Школи закрили, а в садочках — особливий режим. У Вінниці з 12 березня ввели карантин

Школи закрили, а в садочках — особливий режим. У Вінниці з 12 березня ввели карантин
  • Сьогодні Уряд оголосив загальнонаціональний карантин, який триватиме до 3 квітня.
  • У Вінниці влада провела засідання, щоб визначитися з карантином у навчальних закладах міста.

Обмежувальні заходи ввели, нагадаємо, задля нерозповсюдження коронавірусу, який швидко шириться країнами світу. В Україні від завтра, з 12 березня, вводять карантинні міри:

Сьогодні, 11 березня, о 16.00 відбулася нарада у міськраді. На ній розглядали питання карантину в місті. Рішення було прийняте.

Тож від завтрашнього дня, з 12 березня, усі вінницькі школи та гуртки не працюватимуть протягом трьох тижнів, до 3 квітня. Дитячі садочки не закрили, але перевили на особливий режим роботи.

Відео дня

«В закладах дошкільної освіти — ввести особливий режим. Це означає — рекомендувати батькам не вести дітей в заклади дошкільної освіти, зазначила директорка департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко. — Посилити стан контролю дітей під час прийому до садочка. Категорично заборонити відвідування ДНЗ дітям та працівникам з ознаками ГРВІ, суворо дотримуватись вимог санепідемрежиму. Здійснювати постійний моніторинг дітей, що захворіли, і у разі ускладнення ситуації вжити заходів по призупиненню роботи ДНЗ».

Також було винесено інші рекомендації:

  • До кінця місяця рекомендують всім торгово-розважальним та розважальним комплексам міста призупинити роботу всіх дитячих атракцій. Так само кінотеатри, дискотеки і комп’ютерні клуби.
  • Адміністрацію торгово-розважальних центрів, супермаркетів, ринків закликають посилити санобробку місць скупчення людей, встановити засоби для дезінфекції рук та надати відкритий доступ до вбиралень для вільного миття рук.
  • Рекомендують торговельним мережам інформувати вінничан про достатні запаси продуктів для стримування можливого ажіотажу та виникнення дефіциту.
  • Всім вінничанам, які приїхали з країн, де виявлені спалахи коронавірусу, радять звертатись на «Цілодобову варту» за номером «15-60» для отримання консультацій лікаря і повідомляти про стан свого здоров’я.
  • Скасувати всі заходи у Терцентрі, який працює з людьми похилого віку.
  • Провести роз’яснювальну роботу щодо профілактики захворювань коронавірусом соціальним працівникам департаменту соцполітики, які відвідують літніх людей і надають їм допомогу.
  • Скасували всі закордонні робочі відрядження для працівників міської ради і комунальних підприємств.
  • Вінничанам не радять відвідувати країни, де зафіксовано спалахи коронавірусу.
  • Проводити інтенсивніше санітарну обробку та дезінфекцію громадського транспорту

Також деякі виші міста переходять на дистанційну форму навчання.

А після 19.00 сьогодні з'явилася ось така інформація на фейсбук-сторінці Міністерства освіти і науки України

«Карантин запроваджується в усіх закладах освіти незалежно від форми власності та сфери управління:

  • дошкільної,
  • загальної середньої,
  • позашкільної,
  • професійної (професійно-технічної),
  • фахової передвищої,
  • вищої,
  • післядипломної освіти.

Дане рішення Уряду є підставою для керівника закладу освіти видати наказ про запровадження карантину в закладі.

Карантин триватиме три тижні — з 12 березня до 3 квітня 2020 року. Терміни карантину можуть змінитись в залежності від епідеміологічної ситуації в Україні. Під час карантину учням та студентам забороняється відвідувати заклади освіти».

В Україні перший випадок коронавірусу, нагадаємо, виявили 3 березня у Чернівцях. Його діагностували в чоловіка, який раніше відвідував Італію. Поки інших підтверджених випадків зараження немає.

