У вінницькому кардіоцентрі виявили 21 людину з коронавірусом

У вінницькому кардіоцентрі виявили 21 людину з коронавірусом
Фото ілюстративне, з сайту moz.gov.ua
  • Чутки про те, що в центрі серцево-судинної патології виявили COVID-19 ходили вже декілька днів.
  • Спочатку їх підтвердили у Вінницькій ОДА. А нині — у вінницькій мерії. Захворіли і лікарі, і пацієнти. Загалом, 21 людина.

У вінницькому кардіоцентрі спалах на коронавірус. Про це стало відомо ще кілька днів тому, а 15 липня інформацію офіційно підтвердили у Вінницькій ОДА. На той момент виявили 15 позитивних випадків: 9 медичних працівників (1 лікар, 6 медичних сестер та 2 санітари) та 6 пацієнтів.

Міський голова Сергій Моргунов на своєму брифінгу також розповів про ситуацію в кардіоцентрі.

— З початку коронавірус було виявлено в однієї з медсестер. Одразу замінили маршрути пацієнтів по наданню «швидкої» допомоги, людей почали доставляти в обласну лікарню Пирогова, — говорив Моргунов. — Було проведено обстеження всіх працівників та пацієнтів кардіоцентру. Станом на 16 липня перевірили 221 людину. Коронавірус було виявлено у 21 випадку: захворіли 11 медпрацівників й 10 пацієнтів.

Відео дня

За його словами, пацієнтів з негативними результатами тесту виписували та відправляли додому, під нагляд сімейних лікарів. Пацієнтів з позитивним ПЛР-тестом — госпіталізували у інфекційне відділення міської лікарні №1. Якщо не було клінічних ознак і виражених симптомів, то людей з «ковідом» відправляли додому, під самоізоляцію та нагляд сімейних лікарів. 

Щодо спалаху в кардіоцентрі було проведено розслідування фахівцями обласного Лабораторного центру МОЗ за участі представників департаментів охорони здоров’я області та міста.

—  На думку фахівців, в кардіоцентрі було кілька спалахів коронавірусу. Варто розуміти, що кардіоцентр надає не тільки планову, а й екстрену медичну допомогу. Тому рятуючи життя людей з інфарктом, передбачити ще й коронавірус, не вдається. Бо як правило, щоб заощадити дорогоцінний час, лікарі роблять пацієнтам швидкі тести, які, на жаль, дають 50-60% достовірності результатів, — зазначив міський голова. 

Моргунов заявив, що ситуація в центрі під контролем і після завершення всіх протиепідемічних заходів установа відновить свою роботу.

На Вінниччині, нагадаємо, виявили 32 нових випадки захворювання на коронавірус. 


 

Читайте також:

В Україні виявили ще 809 нових випадків COVID-19. Скільки у нашій області?

«Думаємо над цим». У мерії назвали дату запуску фонтанів у Вінниці

Реакція на петицію. З території «Росії» у Вінниці вже прибрали сміття

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Gala Golumbievska

    Як цей корона вірус пролазе там, де рівень захисту один з найбільших? Якщо вдуматися в статистику, то у нас хворіють майже всі, просто , не обстежуються. А потім попадають в лікарню і випадково узнають, що в них корона і ще й умудряються заразити медперсонал.

    Sergey Belozor reply Gala Golumbievska

    Gala Golumbievska так, тому медики разом з поліцією мають шукати інфікованих
  • Sergey Belozor

    Вірус проходить латентно , серед нас є поширювачі, і медики разом з поліцією мають шукати інфікованих  
  • Наталия Войт

    Пока тест не сделали короны небыло,сделали тест и Оппа .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:45 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни 11:50 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 11:43 До 400 тисяч гривень готові дати ветеранам на бізнес у Вінниці. Триває конкурс 11:17 Знищили усі 13 ворожих ударних дронів. Цієї ночі на Вінниччині працювала ППО 10:36 Сталося аварійне відключення води на 16-ти вулицях та в одному мікрорайоні. Адреси 10:07 У Вінниці знеструмили шість вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 09:20 ДІЛА — лабораторна діагностика в ім’я здоров’я кожної людини (Новини компаній) 09:11 Вінниця проводжає на вічний спочинок військового Сергія Плаксюка 08:26 Сьогодні вітаємо Івана та Віктора. Історія, заборони та прикмети 18 квітня 21:01 Все цвіте та буяє: світлини заквітчаного Подільського зоопарку photo_camera 20:14 Вінничан запрошують на два майстер-класи до Великодня 19:51 Дорожня розмітка за 4 мільйони зійшла разом зі снігом. За скільки намалюють нову? play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up