В Україні хочуть скоротити вихідні дні. 8 березня і 9 травня стануть робочими

В Україні хочуть скоротити вихідні дні. 8 березня і 9 травня стануть робочими
  • В інституті національної пам'яті пропонують скоротити кількість святкових днів в Україні до десяти.
  • А як ставитеся ви до того, що 8 березня може бути більше не святом?
  • Приймайте участь в нашому опитуванні.

Закон відповідного змісту вже поданий на погодження Міністерства культури. Про це йшлося на прес-конференції «Як реформувати державний календар: аналітичний документ за результатами дискусії».

Пропонуємо вам переглянути всю конференцію. Озвучене шокує багатьох вінничан:

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

А якщо у вас немає вільних 40 хвилин, ми скоротили та відібрали найголовніше.

8 березня і 9 травня збережуть статус святкових днів, хоча вони стануть робочими. 2 травня, як святковий день, запропоновано скасувати.

Опитування

А як ставитеся ви до того, що 8 березня може бути більше не святом?

Перенесення вихідних днів на понеділок, якщо свято припало на суботу або неділю, хочуть скасувати.

 

«Це радянський рудимент, не відзначається взагалі ніде, тільки в одній якійсь країні світу, як неробочий», - сказала Анна Байкєніч, що представляє Український інститут національної пам'яті.

За її словами,  в разі прийняття даного проекту закону в озвученої редакції, вже з наступного року буде введено дев'ять неробочих днів.

В тому числі, чотири неробочих дня - державні свята:

  1. День Конституції,
  2. День Незалежності,
  3. День Захисника,
  4. День пам'яті і примирення - 8 травня.

Також вихідним днем ​​буде Міжнародний день праці.

Та ще чотири вихідних - це традиційні свята:

  1. Трійця,
  2. Новий рік,
  3. Різдво 
  4. Великдень.

Нагадаємо, що і 25 грудня вже стало святковим неробочим днем, тому всі необхідні зміни в закон вже внесені.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (37)
  • Anonymous

    Краще скоротити всілякі "інститути",які лише проїдають наші податки.
  • Иванов Иван

    кастрюлюки начинате пользоватся завоеваниямы  бендеры  слышу уже переходят на дрова те у кого прыродный газ скоро на говно сойдете хотя вы уже давно в гавне
  • Konstantin Ustinov

    Просмотрел немножко видео. И вот такие "профессионалы" как эта малолетка, что там поначалу бубнит, что то решают?? Ммдаа. Вот таких кадров готовят наши вузы, что ж мы хотим? За 40 мин видео, что вы там балаболите, лучше б что то полезное сделали. Хочется знать, все таки кто эти пятеро и где работают?
  • Konstantin Ustinov

    Кто эти пять дармоедов на фото?? Вот пока такие ублюдки будут ляпать своими языками, вместо того, что бы действительно работать, так мы и будем жить. А з/п поди получают.

    PS. Телка с микрофоном - огонь, профессионально держит
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up