В інтернет виклали книгу «Історії Старого міста», яку можна безкоштовно завантажити

В інтернет виклали книгу «Історії Старого міста», яку можна безкоштовно завантажити
Фото: Громадська ініціатива Я люблю Старе місто - Вінниця

Книгу про історію найдавнішого мікрорайону Вінниці тепер можна безкоштовно завантажити, а також замовити друкований примірник. В групі «Я люблю Старе місто - Вінниця» в соцмережах у Фейсбук та Вконтакті є посилання на книгу.

 

Перший наклад книги — приблизно 140 примірників на презентації у вівторок, 22 листопада, розійшовся увесь, як гарячі пиріжки.

— Ми навіть не очікували такого попиту, — розповідає співавтор видання «Історії Старого міста» Наталя Федоришина. — Плануємо додрукувати другий наклад тому, що навіть багатьом людям, які працювали над написанням цієї книги, примірник не дістався.

Працювала над книгою більше року ромадська ініціатива «Я люблю Старе місто» , яка організовувала зустрічі на Старому місті по вулицям і навіть провулкам. На них ідейники проекту спілкувалися із мешканцями найстарішого мікрорайону Вінниці. Шукали людей, які б могли розповісти цікаві історії, пов'язані з їхнім районом. В якому році почали будуватися будинки, як виглядала їх вулиця, коли вони вперше на ній оселилися, як вони відзначали свята тощо.

Відео дня

— Дуже багато зі сторожилів  розповідали, що в них були так звані п'ятачки — місця зустрічі на певні свята, — каже Наталя. — Стар місто не може похвалитися розвинутою інфраструктурою, тому цікаво було почути, коли вперше там почав ходити транспорт. Або як люди на санчатах возили дітей до школи за кілька кілометрів. Вінничани розказували, коли на їх вулиці з'явився перший телефон, до якого ще потрібно було добратися. Це історії про гончарів, письменників, поетів, художників інших легендарних людей мікрорайону.

Чому Старе місто?

Ініціатори проекту  «Я люблю Старе місто - Вінниця» Олександр Заремба та Олег Стукан самі проживають на Старому місті. Їх ідея полягала в тому, щоб відкрити для городянам найстаріший район Вінниці не через сухий виклад фактів, а через живі історії його мешканців. Співавтори книги — Олександр Федорошен та Наталя Федоришина. За словами співаторів, незважаючи на те, що проект завершився, люди продовжують звертатися, приносити інформацію, документи, які вони знаходять у себе в шухлядах. 

З'явилася можливість завантажити електронну версію книжки, яка знаходиться у вільному доступі, або безкоштовно замовити друкований примірник книги, написавши в приватні повідомлення Natasha Fedoryshyna свій номер телефону.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up