У Вінниці запрацює ще одна камера автофіксації порушень. Адреси усіх точок стеження за водіями

У Вінниці запрацює ще одна камера автофіксації порушень. Адреси усіх точок стеження за водіями
Камера прикріплена до опори біля Пирогова, 61. Після запуску пристрій слідкуватиме за швидкістю транспорту, який їде в напрямку від Електромережі
  • Незабаром у Вінниці запрацює ще одна камера автофіксації порушень ПДР.
  • Пристрій слідкуватиме за перевищенням швидкості біля перехрестя Пирогова - Данила Галицького.
  • Скільки камер працює у Вінниці та області? Та де вони знаходяться?

Виконком міськради надав дозвіл на запуск камери автофіксації правопорушень правил дорожнього руху. Про це йдеться у рішенні №252 від 9 лютого.

«КП «Вінницький інформаційний центр» встановити комплекс «КАСКАД 3» на ділянці місць концентрації ДТП, на опорі по вулиці Пирогова біля будинку №61», — йдеться в документі.

Паралельно монтажним роботам, треба забезпечити належне освітлення місця, де є пристрій, у темну пору доби; встановити дорожні знаки, які сигналізують про дію КАСКАДу. Та усе це треба погодити у вінницькому управлінні патрульної поліції.

Відео дня

Камера була встановлена ще рік тому

Втім, йдеться не про монтаж нової камери, а про введення в експлуатацію тієї, що була встановлена ще до початку повномасштабного вторгнення росії. Про це журналісту розповів керівник комунального підприємства «Вінницький інформаційний центр» Сергій Бригадир.

— Після початку повномасштабної війни реєстрі були закриті, камери вимкнені взагалі. Але, наскільки я пам'ятаю, восени відновили роботу мережі. І ми почали вводити в експлуатацію ті камери, які були вимкнені, — каже Сергій Бригадир. — Тому рішенням останнього засідання виконкому нам доручили ввести в експлуатацію ту камеру, яка була розміщена ще на початку минулого року.

Також, за його словами, не зміниться спрямування камери: КАСКАД фіксуватиме швидкість тих транспортних засобів, які рухаються у напрямку від Електромережі.

Почали вмикати під час війни

Камери автофіксації порушень розпочали встановлювати на Вінниччині з 2021 року. Пристрої слідкують за перевищенням швидкості, що, за даними поліції, є розповсюдженою причиною аварій. Моніторинг швидкісного режиму триває автоматично і вдень, і вночі (завдяки інфрачервоній підсвітці на приладі — авт.).

Після початку повномасштабного вторгнення росії камери по всій Україні вимкнули, а дорожні знаки були демонтовані. Втім, уже невдовзі, пристрої знову почали працювати. Причина — масове нехтування водіями правил дорожнього руху. 

«Останньою краплею» стала автокатастрофа на трасі Київ-Чоп, поблизу села Ситне, що на Рівненщині.

Третього травня там зіштовхнулися мікроавтобус, бензовоз та рейсовий автобус. Унаслідок удару вантажівка вибухнула, спалахнули й інші авто. 26 людей згоріли живцем, 12 отримали травми. Загинув і винуватець аварії, повідомляли в МВС.

Скільки камер зараз працюють у Вінниці

Загалом, в Україні, увімкнули 128 камер, які розташовані у 20 містах та 10 областях. Про це повідомляв ще у травні минулого року перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький. І така кількість працюючих камер, станом на 10 лютого, не змінилася.

У Вінниці дві камери знаходяться на вулиці Київській:

  1. На стовпі поблизу перехрестя з вулицею Гонти. Камера спрямована в напрямку вулиці Зулінського. Тобто, фотографує авто, що в’їжджають у місто.
  2. Інша камера закріплена на стовпі неподалік від школи №29. Вона спрямована у бік вулиці Гонти. Тобто, фотографує автомобілі, що виїжджають з міста.

Третя камера, що нині діє, знаходиться на перехресті Келецька-Шевченка. Пристрій спрямований у напрямку до вулиці Пирогова і фіксує швидкість авто, які повертають на Келецьку з «Урожаю».

