У Вінницькій облраді забезпечили «комунікаційний майданчик» з обговорення бюджету-2019 (Прес-служба Вінницької обласної Ради)

У Вінницькій облраді забезпечили «комунікаційний майданчик» з обговорення бюджету-2019 (Прес-служба Вінницької обласної Ради)

У Вінницькій обласній Раді відбулося спільне засідання постійних депутатських комісій, під час якого обговорювався проект рішення майбутньої позачергової 36 сесії про обласний бюджет-2019. Також депутати ознайомилися з проектом економічного і соціального розвитку Вінницької області на 2019 рік та змінами до обласного бюджету поточного року, які планується внести на сесії.

– Ми провели спільне засідання постійних комісій, яке передбачене законодавством України, зокрема законом «Про місцеве самоврядування»(ст. 47), де говориться, що з тих питань, які знаходяться у повноваженні кількох постійних комісій може бути проведене спільне засідання. Питання бюджету-2019 і програми соціально-економічного розвитку – це питання усіх комісій, тому що це пріоритетні повноваження обласної Ради, як представницького органу влади. Тому голова обласної Ради скликав таке засідання, щоб іще раз розглянути ці питання, а також зміни до бюджету на 2018 рік. Отож, підстави маємо на це законні. А причини – із 84 депутатів Ради тільки 47 були присутні на окремих засіданнях постійних комісій обласної Ради з розгляду цих питань. До того ж, із 11 засідань постійних комісій, які вже відбулися, тільки вісім приймали рішення: дві рішення не прийняли, а на засіданні однієї не було кворуму. Тому таке додаткове засідання спільних комісій – це додаткова платформа, ще одна можливість для депутатів, які не змогли бути на засіданні постійних комісій, взяти участь в обговоренні бюджету і задати питання, які їх цікавлять, і внести свої пропозиції до пленарного засідання сесії, – сказав голова Вінницької обласної Ради Анатолій Олійник.

За його словами, спільне засідання постійних комісій – це спосіб організувати оптимальну роботу депутатів Ради, з належним рівнем їх інформування та допомоги з аналізу документів, які розглядатиме сесія. Це здійснюється для того, щоб у ході пленарного засідання сесії забезпечити конструктивну роботу дипкорпусу.

– Ми не зможемо уникнути «політики» у час передвиборчої президентської кампанії, адже це завжди дуже турбулентний період. Але ми максимально робимо усе, що в наших повноваженнях, аби такі важливі для регіону рішення вчасно і конструктивно розглядалися та приймалися, – зазначив голова облради.

У ході засідання депутати обласної Ради мали можливість поставити питання стосовно проекту Програми економічного та соціального розвитку області керівнику профільного Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Вінницької ОДА Володимиру Мережку. Про особливості формування обласного бюджету-2019 та прогнозованих змін до бюджету поточного року самоврядців поінформував директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Микола Копачевський. Депутати облради цікавилися, як уплинуть закладені в проектах запропонованих до обговорення рішень обласної Ради позиції на забезпечення належного рівня дотримання засад екобезпеки при відкритті нових підприємства на території області, ремонтів та експлуатації доріг, функціонування первинної ланки медицини у сільській місцевості тощо.

Нагадаємо, що позачергова 36 сесія обласної Ради відбудеться 4 грудня, о 10 годині у сесійній залі Вінницької обласної Ради.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up