Вінничани Євген Пальченко та Євген Шаматалюк отримали «Золоту Зірку»

Вінничани Євген Пальченко та Євген Шаматалюк отримали «Золоту Зірку»
  • У Маріїнському палаці відбулося вручення ордену «Золота Зірка» військовослужбовцям, яким присвоїли звання Героя України.
  • Нагороду отримав 23-річний танкіст з Вінниччини Євген Пальченко.
  • Також Орден від Президента одержав підполковник Євген Шаматалюк.

Володимир Зеленський вручив орден старшому лейтенанту Євгенію Пальченку, який наприкінці лютого, керуючи взводом танків, допоміг особовому складу бригади вийти з оточення під Олешками, три дні утримував оборону місцевого мосту, знищив ворожу техніку, а також обороняв Мішково-Погорілове на в’їзді до Миколаєва. Про це повідомляють у Офісі Президента. 

Орден від Президента також одержав підполковник Євген Шаматалюк. Він виявив вогневі точки противника та спроможності його оборони, в результаті чого було здобуто необхідні відомості про ворога та взято в полон понад 10 військовослужбовців противника та зброю. Крім того, в районі Кам’янки Харківської області його підрозділи виконували завдання з недопущення прориву ворога в напрямку Мала Комишуваха – Долина.

Відео дня

«Кожного разу, вітаючи наших захисників, наших захисниць саме тут, вітаючи рідних і близьких наших Героїв, ми підкреслюємо вдячність нашої держави тим, чия хоробрість дала Україні змогу зберегти незалежність і нашу свободу», — сказав глава держави. — Ми маємо зробити все необхідне, щоб їхні імена пам’ятали всі ми та всі наступні покоління українців».

Нагадаємо, Президент Володимир Зеленський 3 березня підписав указ про присвоєння звання Героя України 15 захисникам України. Лейтенант Євген Пальченко — командир взводу танків, який прикрив вихід бригади з оточення.

А 30 березня Указом Президента України командиру десантно-штурмового підрозділу 95 окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ майору Євгену Шаматалюку присвоїли звання Героя України. Підпорядковані йому підрозділи отримали необхідні відомості про противника та взяли в полон десяток російських військовослужбовців разом зі зброєю та спорядженням.

 

Читайте також:

Біля острова Зміїний загинув Василь Ільчук. В Героя залишилась маленька донька

У Вапнярці прощалися з капітаном Богданом Ляшенком. Йому було лише 28 років

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Вика Пчелинцева

    🙃
  • Галя Настич

    Господи,спасиба заблагословение защитников яукраины и всех людей
  • Люба Павельчук

    Божого Благословіння Вам і щира подяка за захист України, нехай доля оберігає всіх, Перемоги і Миру бажаю, щоб настав якнайшвидше.
    Слава Україні, ГЕРОЯМ СЛАВА!!!
  • Євгенія Матвеєва

    Молодці, Герої наші. Хай ГОСПОДЬ вас береже і дає силу і вміння захищати нашу землю, і повернутися живими і не ушкодженими в рідні домівки до сім'ї.

keyboard_arrow_up