А після того, як введуть в експлуатацію ще одну камеру — запрацює КАСКАД на Пирогова, 61 (біля перехрестя з вулицею Данила Галицького). Комплекс фіксуватиме швидкість машин, що їдуть у напрямку від Електромережі до ринку «Урожай».

Скільки камер працює в області

Щодо Вінниччини, то до початку великої війни, діяли шість комплексів. Усі вони змонтовані на трасах навколо обласного центра. Зараз, за інформацією Олексія Білошицького, увімкненими є чотири:

На трасі М-30 маємо три камери. Дві з них знаходяться біля села Ксаверівка та поблизу села Якушинці. Обидві камери спрямовані в напрямку до Хмельницького. Тобто вони фіксують швидкість авто, що їдуть до Вінниці.

Ще одна камера діє поблизу села Писарівка (орієнтир — ресторан «Пан Отаман»). Прилад фіксує швидкість машин, які виїжджають з Вінниці.

І також ще одна камера діє на трасі М-21. Облаштована на виїзді зі Стрижавки і фіксує швидкість автомобілів, які виїжджають з обласного центру.

Варто зауважити, що пристрої закріплені доволі високо і їх складно помітити. Однак, як кажуть у патрульній поліції, про наявність «КАСКАДу» свідчить дорожній знак, закріплений за десятки метрів перед камерою.

На сайті МВС є повний список камер в Україні з їх адресами та обмеженнями швидкості 

Яка дозволена швидкість

Камери у нашій області та місті фіксують перевищення швидкості. Порушником буде той водій, який проїде місце з камерою на швидкості від 73 км/год (50 дозволена + 20 допустиме перевищення + 3 закладена похибка приладу).

Які штрафи

16 лютого 2021 року Верховна Рада внесла правки до Адмінкодексу та збільшила суми штрафів. Ось скільки потрібно буде заплатити:

  • Якщо ви перевищили швидкість більш як на 20 км/год – 340 грн. Більш як на 50 км/год – 1700 грн.
  • Якщо перевищили швидкість, і це призвело до аварії на дорозі – 3400 грн. Ще вас можуть позбавити прав.
  • Якщо порушили правила пересування на перехрестях, проїхали на червоне світло світлофора, обігнали в недозволеному місці, рухалися не за правилами руху автомагістралями – 510 грн.
  • Якщо ви не поступилися дорогою машинам екстрених служб (швидка, ДСНС, поліція, газова служба тощо) — 680 грн.

Раніше, нагадаємо, ми розповіли про те, де заплановані ремонти доріг у Вінниці.

 

Читайте також:

Тягнучок не буде? Як хочуть змінити рух на перехресті Зодчих-Пирогова

Відбудова Будинку офіцерів і створення підземного паркінгу. Плани на площу Перемоги

У центрі зводять найвищу у Вінниці багатоповерхівку. Вона вже має висоту 19 поверхів

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Олег Дымовский

    Аналогично
  • Николай Цыба

    Автомобільні розв'язки та мости тре будувати.Не тільки камери та штрафи збільшувати.

    Бугайов Діма reply Николай Цыба

    Николай Цыба які мости які розв'язки вони що гроші приносять 😂 от ТРЦ житлові комплекси та ще земельні ділянки продавати на ліво та право оце бабло🤣🤣🤣

    Максим Краснопір reply Николай Цыба

    Николай Цыба По перше не порушуйте правила і вам на ці камери буде начхати, по-друге будівництво мостів в розв'язок до МВС немає ніякого відношення.

    Тыдыш reply Максим Краснопір

    так і встановлення камер не за кошти мвс проходить а за рахунок власника дороги

    Добродій Добродій reply Николай Цыба

    Николай Цыба  згоден ..
    Але тоді зарплат у поліцаїв не буде.
    Будують поліцейську державу.
    Живуть на штрафах і на міжнародних допомогах , які розкрадаються..
  • Сергей Козак

    Вона вже давно робе....я пів року назад попався
  • Антон

    Цікаво, чим пояснена така висока ціна камери.

    І навіщо потрібні подібні статті, адже дотримуватись швидкісного режиму потрібно не тільки там, де камери встановлені.

keyboard_arrow_up