Карантин продовжили до 11 травня. Що буде далі?

Карантин продовжили до 11 травня. Що буде далі?
  • Сьогодні, 22 квітня, відбувся брифінг Уряду. Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, коли може закінчитися карантин та як з нього виходитиме країна.

 

Уряд ухвалить рішення про продовження карантину до 11 травня. Кажуть, що, за попередніми підрахунками, пік захворюваності припаде на початок травня. Орієнтовно це між 3 та 8 травня. Саме тому прийняли рішення продовжити карантин ще на майже на три тижні.

Також Шмигаль зазначив, що Україна має чіткий план виходу з карантину, який складається з п'яти етапів. Стартувати цей план може уже 11 травня, але за певної умови:

  • мінімум протягом 10 днів відсоток виявлених випадків захворювання не змінюватиметься чи буде в межах плюс-мінус 5%.
  • лікарні мають бути заповнені пацієнтами з COVID-19 менше, ніж на 50%.

Після цього реалізовуватимуть чотири наступні етапи, про які обіцяють повідомити згодом.

Відео дня

— Якщо ситуація сприятиме, то 11 травня ми зможемо говорити про відкриття парків і скверів, закладів торгівлі непродовольчими товарами, частини об'єктів побутових послуг і, можливо, інші пом'якшувальні заходи, — сказав Шмигаль.

Шмигаль додає, що такі дії допоможуть повернути людей на роботу та покращити їх емоційний стан, а також дадуть старт розігріву економіки.

До речі, напередодні Шмигаль казав, що відкривати Україні кордони немає сенсу. Так, як сусідні держави свої кордони тримають закритими. Таким чином, українці все одно не зможуть нікуди поїхати.

Щодо транспорту. Раніше повідомлялося, що відновлювати спочатку почнуть роботу громадського транспорту у містах, потім міжміські та обласні сполучення. Уже згодом — міжнародні.

 

Читайте також:

Дані про COVID-19 на 22 квітня: +467 нових випадків в Україні та +11 на Вінниччині (НАЖИВО)

У Сальнику поховали першу померлу від коронавірусу. Як все було

В області 349 хворих на коронавірус: дані по Вінниці та районах

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (63)
  • Марія Василець

    Закрили б вони краще супермаркети, а не ринки.
  • Сегодня День Рождения человека, которого буржуи, декоммунизаторы и националисты во всём мире боятся до смерти!
    С Днём Рождения Нашего Товарища ЛЕНИНА !!!

    Крюк Крановой reply

    Родину нужно любить , а не всяких - !

    Крюк Крановой reply Крюк Крановой

    А не всяких -в !
  • Алена Дзюба

    Какой кошмар какой-то бред!!!Базары почему-то частично закрыли чтобы загнать людей в супермаркеты,сегодня была в Сильпо не какой дистанции,пенсионеры гуляют как по Бродвею машин полный город,это карантин,кто был бедный станет еще беднее а сетевеки заработают на карантине!!!

    Anna Rozhok reply Алена Дзюба

    Алена Дзюба 100 пудов. Ни ума ни разума))
  • Юрій Ковальчук

    Хай Рошенку закриють хоть на місяць!!!!!

    Вано reply Юрій Ковальчук

    Моргунов считает, что шоколадки людям нужнее, чем всё остальное:)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up