Нагороди знайшли своїх Героїв. Танкіст Дмитро Дозірчий отримав «Золоту Зірку»

Нагороди знайшли своїх Героїв. Танкіст Дмитро Дозірчий отримав «Золоту Зірку»
  • Військовослужбовці 59 окрема мотопіхотна бригада імені Якова Гандзюка Дмитро Дозірчий та Євген Пальченко ще у березні отримали звання Героїв України.
  • Але, перебуваючи на передовій з першого дня широкомасштабного вторгнення, власноруч отримати нагороду не мали змоги.

Нещодавно нагороди все ж таки дійшли до своїх Героїв. Про це повідомляють на сторінці 59 окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка.

В урочистій обстановці — в Білій залі Героїв України в Маріїнському палаці в Києві Президент Володимир Зеленський вручив ордени «Золота Зірка» українським військовослужбовцям, яким присвоєно звання Героя України. Серед них—  старшому лейтенанту Дмитру Дозірчому та старшому лейтенанту Євгену Пальченку.

— Саме завдяки професійним діям та вмілому командуванню молодих командирів танкових рот у перші години рашистського нападу 24 лютого, наші танкісти зуміли прорвати ворожу оборону на Херсонщині, розблокували Антонівський міст, що мав велике стратегічне значення, закріпилися на визначеному рубежі та тримали його до кінця, забезпечивши вихід колон бригади з оточення, — зазначають побратими Героїв.

Відео дня

Увесь цей час молоді офіцери без перепочинку нищать орків на передовій. Лише на один день вибравшись до столиці, щоб назавтра знову повернутись до побратимів і продовжувати свою місію. Не як Герої. Як вірні сини України.

Нагадаємо, Президент Володимир Зеленський 3 березня підписав указ про присвоєння звання Героя України 15 захисникам України. Лейтенант Євген Пальченко — командир взводу танків, який прикрив вихід бригади з оточення.

 

Читайте також:

Біля острова Зміїний загинув Василь Ільчук. В Героя залишилась маленька донька

У Вапнярці прощалися з капітаном Богданом Ляшенком. Йому було лише 28 років

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (50)
  • Люда Кондратюк Люда

    Вертайтесь живими додому
  • Світлана Філіпова

    Дякуємо вам, наші  Захисники,,найшвидшого повернення додому живими і здоровими ,нехай Бог вас береже!
  • Марія Ляска Вітик

    Благослови вас,Боже
  • Карелия Сергеева

    хмммм

keyboard_arrow_up