У Вінниці дітей без щеплень можуть не пускати в дитсадки і школи

У Вінниці дітей без щеплень можуть не пускати в дитсадки і школи
  • Батьків закликають вакцинувати дітей відповідно до Національного календаря щеплень. 
  • У іншому випадку керівники шкіл і дитсадків у Вінниці та Україні загалом можуть не допускати до навчання нещеплених дітей.
  • Натомість, в мерії пропонують батькам невакцинованих дітей переходити на альтернативну форму навчання

Міністр освіти Лілія Гриневич та в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун на спільному брифінгу розказали, що пропонують не допускати дітей до навчання, якщо вони не щеплені, передає hromadske.ua

Супрун наголосила, що лікарні забезпечені вакцинами на 100%. У разі виникнення проблем — батькам необхідно звернутися до головного лікаря або ж у Департамент охорони здоров’я.

— Якщо батьки відмовляються від вакцинації, вони мають право обрати альтернативну форму навчання — дистанційну чи індивідуальну. Держава в будь-якому випадку надасть доступ кожній дитині до шкільної освіти, — зазначила Гриневич.

Відео дня

Для цього батьки можуть написати заяву на керівника навчального закладу про переведення дитини на індивідуальну форму навчання.

Також за статтею 15 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», діти, які не отримали щеплення за Національним календарем щеплень, відвідувати школи та садочки не можуть.

Чи буде це стосуватися й вінничан? Про це розказала керівниця департаменту освіти міськради Оксана Яценко.

— Дивлячись на те, що в Україні ситуація з кором не покращується [у бік зменшення кількості захворювань], ми пропонуємо всім батькам зробити щеплення дітей до 1 вересня. Тим більше, діти зараз проходять медкомісії для відвідування закладів освіти.

Якщо відмовляються від щеплення — альтернативна сімейна освіта. Хоча в цілому для неї досі немає законодавчої нормативної бази. Вважаю, що діти повинні бути щеплені для збереження здоров'я передусім свого, і дитячого колективу, який вони відвідують, — сказала Яценко.

Про особливості альтернативної освіти розповідаємо в матеріалі: Подалі від школи. Навіщо батьки обирають для дітей домашню освіту

Читайте також:

Опитування

Дітей без щеплень варто не допускати в школу?

Фото: архів «20хвилин»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (187)
  • Грицько Штахета

    Підсумовуючи все вище і нижче сказане - є дві речі, які ніколи не старіють:

    1. Чорний гумор

    2. Діти антивакцерів )))
  • Світлана Мазур

    Зато тепер все більше і більше стає зрозумілим, як ми доголосувались до такого президента.
    Половину цих, що тут не щеплює дітей, чітко і по графіку щепило своїх дороговартісних котиків і песиків, бо ж передохнуть. А діти, то таке, нових наробимо.
    Схаменіться люди.
    Робіть щеплення, пристібайтесь пасками безпеки, а дітей возіть лише в автомобільних кріслах, переходьте на зелене світло, мийте руки, правильно харчуйтесь і більше рухайтесь, приймайте душ і чистять зуби. Це все - ознака здорового глузду і запорука здоров'я.
    Ну ще читайте часом іноді, але то я вже певно розмріялась
  • Ирина Грузевич

    Чудненько) скоро обычные школы опустеют...
  • Євгеній Догадов

    Ну наконец-то хватило ума и воли чиновникам на верное решение.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:06 Без води та світла. Де у Вінниці 19 березня відключають послуги photo_camera 10:04 У Вінниці засніжило: містян просять пересісти на громадський транспорт photo_camera 09:57 Вінницька громада проводжає у вічність Захисника Михайла Шастуна photo_camera 09:27 На хабарі у 300 000 гривень попався директор енергопідприємства play_circle_filled photo_camera Від читача 10:22 Закреслюють кандидатуру Путіна": у чаті "виборчкому" Керчі звітують про масове псування бюлетенів. Фото 09:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 09:08 У трьох районах області знайшли уламки «шахедів». Один був у нездетонованому стані photo_camera 08:40 Робота у Вінниці: 94 свіжих вакансій від вінницьких компаній 08:37 Сьогодні вітаємо Дарію та Дмитра. Історія, заборони та прикмети 19 березня 21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up