Українські танкісти прибули до Німеччини на навчання. Освоюватимуть Leopard 2

Українські танкісти прибули до Німеччини на навчання. Освоюватимуть Leopard 2
Танк Leopard 2A4 / фото US Army
  • Наші танкісти вже прибули до Німеччини, де будуть освоювати Leopard 2. Навчання стартує наступного тижня і проходитиме за прискореним курсом.

Як пише Spiegel, до Німеччини для навчання вже прибули перші групи українських танкістів. Тренуватимуться вони  вже прибули на військовому полігоні в районі міста Мюнстер.

У виданні зазначають, що курси будуть прискореними. Вони займуть всього 6-8 тижнів. Зазвичай підготовка займає кілька років.

Також у повідомленні відзначили, що на фронт перші українські екіпажі на танках Leopard 2 відправляться вже в кінці березня.

Відео дня
Україні, нагадаємо, погодилися передати танки Leopard 2 три крани: Польща, Велика Британія та Німеччина.

Командир окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого полковник Олександр Охріменко, який родом з Вінниччини, розповів, яку перевагу нашому війську нададуть танки «Леопарди» та «Абрамс». Також він додав — наші справляться з усією новою технікою. Детально про це у матеріалі:

До речі, молодий танкіст з Літина став Героєм України. Війну 24 лютого наш земляк зустрів під Херсоном. Свою роту Дмитро Дозірчий повів на прорив. За героїзм його відзначили «Золотою Зіркою» та присвоїли звання Героя. Військовий каже, що Херсон не здали без бою та детально розповів, як усе було.

Також з нашої області Героєм України став лейтенант Євген Пальченко. Він командир взводу танків:

 

Читайте також:

«Наш танк наїхав на міни і загорівся»: поранений танкіст з Вінниці знявся у відвертій мистецькій фотосесії

«Втомлені, але незламні»: світлини наших захисників з 59-ї бригади

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up