Станом на ранок 11 березня в Україні зареєстровано один лабораторно підтверджений випадок COVID-19.

Всього за весь період Центр громадського здоров'я України отримав 43 підозри про захворювання COVID-19. Зараз один зразок ще знаходиться на стадії дослідження, 41 зразок отримав негативний результат, тобто коронавірус не розпізнаний.

У світі зареєстровано 119 тисяч 132 випадків захворювання COVID-19, з них 65776 (55,2%) осіб одужали. За межами Китаю зафіксовано 38 тисяч 176 випадків в 108 країнах.

Також суворі обмеження поширили на всю країну і в Італії, де кількість загиблих від коронавірусу сягнула шести сотень. Карантин в країні ввели з 10 березня.


Читайте також:

Факти проти міфів: що не вбереже вас від коронавірусу

У Facebook і Instagram заборонили рекламу медичних масок

В Україні затвердили новий план профілактики та боротьби з коронавірусом

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (60)
  • Nick Sapun

    А як базари ?Там найбільше скупчення.
  • Андрей Пет-Рович

  • Наташа Косонога

    Ідіотизм. Просто треба одягатися по сезону,а не дивитись що сонечко виглядало.

    Сергей Рыжак reply Наташа Косонога

    По сезону ?

    Oxana Malchuk reply Наташа Косонога

    Наташа Косонога де ви раніше були???? Ваша порада б урятувала тисячі життів))) тепер зрозуміло де взявся вірус- китайці зраділи сонечку і одяглися легко!))) да,,,, це непритомність)))

    Ярослав reply Oxana Malchuk

    Будь-ласка увімкни голову. Вся проблема саме в тому, що організм ослаблений, від старості, від хвороб, від зайвої пляшки пива, і в тому числі від боротьби із іншими вірусами.
  • Олександр

    То  слідом потрібно торгово розважальні центри і ринки позакривати а то усі студенти і школярі де будуть. Но їх ніколи не закриють бо цеж дохід  коштів .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Нагородили 21-річного воїна, який врятував життя побратимам під час обстрілу «Градами» 20:21 «Продемонстрували майстерність у сфері, що стрімко розвивається». Про конкурс юних програмістів photo_camera 19:58 В Іллінцях через несправну пральну машинку ледь не згоріла квартира 19:04 На Вінниччині зафіксували 57 випадків браконьєрства під час нересту Від читача 20:49 Прагнеш знайти роботу своєї мрії? Відвідай Ярмарок кар‘єри 2024 на стань на крок ближче до професійної реалізації! 18:23 «Де мій лист, Укрпошто?» Два тижні журналіст чекає конверт з Могилів-Подільського 18:17 На Вінниччині судитимуть учасників масштабного підпільного виробництва алкоголю photo_camera 18:02 Мільйони, бізнеси та енергетика: декларації членів медкомісій розкривають несподівані зв'язки 18:00 Де замовити передвеликоднє прибирання: огляд клінінгових компаній та хімчисток Вінниці (партнерський проєкт) 17:23 Оголосили підозру жінці, яка бреше про українських полонених та виправдовує агресію рф 17:07 Захисник з Козятинщини отримав «Золотий Хрест» від Головнокомандувача ЗСУ 16:19 Поліція шукає 16-річну дівчину та 17-річного хлопця 15:55 Вкрала понад 200 тисяч? ОСББ на Лялі Ратушної звинувачує колишню бухгалтерку в махінаціях photo_camera 15:14 На Калинівщині перекинувся легковик. Загинула 20-річна пасажирка 15:00 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:21 Двоє чоловіків продавали за $6000 ухилянтам «путівки» до Молдови 13:57 «Почули» після публікації: чоловік, якому без пояснень не дали групу, добився справедливості 13:13 У Вінниці збільшили кількість автобусів на одному маршруті 12:08 Терор України окупантами: 170 атак на фронті, загиблі та поранені серед мирних жителів 11:14 Родом з Калинівки, але жив у Вінниці. На війні загинув військовий Павло Радецький
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up