсніком 09:15 Тульчинський захисник Денис Грінзіцький отримав «Хрест хоробрих»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up